Tesztelési idő megspórolása
2021-01-06T11:19:08+01:00
2021-01-06T12:57:57+01:00
2022-07-20T12:16:54+02:00
 • Normális CI/CD pipeline esetén alapvető hogy a futatott automata tesztek mindenki számára elérhetőek legyenek. Azure devops-ban a manuál tesztekkel is ki tudod ezeket egésziteni. De egy jól megirt ticketnek is tudnia kellene ezt egy megfelelő ticketing rendszerben pl Jira.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, van ilyen több is. Az egyiket Jenkins-nek hívják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok

  tesztelési munkám során jött egy gondolat, nem tudom, van e ennek értelme.
  Véleményem szerint sok helyen előfordul az, hogy valaki tesztel valamit, mondjuk Postman-nel, vagy Selenium-mal, esetleg leírja magának az eredményt, de nem kap kellő publicitást a teszt. És utána egy másik kolléga le akarja tesztelni ugyanazt, nem tudva, hogy már le lett tesztelve a funkció. Itt feltételezem, hogy a tesztelt kód nem változik úgy, hogy befolyásolja a teszt eredményét. Éppen ezért felesleges a tesztet más által újra futtatni, mert az eredmény ugyanaz lesz (tekintsünk most el a véletlenszerűségektől).
  Pl. rossz jelszóval próbálkozva a belépés tesztelése sorozatosan azt adja, hogy rossz a jelszó.
  Van értelme valamilyen módon a futtatott teszt eredményeket mások számára elérhetővé tenni ? Nyilván magam tudom, hogy a futtatott tesztjeim eredményét hol érem el, de ezt mások nem tudják, hacsak nem írom le emailben, vagy nem mondom. Valami olyasmire gondoltam, hogy mindenkinek a tesztjei egy közös adatbázisba menjenek, talán függetlenül attól,hogy Postman, Selenium, stb. volt a teszt. Esetleg egy SQL adatbázisba, ahol meg tudjuk adni, milyen teszt futott, a környezetet, eredményt, stb ? És ekkor a teszt előtt valaki le tudná kérdezni, volt e az adott funkció tesztelve,
  és mi volt az eredmény. Esetleg valahogy automatizálni azt, hogy egy Postman vagy Selenium teszt eredménye automatikusan a teszt adatbázisba kerüljön ?
  Van ennek értelme ? Vagy van erre szolgáló program, eszköz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd