Felére csökkenti az app-fejlesztőktől lecsípett jutalékát az Apple

Felére csökkenti az app-fejlesztőktől lecsípett jutalékát az Apple
2020-11-19T22:32:31+01:00
2020-11-20T17:47:19+01:00
2022-10-17T12:30:35+02:00
 • sok millió 15-20 százalékából már ők is könnyen összerakhatnák, kiválthatnák a kapott szolgáltatást

  Egy Google szerű keresőt is összerakhatna bárki (na jó, nem bárki, azért kell szerverpark is hozzá), de sok szerencsét a befuttatásához. Ugyanez a helyzet a Store-okkal, főleg az Apple App Store-al, ahol más lehetősége nincs is egy átlagfelhasználónak, hogy app-ot telepítsen az iPhone-jára, iPad-jére. De ha lenne is, reklámozd be sokcsilliérdért, akkor is a többség a kézenfekvőbb módon fog app-okat keresni, telepíteni.

  Én ezért nem is reklamáltam volna soha a 30% miatt, annak ellenére, hogy a 15%-ot azért korrektebbnek érzem, és nem csak azért, mert így több marad nekem, hanem mert az Apple-nek nem kerül ez 30%-nyi ráfordításba, de persze övéké a befuttatott piactér, amiért önmagában kell fizetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nagy cégeknél, akik 1 millió fölött vannak azonban ez továbbra is diktátum. Nekik már a 15% is sok, talán ha 10%-ot ér az almás szolgáltatás, mert sok millió 15-20 százalékából már ők is könnyen összerakhatnák, kiválthatnák a kapott szolgáltatást.

  Azért nem olyan egyszerű egy ilyet összerakni, pláne ha emellett bevételhozó terméket is szeretnél fejleszteni. Egyes cégek valószínűleg nehezen fogják kigazdálkodni az egész infrastruktúra összerakását.

  Sokkal érdekesebb kérdés, hogy összefognak-e a cégek egy új fizetési platform összerakására.

  Sokkal érdekesebb kérdés, hogy az, hogy felére tudták csökkenteni az árrésüket (és tudnának még többet is), az eleve valószínűsíti hogy piaci fölénnyel való visszaélés diktálja az árképzést, nem pedig a tényleges költség, amire azért csúnyán is szoktak néha nézni az USA-ban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy ez sem piaci döntés, nem indokolt piacgazdaságilag.
  Annak bizonyítéka, hogy egyrészt félnek a hatósági eljárástől (kvázi monolol helyzetből adódó hatalommal visszaélés miatti retorzió), másrészt bizonyíték a kvázi monolol helyzetből adódó hatalommal visszaélésre, mert olyan szabályt hoznak amilyet akarnak, az ellenérdekelt félnek nem sok beleszólása van.

  Ugyanis piaci alapon az 1 milló alatti bevételű kis cégeknek éri meg a 30%, mert ők egy kialkudott 15% mellett a megtakarított 15%-ukat arra kellene fordítaniuk, hogy felépítsék azt a rendszert amit az almások adnak. [ettől a 15% a korrekt ár, olyan ár, ami a kis cégnek megéri a szolgáltatásért az almások meg nyereséggel valós szolgáltatást nyujtanak].

  A nagy cégeknél, akik 1 millió fölött vannak azonban ez továbbra is diktátum. Nekik már a 15% is sok, talán ha 10%-ot ér az almás szolgáltatás, mert sok millió 15-20 százalékából már ők is könnyen összerakhatnák, kiválthatnák a kapott szolgáltatást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd