Ajánlatkérés: OpenWRT firmware Arris NVG468MQ routerre

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ennek így semmi értelme! :/
Ajánlatkérés: OpenWRT firmware Arris NVG468MQ routerre
2020-11-14T17:17:32+01:00
2020-11-15T10:30:58+01:00
2022-10-17T12:40:38+02:00
 • Kicsit utánanéztem, provisioning server kell hozzá. Már csak azt kell megtudnom hogyan csinálhatok olyat.
  De ez még mindig nem oldja meg azt hogy a beállítások visszaállítódnak rajta a gyárira ha kihúzom a konnektorból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeket találtam amik a sip-pel kapcsolatosak:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A koax működik, csak mindegyik routeren be van kapcsolva a dhcp kiszolgáló, mert hiába kapcsolom ki újra bekapcsolódik.
  Nem tudok sip szerverre csatlakozni, nincs ilyen a beállításoknál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ez nem szolgáltatói modem, akkor viszont kell tudnia alapból azokat amiket írtál. Van opció SIP-re és nem működik, vagy be sem lehet állítani? Fura lenne ha tudna SIP-et de nem lehet beállítani. A coax most működik vagy nem? Azt nem írtad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ezeken a routereken is van MoCA. Ezek nem kábelmodemek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hu hát, picit el vagy tévedve. Sajnos ez nem ilyen egyszerű hogy csak úgy coax-al összedugsz két routert. Alapvetően az OpenWRT sem tud ilyet. Ahogy a SIP-FXS-t sem. Szóval ha portolva lenne se menne. Az OpenWRT routerekre készült, amiket te szeretnél azok pedig "modem" funkciók. Az FXS nem SIP szerverre csatlakozik normál esetben, hanem a szolgáltató hálózatára. A coax bemenet pedig csak egy "fogadó" fél ami csak a szolgáltató rendszerére tud csatlakozni. Két routert összedugva sosem fog úgy működni mint egy LAN kábel még OpenWRT-vel sem. A TV sem úgy működik, hogy random routerbe bedugsz egy coax kábelt és megy róla a settopbox. Ezek a modemek a szolgáltatóra vannak hangolva gyárilag és csak az ő hálózatukon megy. A telefon és TV egy - a rendes internettől elkülönített - alhálózaton csatlakozik a szolgáltatóhoz, így csak az általuk adott modemmel megy a TV és a telefon. Amiket leírtál aszerint már elég betegesek ezek a routerek ha wifit sem bírják megtartani. Ezen egy openWRT sem segítene. Szerintem kukázd ki őket és vegyél egy MoCA bridget ha coaxal akarsz összekötni és egy gyári FXS bridget ha telefont akarsz SIP-re kötni. Amit leírtál azt nem fogod megcsinálni ezekkel a routerekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több százezer az már sok, de olyan 100 ezerre gondoltam, az még megérné mert van 3 ilyen routerem. Az FXS portra egy analóg telefont szeretnék kötni és felcsatlakozni sip szerverre. Lan portokra számítógépet meg amiket szoktak, a koax csatlakozójára pedig a koax kábelt ami megy a másik szobába ahol ugyanilyen router van, ott is lenne egy analóg telefon meg számítógép, tv, xbox, set-top-box. A 3. router meg egy harmadik szobában lenne, csak most azért nem tudom használni a routereket mert a gyári firmware hibás és mindig visszaállítódik magától a gyári beállításokra, tehát bekapcsol a dhcp kiszolgáló stb. és emiatt tulajdonképpen használhatatlan a 3 router. Meg a gyári firmware-ében nem tudok sip szerverre csatlakozni. Az 5Ghz wifi nem működik rajtuk, néha megtalálják a telefonok és olyankor rá is tudnak csatlakozni, de csak nagyon ritkán. Meg a set top-box sem működik rajta keresztül. Sima MoCA bridge-el működik. OpenWRT-vel ezeken a routereken keresztül is működnének a set top box-ok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nem hiszem, hogy ezt bárki vállalná itthon :) De ha mégis, akkor is több százezer forint lenne. Ha nem több. Ez nem olyan egyszerű mint telepíteni egy windowst. Amúgy mire szeretnéd használni a portokat? Először azt kellene megvizsgálnod, hogy mit érnél el vele, ha futna rajt egy OpenWRT
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Ki mennyiért vállalná, hogy OpenWRT firmware-t csinál egy Arris NVG468MQ routerre?
  Az FXS portját is szeretném vele használni meg a MoCA 2.0 portját is meg a többit is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ennek így semmi értelme! :/
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd