Mi a legjobb mód a git és a szerver közös használatára?

Mi a legjobb mód a git és a szerver közös használatára?
2020-11-02T14:47:22+01:00
2020-11-02T16:13:45+01:00
2022-10-17T12:50:35+02:00
 • Köszönöm :) !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "CI/CD pipeline" kifejezest keresed. Ennek olvass utana es minden kerdesedre valaszt kapsz szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Szeretném a segítségeteket/véleményeteket kérni egy általános projekt kivitelezési/fejlesztési folyamatában, pontosabban abban hogy ha van egy git repository + hozzátartozó projekt kombóm és szeretném feltölteni/menedzselni dev serverre mi a legjobb módrá?

  Konkrét példa:
  Sokáig a git-ftp kiegészítőt használtam ez jól feltölti ftp-re a fájlokat + ha kellett push githubra vagy helyi repoba, de ez inkább (szerintem) egy személyes használatra jó (legalább is nem közös használatra), most ehhez a projekthez amin én dolgozok feltöltök ftp-re, majd csatlakozik még egy fejlesztő letölti hogy van a menedzselési folyamat, branchek, commitok, merge stb? Mi a legjobb mód? Rögtön githubra kéne ott valaki időközönként a 5 fejlesztő munkáját mergeli majd kirakja a dev serverre?

  Ellen példa:
  Ismerek olyan céget ahol például nulla verizó kezelés mellett winscp-vel feltöltötték a szükséges projektet a szerverre / vagy ott kezdték meg a fejlesztést, majd ha végezett a frontendes, a backendes felcsatlakozott erre a subdomainre és ott alárakta szerveren a backendet. Minden bugfix szintén a szerveren történt. 
  Tehát a fejlesztő gépén sose volt projekt teljesen letöltve és a fejlesztés is csak szerveren valósult meg. Így mondjuk egy winscp + vscoddal megnyitott php fájl szerkesztése sem egy élmény, sőt ha sass-t használt a frontendes és javította elkezdte írni localba, majd ha lefordult a kód mindig fel drag&droppolta winscp-én a szerverre... 

  Nyilván ha valaki szeretné a fejlesztési folyamatot komolyan venni azért egy komolyabb setupra van szüksége ki mit használ ezeknek a folyamatoknak a biztonságos, lekövethető menedzselésére?

  Előre is köszönöm a válaszotokat !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd