Kattintható felület rajzolása ASP.net
2020-10-13T22:36:16+02:00
2020-10-14T10:15:01+02:00
2022-07-20T13:21:50+02:00
 • De most mindezt a rajzon kéne megtennem, tehát a háttérben kéne legyen a rajz, amire rá kell tudni kattintani.

  Nem tudom, hogy mennyire életszerű, csak egy ötlet, de talán működik, és nem is annyira bonyolult.
  Csinálsz egy háttér div-et, amire ráhuzod background-image -el magát a raktár map-jét, aztán ugyan erre - egyfajta felsőbb rétegként - egy másik ugyan olyan méretü div-et (z-index), és ezen a felső div-en - mint content div - már lehet pozicíónálni - szintén css segítségével - a gombokat, amik hozzák a funkcionalítást. Így már pontos beállításokat is lehet eszközölni. De akár javascript-el is ki lehet számolni a gombok pontos pozicióját, a böngésző aktuális méreteihez igazodva. És akkor még az esetleges méretváltozásokra is dinamikusan tud a felület változni.
  Valami ilyesmire gondoltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól látom az SVG-be nem lehet szöveget írni és ha jól látom akkor képet sem tudok mögé csatolni, tehát ikonok kialakítására a betű kód mellett nem nagyon van lehetőségem. De alapvetően tetszik a dolog, ezzel simán meg tudom csinálni a raktárat, ki is próbáltam most.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ott vannak opcióknak az svg, és a canvas.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Egy raktár területéről kéne egy skicces felületes vázat rajzolnom (ami nagyjából már elkészült) és megvalósítani egy viszonylag egyszerűbb projektet.

  Na az elején el is akadtam, pontosabban nem vagyok benne biztos, hogy milyen úton induljak.

  Van a raktárnak egy tervrajza, amit megkaptam, ebből átrajzoltam a számomra releváns területeket. Létrejött kvázi a "map".

  A különböző kis dobozokban az adatok folyamatosan frissülni fognak, tehát hogy egy adott szektorban, nevezzük A-nak, 23 doboz van. Ha rákattintassz az A betűs szektorra, akkor pedig előhozza, hogy melyik 23 doboz van benne, illetve megjeleníti a dobozok méretéből való számítás után, hogy még mennyi fér be az adott fajtából (két féle van, de erre van egy külön szabály definiálva szektoronként, milyenből mennyi fér el egy adott helyen).

  Ez egészen addig könnyen ment, ameddig leraktam néhány gombot a felületre, rákattintok és csinálja amit kell...

  De most mindezt a rajzon kéne megtennem, tehát a háttérben kéne legyen a rajz, amire rá kell tudni kattintani.

  A felület csak monitoron lesz használva, tehát a mobil nézet nem izgalmas.

  Az egyik ötletem, hogy készítek egy háttérképet a rajzból, betű kódok nélkül, majd pedig elkezdem bepozícionálni a különböző szektorkódokat (gombokat) és egyéb információkat a felületen. Mindennek a pozícióját fixre állítani, tehát ha a böngésző nem teljes képernyős módban van, akkor megjelenik a csuszka, nem kicsinyítek, nem nagyítok. Fixen áll az egész oldal.

  A másik ötletem, hogy a gombokból csinálok képeket, olyan formában amilyen a helyiség, ezt követően pozícionálom fixen őket.
  A harmadik ötletem, hogy van erre valamilyen framework plugin amivel tök könnyen meglehet ezt oldani, de én túlgondolom.

  A helyiségek között vannak folyosók, ezekre nem kell rákattintani, de a folyosók köré kell behelyezni a helyiség objektumokat.


  Valaki tudna segíteni milyen irányba kellene elindulni? Soha nem volt szükség ilyen grafikai varázsra korábban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd