Több pénzt fog elvenni az Android-fejlesztőktől a Google

Több pénzt fog elvenni az Android-fejlesztőktől a Google
2020-09-28T18:08:31+02:00
2020-10-12T01:38:41+02:00
2022-10-17T13:10:32+02:00
 • Na de ha van egy meglévő html5 játékom, amiért már most is fizetnek nekem a felhasználóim évek óta, be van állítva nekik a rendszeres havi átutalás, ÉS ezután akarom mobil app-ként IS terjeszteni, akkor mi van? A meglévő, mobilt sosem látott felhasználóim bevételéből is le kell perkálnom a 30%-ot? Mert ez így ugye teljes nonszensz... És mivel realtime online játék, el sem szeparálhatom őket egymástól. Nem látom át hirtelen, ez esetben mi a megoldás / elvárás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért 30% elkérése egy kb. 1%-ba se kerülő szolgáltatásért azért gáz. Ez egyértelműen a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés. 
  Nem véletlenül kapják sorban a mindenféle versenyjogi eljárásokat sorban ezek a nagy amcsi tech cégek, főleg Európában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • YouTube: Pénzt kérni egy szolgáltatásért nem ördögtől való. Lehetőséged van ingyen használni, akkor viszont a pénzt máshonnan "szedik be", ennyi.

  Google Play számlázási rendszer: Ez már bonyolultabb, de alapból itt is igaz, hogy a szolgáltatásért cserébe fizetned kell. Az, hogy nem fix díjas hanem arányosított persze simán csak üzlet. Ettől független a szabályzatot elolvasva csak a Google Play-en keresztüli terjesztésre lesz igaz. Tehát ha nem akarsz fizetni, akkor ne használd a szolgáltatást, hanem fejlessz egyet magadnak.

  Összeségében tehát az szerintem nem gáz, ha egy szolgáltató pénzt kér a szolgáltatásért. Az arányokon persze lehet vitatkozni, de a piacvezető vállalkozások miért engedjenek az árból?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jol teszik, hulljon a fergese. Pofatlansag teteje, hogy mindenbol penzt csinalnak, youtube.on mar egyszerre egymas utan 2-3 reklam jon... Olyan lesz, mint a TV lassan.
  Es allandoan felugrik, hogy fizess erte, undorito dolog ez mar. Ennyire nem lehetnek ehesek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már beperelte korábban, pár nappal az után, hogy az Apple-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már látom előre, hogy őket is bepereli az Epic.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd