Nem tilthatja ki az Unreal motort az Apple az App Store-ból

Nem tilthatja ki az Unreal motort az Apple az App Store-ból
2020-08-26T11:31:25+02:00
2020-08-28T12:49:53+02:00
2022-10-17T13:45:32+02:00
 • Azért kapja az apple az ívet rendesen. van mit védekeznie

  Apple blocks Facebook update that called out 30-percent App Store ‘tax’
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek a disznók még a szerződési feltételeket is rejtegetik a nyilvánosság elől.
  De itt van:

  3.3.3 Without Apple’s prior written approval or as permitted under Section 3.3.25 (In-App Purchase API), an Application may not provide, unlock or enable additional features or functionality through distribution mechanisms other than the App Store, B2B Program or TestFlight.

  11.2 Termination
  This Agreement and all rights and licenses granted by Apple hereunder and any services provided hereunder will terminate, effective immediately upon notice from Apple:(a) if You or any of Your Authorized Developers fail to comply with any term of this Agreement other than those set forth below in this Section 11.2 and fail to cure such breach within 30 days after becoming aware of or receiving notice of such breach;
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez attól függ, hogy a szerződés adott szekciója mint üzletfelet szankcionálja a szerződésmegszegés okán, vagy kizárólag az érintett terméket. Én nem olvastam az Apple Store szerződését (nincs kapcsolatom Apple termékekkel) és igazából nem is szeretném elolvasni. Túl hosszú jogi szöveg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyanítom, hogy ha megszegi, akkor a büntetés mellett újfent meg kell adnia a jogot az UE-hez, nem mellesleg kedvezőtlenebb ítéletet kapna a másik ügyben is, magyarán semmit nem érne ezzel a partizánakcióval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ügyben eljáró bíró azonban most ezt kifejezetten megtiltotta az Apple számára, ami így nem vonhatja meg az Epic hozzáférést platformjától.

  Feltéve persze, ha a bírósági ítélet megszegésének költsége már nem érné meg az Apple számára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sok birkuci is észrevenné és elgondolkodna egy droidos teló beszerzésén. 

  próféta szóljon belőled :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Apple szvsz picit túltolja ezt a dolgot, olyasmiket enged meg magának amit a Microsoft a legsötétebb időszakában sem, pedig neki azért egy picit erősebb pozíciója volt a piacon.

  Ez a kulcsszempont.

  A közösségi szólásszabadság vitában is időről időre előkerül az az alapvetően neoliberális, piacbarát érv, hogy van terms of service, betartod, vagy mehetsz.

  Valójában az így érvelők nem értik a társadalom hierarchikus felépítését.

  Napjainkban - a "netikett" idejével szemben - az Internet nem entertainment, hanem commodity és necessity.
  A Facebook nem állhat hozzá úgy, hogy mint egy piaci szereplő, jogosult bármilyen feltételeket meghatározni.

  Ennek egyetlen oka a piaci részesedésének mértéke.
  Régen voltak helyette nyomtatott sajtó, fórumok, blogok.. Azoknak a többségét "kiirtotta" (nem szép szó ez, de amikor Hasszán rányitotta a vegyesboltot a Molnárnéra, és ár alatt árult mindenfélét, amíg az tönkre nem ment, majd árat emelt, azt is így hívtuk, én pedig nem látom a különbséget).

  Fenntarthatósági alapvelv, hogy a társadalomnak kötelessége az ilyen szereplőkkel az ellehetetlenítettek core (a társadalom működéséhez pozitívnak, vagy szükségesnek vélt) funkcionalitásának ellátását kikényszeríteni.
  Ha erre az érintett nem hajlandó, akkor fel kell darabolni, ahogy azt az Unió - furcsa mód alapvetően a belépésünk előtt - "trösztellenes bizottsága" még kikényszerítette.

  (Azóta sajnos a hasznos dolgok nagyobb része szétesni látszik.)

  Hasonlóképpen az Apple sem szabhat meg 5-20%-os tranzakciós jutalékot egy sajnálatos módon újabban alapvető szükségletnek tekintett termék piacán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha minden UE-s game kipottyannak az almaboltból azt már sok birkuci is észrevenné és elgondolkodna egy droidos teló beszerzésén. Az almások pedig picit visszavennének.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Fortnite egy dolog, az Unreal Engine egy másik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg nem hozza ki Apple-re csak Androidra, 

  A gond csak az, hogy ha Te a bevételt erre a két platformra tervezted, akkor máris buktad az egyik felét.

  lletve ha nem csak mobilra szánta akkor a többi platformra. 

  Ez talán a jobbik eset. De ez elképesztő többletköltséggel és melóval jár. (pl ugyanazok az assetek nagy eséllyel nem használhatóak mobilon mint pc-n)
  Bár ott tartana már az egész, hogy csak a build target-et átállítom mobilra és kész múködik :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • olyasmiket enged meg magának amit a Microsoft a legsötétebb időszakában sem

  Az XBOX-ok tudomásom szerint hasonló szerződéssel rendelkeznek mint az Apple Store. Az epic szerződést szegett és az Apple a szerződésszegésnek megfelelően járt el. Pontosan mit engedett meg magának az Apple?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így nem, de ha a bíróság másképp dönt akkor igen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg nem hozza ki Apple-re csak Androidra, illetve ha nem csak mobilra szánta akkor a többi platformra. Az Apple userek pedig picit szembenéztek volna a platformjuk árnyoldalával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kár, pedig határozottan nem ártott volna, ha az összes Unreal-ra alapuló játék kikerült volna az Apple ökoszisztémájából, és esetleg ez után más AAA kategóriás gyártók is megfontolnák hogy támogatják-e a platformot.

  A gond csak az, hogy közben a felhasználók, akik már megvették az UE alapú programokat, a továbbiakban így nem számíthattak az engine-hez kapcsolódó hibajavításokra, illetve végső soron a programok működése is megszűnhetett volna az operációs rendszer esetleges inkompatibilis frissítése miatt.
  Engem kicsit zavarna, hogy az Apple a saját felhasználói ilyen szintű megkárosítását habozás nélkül belengette, de gondolom a felhasználóik egy (nagy?) része ezt fel se fogja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kár, pedig határozottan nem ártott volna

  szerintem pedig nem kár és határozottan ártott volna. Lehet neked nem, de rengeteg fejlesztő gondolkozhatott volna el azon, hogy a "félkész" termékével most mi legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kár, pedig határozottan nem ártott volna, ha az összes Unreal-ra alapuló játék kikerült volna az Apple ökoszisztémájából, és esetleg ez után más AAA kategóriás gyártók is megfontolnák hogy támogatják-e a platformot. Az Apple szvsz picit túltolja ezt a dolgot, olyasmiket enged meg magának amit a Microsoft a legsötétebb időszakában sem, pedig neki azért egy picit erősebb pozíciója volt a piacon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd