Google Drive API
2020-05-29T11:17:18+02:00
2020-05-29T21:19:13+02:00
2022-07-20T15:02:10+02:00
 • Köszönöm a jogi tippet. Alkalmasint nem ártana egy topic angol nyelvű ászf írására is. Meg mondjuk kibeszélni azt a viccet, amikor az alkalmazás ászf-je összesen annyi, hogy "Az alkalmazás használata mindenkinek tilos!" - aztán írni felhasználói guide-ot meg mindent, és had használja, aki ellenszegül a feketén-fehéren kiírt tiltásnak. Vajon egy olyan esethez mit szól a gdpr?

  De perpillanat ezt a topic-ot csak a technika kérdésre nyitottam, és annyival most meg fogok elégedni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak apró megjegyzés: egy ilyen alkalmazás készítésénél a GDPR-rel is meggyűlhet a bajod, szerintem minimum titkosítva kéne tárolni drive-ban a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy file megosztó alkalmazást építenék össze néhány funkcióval, és megoldási lehetőségeken gondolkodom a file megosztást illetően. Építhetek rá saját szervert, és fizethetek úgy a sávszélességért, vagy próbálhatom google drive-ról megosztani, de a google drive üzleti célú használatában nem vagyok otthon, és nem találtam rate limit per előfizetés értékeket. Pedig tuti van rajta. Megosztok egy file-t, aligha fog engedni peak 20k+ letöltést per perc ingyen.

  Ha valakinek vannak aktív ismeretei google drive használatról, egy felvilágosításnak örülnék, merre találok jelenkori releváns dokumentációt rate limit ügyben, vagy ha az nincs publikusan, valami üzleti tapasztalatnak örülnék, mennyit kell fizetni X hozzáférés kiszolgálásáért.

  Ha számít bármit, átlag 50kbyte-os file-okat kell megosztani (min 35 kbyte, max 55 kbyte). Átlag sebességen 2 file letöltés per perc, de amikor egy user belép, az első percben 10x-es sebességet engedni kell szerverről. És persze lehetnek peak jelleggel loginok csúcsidőben. Kellene bármi olyan adat, amivel költséget tervezhetek.

  Bárki segíteni tud ezen a téren tapasztalatokka, előre is köszönök bármilyen használható információt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd