Android studio - Intel HAXM nem fut
2020-04-12T12:57:53+02:00
2020-04-13T11:17:04+02:00
2022-07-20T15:52:31+02:00
 • Én akkor futottam bele hasonló hibába, amikor még AMD processzoros gépem volt. Az Intel processzorral már megy gond nélkül (miután kikapcsoltam a Windowsban a Hyper-V-t).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg próbáld ki ezt: 
  Best Free IDE for Basic Native Android Development
  Én évek óta használom, jelentősen leegyszerűsíti a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Illetve hogy érdemes egy kicsit a mobiltelefon programozást gyakorlati szinten kipróbálni ? Van egy Android mobilom, amit össze tudok kötni a géppel. Igy könnyebb kisebb programok írása, mint Emulátorral ? Az Andorid-SDK-t ki lehet kerülni, vagy az kell mindenféleképpen ? És az ADB is kell ? A node.js-t feltettem a gépre, de az ADB-t nem tudtam.

  Hogy emulátorral vagy telefonon könnyebb az döntsd el magadnak. Emulátorral sokmindent szimulálni tudsz anélkül, hogy tucatnyi készüléked lenne. Hobby projekten viszont nekem jobban kézre állt a telefonon tesztelni. Próbáld ki mind a kettőt aztán látni fogod, hogy neked melyik a kényelmesebb.

  Android SDK-ra akkor nem lesz szükséged, ha nem Adroidra fejlesztesz :). Ha a legújabb Studio-t tetted fel, akkor az elvileg már tartalmaz SDK-t. Az SDK-nak része az adb szóval azzal sem kell foglalkoznod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • BIOS-ban be van kapcsolva a virtualizáció? Feladatkezelőben a processzor fülön a magok száma alatt újraindítás nélkül meg tudod nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok


  ki akarom próbálni az Android Studiot.
  Feltettem a gépre, és egy példaprogram és mobil telefon választás után futtatni akarom.

  Ez a hiba :

  Intel HAXM is required to run this AVD. VT-x is disabled in BIOS Enable VT-x in your BIOS security settings (refer to documentation for your computer).
  Miért van ez a hiba, hiszen a HAXM installálva van, megnéztem az SDK managert. Az igaz viszont, hogy ahogy a neten olvastam, talán csak letöltöttem a HAXM-t, de mégsincs installálva. Másfelöl a gépen nem találtam a HAXM-al kapcsolatos könyvtárat. 

  Illetve hogy érdemes egy kicsit a mobiltelefon programozást gyakorlati szinten kipróbálni ? Van egy Android mobilom, amit össze tudok kötni a géppel. Igy könnyebb kisebb programok írása, mint Emulátorral ? Az Andorid-SDK-t ki lehet kerülni, vagy az kell mindenféleképpen ? És az ADB is kell ? A node.js-t feltettem a gépre, de az ADB-t nem tudtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd