Távolítsa el a megjelenítést gátló erőforrásokat
2020-04-08T20:58:50+02:00
2020-04-15T20:59:19+02:00
2022-07-20T15:47:17+02:00
 • Utólag én is észrevettem amikor visszaellenőriztem a linket a post-ban. Nekem elsőre 54%-ot adott mert 450 ms volt a "Első, tartalommal rendelkező leképezés". Aztán a "Első interakciótól számított max. potenciális késés" volt piros 250 ms miatt. Most, hogy nézem viszont minden zöld.

  Úgy látszik mikor milyen kedve van. Egyébként attól függetlenül, hogy 100% nem teljesen tökéletes:

  Az oldalbetöltések 4%-a rendelkezik lassú (> 3 s) Első vizuális tartalomválasz (First Contentful Paint, FCP) mutatóval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha az alábbi sem elég jó neki akkor nem tudom mi…

  Mi a baj vele? Nálam jelenleg 100-at ad mind mobil, mind deszktop nézetre.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne foglalkozz az ezen oldalak által adott számokkal azon kívül, hogy ajánl pár hasznos dolgot, hogy például webp képeket használj jpeg helyett. Két mérvadó dolog van, hogy a DOMContentLoaded legyen 1 másodperc alatt (egy átlagos eszközön) és a vendor bundle gzippelve legyen 1 MB alatt.
  Ezek az eszközök még akkor is panaszkodnak ha modern browser módban van a weboldal és SSR van rakva a PWA weboldal alá full offline supportal.

  Ha az alábbi sem elég jó neki akkor nem tudom mi:

  PageSpeed Insights
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ezzel kezdtem én is amikor először felfedeztem a pagespeed insights-ot :D És meglepődtem én is....szeirntem úgy vannak vele, hogy tojnak rá, mert ők a google és megtehetik. :P

  Igen az async nem mindig jó megoldás, az inline css js meg megintcsak le fogja húzni a pontozást, mert azt is hibának veszi ha jól emlékszem, és lehúzza. De úgy sikerült megoldanom ahogy írtam. Csak azt töltöm be minden oldalra ami oda kell, így nem 20-20 css js töltődik minden oldalon feleslegesen hanem mondjuk 5-5. És megvan a 90% feletti értékelés mobilon is amire büszke vagyok :P Teljes értékű oldalon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy igazad van...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem erről ennyit:
  PageSpeed Insights

  Egyébként a "Távolítsa el a megjelenítést gátló erőforrásokat" mindaddig írni fogja még van linkelt css vagy js, ami nem async. Egyéb lehetőség inline berakod a css és js kódokat, de azt ugye minden oldalra berakosgatni... Vagy php-val be includolod.
  De szerintem ez nem szép megoldás, meg nem is optimális. hisz ha külön fájlból hívod a CSS-t meg JS-t, azt jó eséllyel a böngésző gyorsító tárazza így a következő oldalnál/menünél már ezeket nem kell újra betöltenie, elleneben az inline megoldással, ahol minden új lapnál ez újra letöltődik lényegében. Így voltaképp csak az async lehetne megoldás, de akkor meg igen csak átkell gondolni a dolgokat, hogy minden ugyan úgy működjön.  Egyébként szerintem egy olyan értelmes, összetett oldal nincs amelyre ezt ne dobná a google értékelő szoftvere.

  Ráadásul vicc, hogy a sajátját is igencsak lepontozza.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez "Társalgó" téma, nem konkrét kérdésed van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senki többet? Idő közben megcsináltam amit említettem, minden egyes oldalhoz lehetővé tettem, hogy külön-külön be lehessen állítani egyenként a css-eket illetve a js-eket és hát meg vagyok elégedve a megoldásommal....asztali nézetben google pagespeed insights 100% mobil nézetben 93-96% körül. Viszont továbbra is érdekelnének még további lehetőségek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  "Távolítsa el a megjelenítést gátló erőforrásokat" azaz a mumus...legalábbis számomra. Évek óta dolgozom azon, hogy az általam készített weboldalak megfeleljenek, és kövessék azokat a szigorúbbnál szigorúbb, újabbnál újabb szabványokat amiket első sorban a google támaszt. Azóta átálltam png-ről webp-re, és most már ott tartok, hogy mind a gtmetrixen, mind a google pagespeed insights-on asztali teszten 96%-körül, még a galéria oldalak is, amik elég sok képi anyagot tartalmaznak, mobil eszközön viszont csak 70% körüli értékeket kapok. Egyetlen dolog maradt még ami lassítja az oldalbetöltést, és az a css-ek illetve js-ek betöltődése. Ha ezt sikerül megoldanom, célba értem, viszont ez egy olyan misztikus dolognak tűnik, amit nem egyszerű megoldani.

  Amit tudni kell röviden az oldalakról, hogy tudnék még rajta kicsit optimalizálni, és fogok is, ugyanis jelenleg a content rész mellé dinamikusan töltődik be a header illetve a footer rész, tehát minden oldalhoz ugyan az a header, footer társul, ami azért nem jó, mert sok olyan css-t, js-t használok ami valójában nem kell minden oldalon. Például az ami a galériát kezeli, csak a galéria oldalára kell. Ezt meg tudom oldani valamiféle select-tel amit minden oldalhoz külön-külön beállítok, de a fő problémát nem oldja meg csak csökkenti.

  Próbálkoztam async illetve defer paraméter hozzáadásával. Ezzel az a probléma, hogy ha kigyomlálom ami nem kell az adott oldalra, akkor csak olyanok maradnak amik mindenképpen kellenek, mert ha pl egy bootstrap.js csak azután töltődik be, miután a dom már betöltődött akkor pl egy egyszerű dropdown nem fog működni....érdekes módon amikor ezt kipróbáltam, minden egyes oldalfrissítéskor másféle xy is not defined-ot kaptam szóval.....nem tudom, hogy létezik-e olyan dolog amit ráérek később betölteni....talán azokat amik nem kellenek arra az oldalra, de ami kell az kelleni szokott azonnal. Láttam már olyan megoldást is, hogy az oldalra tesznek egy előtöltőt, ami "homokórázik" addig amíg be nem tölt az egész oldal, és így elviekben a probléma kivédhető, viszont megjelenik egy új hiba a teszterken: "Távolítsa el a megjelenítést gátló JavaScriptet" és hát csöbörből vödörbe kerül az ember, egyébként is azt tanultam, hogy az ilyesmit kerülni kell. Olvastam olyat is a neten, hogy fogadjam el, ezzel igazából nem lehet mit kezdeni, meg kell próbálni optimalizálni amennyire lehet és ennyi...mivel nem találtam itt ezzel kapcsolatban cikket, gondotlam beírok, hátha mégis van erre egy "best practice" vagy valami féle megoldás.

  A css-ek és js-ek 99%-a CDN-en keresztül töltődik be, de van belőlük egy pár. nagyjából 20-20 css és js amit használok.

  Köszi előre is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd