Nőnap után itt a „lányok az informatikában” világnap is

Nőnap után itt a „lányok az informatikában” világnap is
2020-03-06T10:15:18+01:00
2020-03-10T11:32:14+01:00
2022-10-18T03:10:36+02:00
 • Bigottok! 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • EBBŐL NŐ:

  Hát igen, sok helyen még mindig ilyen binárisan gondolkodnak, hogy csak nők meg férfiak vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • KSH adatszolgáltatás:
  Fogalkoztatottak száma (fő): xxx
  EBBŐL NŐ: 

  wtf?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a ma már IT-területen dolgozó nők 37%-át kifejezetten riasztotta a szakmától a férfiak dominanciája

  VS

  az sem utolsó szempont, hogy a szakma képviselőinek kevesebb mint harmada tartja stresszesnek a pályát

  Magyarul jobban voltak paráztatva, mielőtt az IT-ban elkezdtek dolgozni, és rájöttek, hogy nem is a férfiak miatt kell parázniuk? (hiszen sokkal több férfi van a szakmában, mint nő). Meg ugye általában nem az a stressz faktor, hogy 5x-ör annyi munkatársnak van himbi-limbije, mint amennyinek nunija, hanem a határidők, bunyesz főnökök (akik időnként nők is), stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt már, hogy azt kívántam, bárcsak lenne egy-két nő a kollégáim között, és találkoztam olyan női programozóval, akinek teljesen megbízok a munkájában. Szóval azt mondom, hajrá. Aki nem bírja, nem neki való, az úgyis kikopik. És igen, szükség van azokra a soft skillekre.

  Attól nem félek, hogy a lányok kevésbé lennének tehetségesek. De árnyalja a képet, hogy ha egy nő tolna elém egy pocsékul megírt kódot, akkor zavarban lennék, hogy is mondjam meg neki. Egyszer, legalábbis, amikor ilyen helyzetbe kerültem, ez történt. Ha viszont tudnám, hogy már bizonyított, az más. Akkor elhinném, hogy van benne annyi önkritika, hogy az enyémet is elbírja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régebben dolgoztam együtt nőkkel, de nem szellemi hanem fizikai munkakörben. 
  Ugyan az volt a beosztás, ugyan azért a pénzért. Mégis mindig próbáltak kibújni olyan feladatok alól ami nem tetszett nekik, hogy csinálja helyettük férfi. Persze nem mind voltak ilyenek, csak kb 80%. Mikor a főnök szólt nekik hogy ez a munkakörükbe tartozik, csak húzták a szájukat és panaszkodtak. Utána meg csúnyán néztek a főnökre mikor azt mondta nem is venne fel nőket.
  Szóval sok helyen olvasom a diszkriminációt, hogy nők ugyan azért a munkáért kevesebb pénzt kapnak, de ez fizikai munkánál nem jellemző, ott ugyan annyi a pénz, mint egy férfinak, de az elvárások is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről az jut eszembe, mikor elmentem Bristol-ba C++ konferenciára és rögtön az első előadáson másfél órán keresztül azt hallgattam, hogy én férfiként kirekesztem a nőket a szakmából, meg hogy toleránsabbnak kell lennem.
  Az ismerettségi körömben pont a férfiak azok akik lelkesen motiválják a nőket a mérnöki pályák felé és a nők azok akik lebeszélik egymást erről.
  Szerintem ezek a politikai programok elegyei a férfi gyűlöletnek, az irigységnek, meg a politikai pontszerzésnek. Semmi őszinteség, vagy jobbító szándék nincs bennük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Gondoltam frocsogok megint egy jot, hogy de ez mar megint miert kell, de aztan rajottem, hogy tok folosleges."

  Én is hasonlóra jutottam. Évek óta tolják ezt a propagandát. Itt is született már legalább 100 rövidebb - hosszabb írás a témáról. A viták is mindig ugyanazok. Küzdjön vele az, akit ez érint. Én meg inkább kerülöm az infós nőket, mert kvótanőkkel nincs miről beszélnem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben a túltenyésztett fogyasztoi társadalomban aki tisztességes, azt eltiporják, ha legálisan megtehetik és az profitábilis. Mivel sokan csinaljak igy, ezert mukodik. Az ellenkezo velemenyeket is direkt fel kell nagyitani, mert a hangosabb az igazabb.

  Abban egyetertek veled, hogy "sajnos nem ideális világban élünk...".

  Viszont ami van, én arra azt mondom, hogy valóságshow-ként szemlélve kifejezetten szórakoztató, feltéve ha szereted az abszurd humort. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a józan ész és a tisztesség kombinációja
  nyilván itt is vannak vitás kérdések, de azok mindenütt vannak, nem törlik el a tiszta esetek létét
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sajnos nem ideális világban élünk...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 10 éve nyomom, 5 éve motorokat is szerelek , építek, és motorokra is fejlesztek :) Sok mindenen túl vagyok.... és örülök, hogy ott tartok, ahol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ki mondja meg, hogy mikor van itt az ideje, hogy ki lehet-e mondani valamit* vagy sem? Az sjw-k? Na az, aminek még nincs itt az ideje, még ha nagyon is akarják se. 

  (* A gyulolet-torveny temakoreit leszamitva)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehetseges programozo lehet no is meg ferfi is. Ezzel nincs is gond, de habar papirforma szerint az egyenlosegert kuzdenek, a gyakorlatban megsem ezt latjuk. A nok a mai a vilagban, es legfokeppen az IT-ban, megiscsak tobbek, mint a ferfiak, mert nekik vannak bizonyos csak nokre jellemzo "soft skill"-jeik amiert erdemesebb veluk feltolteni ures poziciokat, elkerulve ezaltal a ferfi "homogen" csoportok kialakulasat. Tehat nincs kulonbseg ferfi es noi programozo kozott, de azert a nok tobbek (jobbak, masabbak, stb...)! De ezt leszamitva a ket csoport egyenlo...

  Ferfi == (No - CsakNokAltalBirtokoltExtraTudas)

  Egy idealis vilagban a diverzitas lenyege az lenne, hogy kulonbozo hatteru es tapasztalatu mesterembereket rakunk egy csoportba, annak remenyeben, hogy az igy hatekonyabban fog mukodni. A helyzet viszont az, hogy ez nem egy olyan dolog ami konnyen mertheto. Marpedig ami nem merheto az nem is teljesitheto. Szoval megoldaskent felruhaztak a noket olyan extra kepessegekkel amit csak ok birtokolnak, es amiert alkalmazni kell oket, es igy maris kaptunk egy merheto es publikalhato szamot.

  Hogy ezt meglovagoljak az olyan cegek amik ezt a cikket is fizettek, mar csak hab a tortan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Találjatok már ki valami újat. Évek óta megy ez az SJW érzékenyítés, unalmas már.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem. azt találtam fel, hogy van időszak, amikor bizonyos dolgokat nem mondunk pláne hard evidence nélkül.
  faktum hogy mekkora a nők aránya az it-ben ill azon belüli alszektorokban, faktum, elég olvasni hozzá fórumokat meg beszélgetni az érintettekkel, hogy igen keményen léteznek nőkkel kapcsolatos előítéletek az it-dolgozók részéről (nem mindenki részéről természetesen) és ezeket nem ritkán ki is fejezik, lsd. megnyilvánulások a neten, stb.
  szóval egyszerűen most nem annak van itt az ideje, hogy pszichológiát sohasem tanult fejlesztő elmagyarázza, a nők mely iq-tesztbeli eredményei teszik kevéssé alkalmassá a programozásra vagy hogy az anarchokapitalizmussal kacérkodó techbro közben elmondja, hogy a nők mennyivel is rosszabb munkaerők.
  van mikor ott van az ideje, most nincs.
  tudom hogy ez van akiknek fáj, de hát ez van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te most újrafeltaláltad a politikai korrektséget: az a problémákat a pont a szólásszabadság korlatozásával söpri a szônyeg alá oldja meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lenne egy megoldás.
  ki kell mondani, hogy vannak rossz programozók ill. nem feltétlenül tudás hanem valamilyen más vonás alapján rossz munkaerők, legyen az összeférhetetlen, hisztis, tolvaj, akármi, a lehetőségek végtelenek.
  de sohasem szabad _ebben a témában, tehát infószektort illetően_ még csak utalni sem arra, hogy ebben nemi különbségek vannak, tehát nem mondunk olyat hogy "lányok között kevesebb", "lányok között több", "férfiak között kevesebb" "férfiak között több" még akkor sem, ha az illető tényleg ezt tapasztalta.
  egyszerűen nem mondja, nem ekézi a férfiakat, nem ekézi a nőket, nem fényezi a férfiakat, nem fényezi a nőket, úgy tesz mintha nem létezne a két nem
  egyetlen szempont kivételével
  azt lehet állítani, hogy "lehet hogy jó lenne, ha a nemek aránya kiegyenlítettebb lenne az it-szektorban"

  így nem hazudik senki, nem is lesz szexista, nem is kirekesztő de nem is hurráoptimista

  ez az én megoldási javaslatom:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is ezen húztam fel a szemöldökömet, de biztos csak én, meg az összes többi szakmabeli ismerősöm peches.

  A diszkriminációval kapcsolatban meg az én tapasztalataim:
  Én konkrétan szeretek lányokkal együtt dolgozni, eddig szinte kivétel nélkül (igaz, egy se volt zöldhajú feminista) nagyon lelkiismeretesen dolgoztak, nem ciki nekik kérdezni, ha valamit nem tudnak, ugyanakkor a dunning-kruger hatás és kevésbé tombol náluk mint a fiúknál.

  Ugyanakkor az is feltűnt, hogy egy gyengébb képességű lány a szakmai előremenetelének hiányát sokkal előbb fogja a diszkriminációra (ez is személyes tapasztalat), mint a saját képességbeli hiányosságaira. Annak ellenére, hogy egyébként vannak (egyébként nem karrierista, törtető, politizáló) nők egészen a magas pozíciókig a munkahelyen.


  Egyébként meg szerintem azzal az ég világon semmi baj nincsen, ha reklámozzák a lányoknak az info-szakmát, jöjjenek csak, szuperül dolgoznak.

  Azzal viszont már van gondom, amikor pozitív diszkrimináció van (és csak azért kap meg egy sokkal gyengébb képességű lány egy kutatói helyet, mert lány és így az intézet pl több pénzt kap az államtól), na meg az ilyen csak lányoknak szóló konferenciák. Az ilyenek csak mélyítik az árkokat, nem betömik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondoltam frocsogok megint egy jot, hogy de ez mar megint miert kell, de aztan rajottem, hogy tok folosleges. Igazabol Laczko Gabor jol csinalja! Nem kell hozza zseninek lenni, hogy lasd a diversity moka miatt sokkal konnyebb eladni (szoszerint) a bootcampes lanyokat, mint a ferfiakat. Szoval en teljesen megertem, hogy minden lehetseges formaban megprobalnak minel tobb not bevonni a szakmaba fuggetlenul attol, hogy egyaltalan erdekli-e a noket a szakma amit kitanulnak. Ahh, mindegy csak penzt hozzon. Hajra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a szakma képviselőinek kevesebb mint harmada tartja stresszesnek a pályát

  Szívesen megnéznék egy ilyen felmérést, vajon kiket kérdeztek meg a témáról... Az én tapasztalataim (bár ez csak személyes tapasztalat, és messze nem teljes körű) pont az ellenkezőjét mutatják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lányok a bányában világnap mikor lesz?
  Lányok a csatornában?
  Lányok az építkezésen?
  Lányok az olajfúró tornyon?
  Lányok a kohászatban?
  stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy hogy Laczkó Gábor még nem mondott le, és nevezett ki maga helyett női vezetőt ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mikor lesz "fiúk a védőnők világában" nap is?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd