Windows app helyett Django + javascript
2020-02-28T09:45:09+01:00
2020-02-28T11:53:34+01:00
2022-07-20T16:27:03+02:00
 • 1:
  Mivel JS-ben van megírva ezért jól fog működni bármilyen backend rendszertől függetlenül, akitől az adatokat kapja.

  2:
  Én ASP.NET MVC vonalon mozgok így a djangos kérdésekre nem tudok válaszolni, csak a javascriptre :).
  Komplexebb lekérdezésekhez LINQ-t használok, de az C# specifikus... így átadnám a helyet más válaszolóknak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk én eleve nem kezdenék el ilyesmit úgy, hogy rövid a határidő és fogalmam sincs a technológiáról. Ez nem annyira a sikerproject receptje.

  Ha amúgy nem lennék profi pythonos és amúgy is weben képzelném el az életet, akkor én lehet hogy szerver oldalon is inkább nodejs-ben gondolkodnék, akkor legalább a nyelvek között annyira nem kell váltogatni. Én annyira nem vagyok web frontendes (semennyire sem, csak hobbiból játszottam vele) de azt tudom hogy angularral és pár ingyenes extensionnel simán meg lehet csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi!
  Pont előtted kaptam privátban ugyanezt.. El is kezdtem nézegetni.. Ez is tetszik, és az hogy free :) nyilván a brutál megoldásokért fizetni kell. És akkor ez djangoval totál jól működik?

  Másik rövid kérdés:
  Én egyelőre mysql táblákat és lekérdezéseket szeretnék megjeleníteni. Általában query / komplexebb sql lekérdezésekhez mit használsz / használtok? Pandas?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi!
  Gyorsan átfutottam rajta.. hát tényleg jónak tűnik, de az kicsit húzós. Láttam, hogy van trial. Lehet, hogy teszek vele egy próbát. A kérdésem az lenne, hogy a kb 1000USD árért pontosan mit kapsz? Ez a középső csomag. És ha jól értem, akkor lényegében csak ezzel dolgozol, ha pl. adattáblákat, queryket szeretnék gridbe rakni?

  Ha tényleg beválik, akkor lehet, hogy beruházok. Egyelőre most az első projektemet csinálom, de annyira siralmasan haladok, hogy katasztrófa
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ma először alap framework-öt (react/angular/svelte/jquery/vannilajs) kell választani, és utána mazsolázni a komponenscsomagok közül.
  Én most éppen a kendoreact-ot használom, eddig elég jó, bár vannak benne néha idegesítő apróságok. 

  Korábban használtam jquery-vel a devextreme-et.  Időnként elég körülményes volt, de általában véve használható. Nekik is van react, angular portjuk, viszont a templétkezelés eléggé bénán, nehézkésre oldották meg szerintem. 

  Szóval, ha választasz egy modernebb framework-öt, akkor érdemes már olyan komponenscsomagot választani, amit eleve az adott framework-kel készítettetek (pl a kendoreact is ilyen).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Én a datagrid kiváltására webes felületen a jQuery DataTables ajánlom, akárhogy kiírhatod a táblázatot - akár print paranccsal vagy webapiról lekérdezve - szépen alkalmazkodik az adatokhoz.
  Ajánlott hozzá egy alap jquery ismeret.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni, hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét programozási/fejlesztési kérdések, megoldandó programozás/fejlesztési problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlat-kérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy böngésző alapú fejlesztésekre fektessem a hangsúlyt. Hosszas keresés, próbálgatás, vívódás után elindultam django irányba és egyelőre nem akarok másfelé menni...remélem, hogy nem lesz zsákutca. Kezdőként milliónyi kérdésem van és totál pánikhangulatban vagyok mert nagyon más filozófia, mint amivel eddig dolgoztam, és erre van egy szűk határidőm. Ha összegeznem kell az elsődlegesen megoldandó problémát: desktop alkalmazás érzetű megoldások böngészőben django és javascriptes megoldásokkal. (windowsban használt objektumok átültetése). Pl ilyenkre gondolok, hogy:

  - dataset megjelenítése datagridben (szűrhető és rendezhető tartalom)
  - checklistbox
  .. de még folytathatnám a felsorolást

  A kérdésem:- tudtok olyan komponenscsomagot, vagy külön-külön komponenset (elsősorban free), melyek djangoval együtt jól használhatóak a leírtak alapján?

  - van a fórumon olyan, akinek hasonló problémával kellett megküzdenie? (windows-os poramok átültetése böngészőbe django alapon) Minden javaslatot , tapasztalatot, konstruktív tanácsot megköszönök!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd