spam - .NET segédanyagok és MSDN akció

spam - .NET segédanyagok és MSDN akció
2003-05-29T08:47:27+02:00
2003-05-30T14:06:46+02:00
2022-11-02T04:50:38+01:00
 • Nos:

  1.) Nem, nem gondoltam hogy az elküldött levelek száma alapján méri, mindössze megjegyeztem a dolgot... én sem pártolom a levélszűrős módszert [bár én még 1x privi üzenetet nem kaptam, és a hírlevélre is csak megpróbáltam feliratkozni, a rendszer szerint fel vagyok iratkozva, de egyet se kaptam... vagy olyan nincs is esetleg?], de ha ezen múlik, valaki elmegy innen, akkor szerintem inkább maradjon, és szűrjön leveleket... nehogy má emiatt mennyen el ennek a prog.hu-s közösségnek egy része, nem?

  2.) Én például naponta már kb. 40-50 levelet kapok, soksok elég hülyeség, amik fogalmamsincs honnan jönnek, és akkor gondolj bele egy ilyen ember helyzetébe... én nem győzöm betenni a különböző levélszűrőket, mert már igedesít... a prog.hu-t nem teszem bele, itt én télleg elfogadom hogy aktív vagyok itt - nem minst sok más helyen, amikről fogalmamsincs mik -, tehát pár levél jöhet...

  Más: az e-mail címem hol tudom megváltoztatni? még nem jöttem rá, pedig már régóta nem azt a mail címet használom, így pl. ezt a levelet se azonnal vettem észre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • maps azért mert nem double opt-in listát üzemeltettünk (noha nem is üzemeltettünk listát).

  a yahoo mert tömegesen érvénytelen cím jött tőlünk (a tömegesség abból állt, hogy egy-két türelmetlen pacák nekiállt nyomogatni a register gombot)

  aol meg azért mert open relay voltunk (bár nem).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, ha tudott róla.

  Egyébként miért blokkolt a MAPS és a többi? Open relay? :)

  Minket egyszer benyomott egy idegbeteg pasas a Spamcopnak, mert valaki pár évvel korábban opt-in-elt helyette, mielőtt double opt-in lett a listánk :(

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 3. valaki más használta a címed
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • NA EZEK HONNAN SZEDTÉK A CÍMET????


  1) Valahol mégis használtad. Tök mindegy, hol, de megjelent a weben.

  2) Directory/dictionary harvest attack (DHA). Elég elterjed manapság.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • moderator,

  azért olvasd el valamelyik antispam rendszer leírását a kívánatos mail lista kezelésről.

  Nem engem kell meggyőznöd. Aki ide írogat, az aligha fogja blacklistára regisztrálni a prog.hu-t.

  Engem már blokkolt az aol, a yahoo, az egyik MAPS black lista, úgyhogy óvatosabb vagyok. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez annyit jelent hogy a felhasználónak aktívan kell feliratkozni a listára, magyaraul check boxot be kell ikszelnie (az nem jó, ha már eleve be van ikszelve, és ki kell törölnie ha nem kér - ez csak opt-out). Ha pedig feliratkozott, akkor egy ellenőrző levelet kap, amelyben aktiválnia kell a feliratkozását.

  csak úgy "mellékesen" jegyzem meg: a prog.hu-n történő regisztrációkor mindkét feltétel teljesül (ti. explicit be kell jelölni a feltételek elfogadását, és az ellenőrző levél nélkül nem fogja tudni senki aktiválni a regisztrációját)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A regisztrációval az ember elfogadja a feltételeket. Elvileg ez így nem lenne szabályos ... de ezt minden oldal így csinálja.


  2-3 évvel ezelőttig tényleg általában így vagy hasonlóan csinálták a mail lista kezelést.

  De azóta a spam ellenes csoportok nagyon erősek lettek, az internet providerek adminisztrátorai pedig idegbajosak. Az eredmény az hogy villámgyorsan lekapcsolnak, ha feltűnsz valakinek. Értelmes indok nélkül is, sőt teljesen abszurd vádakkal is.

  Miután jópáran megégették magukat, még nagy cégek is, mint real, macromedia stb., ma már minden nagyobb forgalmú helyen double opt-in listák vannak.

  Ez annyit jelent hogy a felhasználónak aktívan kell feliratkozni a listára, magyaraul check boxot be kell ikszelnie (az nem jó, ha már eleve be van ikszelve, és ki kell törölnie ha nem kér - ez csak opt-out). Ha pedig feliratkozott, akkor egy ellenőrző levelet kap, amelyben aktiválnia kell a feliratkozását.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak azt nem értem mi az új ebben az akcióban?

  Indulo készlet: 2002.június
  Webes Megoldások Fejlesztése MS .NET-ben" 2002. december 10-11.
  Alkalmazások kiterjesztése mobil elérésre: 2003. február 18.
  Visual Studio .NET 2003 60 napos: (na ez se 2001)

  hol van itt 2001

  egyebkent nem olvastam precizen vegig a feliratkozási feltételeket a prog.hu -ra, nem is kötök bele, én örülök az ilyen figyelemfelkeltésre, mert kifejezeten célirányos érdeklődési körömnek megfelelő, és kérek még

  a prog.hu egy hasznos oldal (pedig én tobbet válaszolok, mint kérdezek ) és nem értem miért ár ez a pár levél bárkinek is az itt felelhető információkért azon kivül, h így van mire fröcsögni (jéé már nekem is )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na látod én sem értem, hogy ilyenek honnan szerzik a címet.

  - Nekem van axelero-s címem, arra nem jönnek ilyenek. Ezt használom munkára/haverokkal.

  - Van mailbox-os, arra sem jönnek. Ezt a kettőt használom rendszeresen. A számomra fontos oldalakon ezt adom meg.

  - Néhány számomra érdektelen weboldalon nexus-os címet adok meg, erre napi 20 spam jön, de ezeket csoportosan, havonta törlöm olvasás nélkül...

  - Viszont nemrég regisztráltam egy freemail-es címet csak saját részre, mert levélküldést fejlesztettem. Erről a címről nem küldtem sehova, nem adtam meg senkinek, és csak egy Delphi-s komponensből küldtem rá tesztlevelet. Na az érdekes az volt, hogy másnap volt ezen 10 spam... NA EZEK HONNAN SZEDTÉK A CÍMET????
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak azt nem értem mi az új ebben az akcióban? Elkocogtam az adott címre, s rendre 2001-es anyagokat találtam. Ez a valós helyzet, vagy rossz irányban tájékozódtam?

  Én 2003-as anyagot is láttam - de ez nyilván csak optikai csalódás volt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem nem zavar. Sőt, én is megrendeltem. Amúgy naponta kapok kb 20 levelet Koreából (ezek honnan szerezték meg a címemet ?) amiket el sem tudok olvasni (nem mintha amúgy különösebben érdekelnének, az viszont igen hogy miben reménykedik az aki hu domainra küldözget szép koreai karakterekkel megírt leveleket).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jól van na... nyugi! Csak tréfa volt. Viccecske. Érted? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A halott indiánt mikor postázzátok? ;)

  ezt nyilván azért kérdezed, mert mindenki magából indul ki, és ha te ilyen lehetőségez jutnál, akkor postáznád a halott indiánt is. mi nem fogjuk, azaz nem fogunk visszélni ezzel a lehetőséggel. élni viszont igen.

  Apróbetűs részek, elfogadott szerződések... de komoly... :)

  nem, nem komoly, hanem komolytalan. nem volt apróbetűs rész, nem sürgetett vagy kényszerített senki, hogy fogadd el a feltételeket. ha te megtetted annak ellenére, hogy esetleg nem olvastad el, az a te dolgod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a.) a levélszolgáltató fogadja a levelet, csak aztá törli, tehát ha esetleg az elküldött levelek száma vagy hasonló dolog a fontos ez azt nem akadájozza

  azért azt gondolom magad sem gondoltad komolyan, hogy egy kampány eredményességét azon mérik, hogy hány emberhez megy ki egy adott információ, és nem pedig azon, hogy mondjuk hányan reagálnak rá, rendelik meg, stb. ? (most elvonatkoztatva a nagyon speciális esetektől, pl. kifejezetten brandépítés)

  nem azzal van baj, ha valaki törli a levelet, mert nem érdekli ami benne van. hanem azzal, ha automatikusan törölteti, mert úgy esélyt sem ad arra, hogy olyan ajánlatot kapjon, ami valóban érdekli is (mint ahogy pl. sokakat érdekelt ez a mostani ajánlat is). ráadásul ha a @prog.hu domaint teszi tiltólistára, akkor lehetetlenné teszi számunkra azt is, hogy bármilyen más - pl. adminisztratív - okból elérjük őt emailben, az oldal működésének részét képező értesítések sem mennek ki (pl. érkezett privát üzenetekről), stb.

  b.) viszont mivel a levél automatice törlődik őt sem idegesíti... nem mintha sok helyet foglalna egy ilyen...

  sajnálatos ha valakit idegesít az a levél, amit azért kap, mert igénybe vett egy adott szolgáltatást, és ezért ugye cserébe valamit adni kellene (fogadni a leveleket). ez olyan, mint ha az idegesítené, hogy a boltban fizetni kell a kenyérért. pedig gondolom közülünk senki sem kezd el üvöltözni a pénztárossal, hogy hogyan képzeli, hogy az áruért cserébe adni kell valamit, amikor odaér hozzá a boltban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziaszok!
  Én csak azt nem értem mi az új ebben az akcióban?
  Elkocogtam az adott címre, s rendre 2001-es anyagokat találtam. Ez a valós helyzet, vagy rossz irányban tájékozódtam?
  Riha
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hű! :)

  A halott indiánt mikor postázzátok? ;)

  Apróbetűs részek, elfogadott szerződések... de komoly... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem azt mondtam, hogy ez valami túl tistességes dolog, de ha valaki egyszer má úccse nézi meg, akkor kára nem származik a használatából:
  a.) a levélszolgáltató fogadja a levelet, csak aztá törli, tehát ha esetleg az elküldött levelek száma vagy hasonló dolog a fontos ez azt nem akadájozza
  b.) viszont mivel a levél automatice törlődik őt sem idegesíti... nem mintha sok helyet foglalna egy ilyen...

  Mindenesetre én nem töröltem, nyitottam egy külön prog.hu-ról mappát a maileim között, néhány év múlva jó szórakozás lesz visszanézni ezeket :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban írásos nyilatkozat kellene elvileg hozzá, de ezt sohasem fogja valaki eredményesen támadni.

  A felhasználói szerződés elfogadása amennyire én tudom, a "ráutaló magatartás" kategóriába esik és ez teljesen jogszerű.

  és a fórum szintén anyagi okokból történő manipulálásával


  Ez nevetséges, gabaman, amennyiben itt a MS vs. bármi technológiák közötti vitákra utalsz. Merőben alaptalan.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem is kivitelezhetetlen ez az aláírós dolog.

  Nem én találtam ki, hanem az Adatvédelmi Biztos... Tudod, nincs jobb dolguk....

  Nem emlékszem a konkrét helyzetre, de az email-es és a hagyományos leveles spam-ekkel kapcsolatban volt a dolog. Leginkább a cimlisták létezése ellen volt a dolog, és én annyit szűrtem le a dologból, hogy ilyen aláírásra gondoltak.

  Arra már nem, hogy ez kivitelezhetlen és milyen költségei vannak :)

  Nem tudom, hogy ez konkrét és megszavazott törvény lett-e, vagy csak egy javaslat. Ennyire én sem követem az eseményeket, tehát lehet, hogy az egész nincs is érvényben.

  De lényegtelen. Nem kell túllihegni az ilyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Igaza van bhubert-nek, tényleg kezdjük túlreagálni ezt a levelet. Nekem, például kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet a cucc, és meg is rendeltem. Pedig, néhányan itt is tudják rólam, hogy' viszonyulok bizonyos nagy cégek rendszereihez. De soha nem lehet tudni, én még adok esélyt.

  De most nem is ez a lényeg. Nehogy egy ilyen levél miatt - ami szerintem, abszolúte nem is tolakodó - hátat fordítsatok ennek a közösségnek. Ha tényleg nem érdekel valakit, akkor ne olvassa el (ez ugyanis valószínűleg nem kötelező - ezt most nem rosszindulatúan mondom). Nem hiszem, hogy ez az évenként néhány alkalommal érkező levél akkora fejfájást, plusz munkát okozna akárkinek is.

  moderator: Neked sem kellene annyira komolyan venni mindent. "spam-dolog" alatt én sem a szó legszorosabb értelmében gondoltam a levélre, pláne nem rosszindulatúan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A regisztrációval az ember elfogadja a feltételeket. Elvileg ez így nem lenne szabályos - a múltkor hallottam, a tisztelt ház ezen vitatkozott... a lényeg, hogy elvileg csak előzetes írásos engedélyel lehetne ilyet küldeni bárkinek is :)))) - de ezt minden oldal így csinálja.

  hát, mondjuk elég érdekes lenne ha regisztrációkor a weboldal kiírná, hogy "10 napon belül postázzuk a használati szerződést - legyen szíves azt postafordulátval visszaküldeni, mert csak ez után áll módunkban hozzáférést biztosítani az oldalhoz"

  egyébként nem tudom, hogy a TH-ban miről vitatkoztak, de egészen biztos, hogy jogilag nem támadható ez a dolog ugyanazon az elven, ahogy a GPL vagy bármilyen más licenszszerződs sem, pedig ugye azt is elismerik annak ellenére, hogy ténylegesen nem kerül sor a szerződés kétoldalú aláírására.

  a ráció a dologban ott is az, hogy kizárólag a használati szerződés az ami jogot ad neked a szerzői jogok által védett termék/tartalom használatára. így ha azt mondod, hogy a szerződést nem fogadod el, akkor nincs is jogod használni azt. ha pedig használod, akkor ezt egyértelműen azt jelenti, hogy el is fogadod a szerződést, hiszen csak az biztosíthat jogot számodra ehhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • aki nem, annak a figyelmét meg felhívom arra, hogy a legtöbb mail szolgáltatónál van egy olyan dolog, hogy levélszűrő...

  már ne haragudj, de a filterezés javaslása ebben az összefüggésben ekvivalens azzal, mint ha azt mondanád, hogy "ha nem látják, nyugodtan lopjatok!". mert itt végül is erről van szó.

  mi többek között azért biztosítjuk az oldal szolgáltatásait ingyen számotokra, hogy cserébe esetleg alkalmanként ilyen leveleket küldhessünk (aminek intenzitása azt hiszem egyáltalán nem intenzív, hiszen nem naponta, nem hetente, de még csak nem is havonta küldtünk ilyeneket). és a közhiedelemmel ellentétben ezt nem azért tesszük, hogy milliomosok legyünk, hanem hogy ez az oldal továbbra is fennmaradhasson. mert bármennyire furcsa is, nem magától megy sem a szerver, sem a netelérés, de még csak a hírek és cikkek sem maguktól jelennek meg az oldalon.

  és aki pl. szűréssel megakadályozza, hogy az oldal fenntartásához szükséges erőforrásokat előteremtsük, az az adok-kapok dologból csak kapok-ot csinál, és ezzel mellesleg hozzájárul ahhoz is, hogy csak kevesebb, rosszabb minőségű tartalmat, és szolgáltatásokat tudjunk biztosítani ezen az oldalon.

  a korrekt magatartás szerintem az, ha valaki vagy elutasítja az ajánlatot (amely a szolgáltatásokért cserébe a hirdetések eltűrését kéri), és nem használja az oldalt egyáltalán, vagy elfogadja, de akkor biztosítja a kölcsönösséget is. utóbbiba pedig beletartozik az is, hogy nem szűri ki a leveleket, bannereket, és társaikat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem is túl van lihegve a dolog...

  1. Nem naponta küld a prog.hu ilyen levelet, tehát nem lehet okunk panaszra.

  2. A regisztrációval az ember elfogadja a feltételeket. Elvileg ez így nem lenne szabályos - a múltkor hallottam, a tisztelt ház ezen vitatkozott... a lényeg, hogy elvileg csak előzetes írásos engedélyel lehetne ilyet küldeni bárkinek is :)))) - de ezt minden oldal így csinálja.

  3. Nem kötelező regisztrálni, és akkor leveleket sem kapsz innen, nem úgy mint azokból, amiből naponta 10-et kapok máshonnan (only 10 USD, free password, pénisznövelő szerek, stb....) Hogy ezek honnan szerzik a címemet? :)

  4. Nem a hangyák nemi életéről küldtek levelet, hanem olyanról, ami szerintem egy fejlesztőt érdekel is. Ráadásul ingyenes, és nem arról próbálnak megdumálni, hogy kihagyhatatlan akció és csak egy 90-es számot kell felhívnod :)

  5. A reklám a "szükséges rossz". Már ha rossz egyáltalán... De azt szerintem mindenkinek el kell fogadnia, hogy valamiből fenn kell tartani az oldalt... Ez így még sokkal jobb, mintha tagdíj lenne :)


  Szóval nyugi...

  Ui. Részemről, ha valaki egy ilyen hülyeség miatt megsértődik és elmegy az oldalról, nem fogok utána sírni. Az meg is érdemli :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit túl komolyan veszitek ezt a spam-dolgot (mármint a Prog-hu-félét).

  azért tisztázzunk valamit! spam az a (hirdetést tartalmazó) levél, amit a címzett engedélye nélkül küld valaki. esetünkben viszont erről szó sincs, mert mindenki aki regisztrálta magát kifejezetten elfogadta a használati szerződést, és ezzel többek között engedélyt adott erre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Nehogy már ezért elmennyetek... ugye még nem iratkoztatok le?

  Megjegyzem: engem is kicsit furcsán ért ez a levél, mivel bár a prog.hu már régóta létezik, régóta regisztrált vagyok, még nem kaptam ilyen levelet... és most egyszer csak jön ez... és nekem valahogy nem rémlett, hogy kaphatok ilyen leveleket, de mind1... el tudom viselni őket, még ha semmi értelmeset nem is közölnek... aki nem, annak a figyelmét meg felhívom arra, hogy a legtöbb mail szolgáltatónál van egy olyan dolog, hogy levélszűrő...

  Továbbá: remélem nem lesz általánosság ebből rendszer, mert bár ilyen évi 1-2 levél szintjén azt mondom jólvan, elviselhető, de bővebb áradat esetén van egy olyan érzésem kezdeni fog idegesíteni...

  És: én 2 levelet kaptam. egynek nem volt témája, sokat foglalt, és üres volt... a következő rá szinte azonnal a rendes levél... csak én kaptam ilyen dupla adagot [amiből az egyik változat üresnek látszik...], vagy mindenki?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • gabaman: Természetesen, csak viccnek szántam azt a "Viszlát!"-ot (mint a mögötte lévő emoticon is mutatja).

  ...az oldal anyagi okokból elfogult cikkeivel...


  Nem hiszem, hogy a cikkek "anyagi okokból" elfogultak lennének.

  ...a fórum szintén anyagi okokból történő manipulálásával...


  Ezt sem értem, hogy miként manipulálja valaki "anyagi okokból" a fórumot.

  Persze, nincs probléma, ha valaki így érez, a szíve-joga. Kicsit túl komolyan veszitek ezt a spam-dolgot (mármint a Prog-hu-félét). Nem hiszem, hogy ez a néhány levél annyira nagy bosszúságot okozna (ha nem akarod, nem olvasod el).

  Egyébként, én személy szerint nagyon sajnálnám, ha emiatt távoznátok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Kiadók vállalják, (...) hogy felhasználó kifejezett és egyértelmű kérésére e-mail címét véglegesen törlik rendszereikből."

  Nem értek egyet az oldal anyagi okokból elfogult cikkeivel és a fórum szintén anyagi okokból történő manipulálásával, ezért kérem az e-mail címem és a regisztrációm törlését.

  gabaman

  PS: Bye-bye netangel!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Teljesen igazad van moderator. Aki nem akar, ne látogassa az oldalt.

  ugyhogy a regisztraciom megszuntetese igy mar nem meglepo.


  mondalaci: Viszlát!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyebkent is tele van az oldal hirdetesekkel, es a hirleveletekben sem olvashatoak a teljes cikkek, tehat muszaj latogatni az oldalt.

  tévedsz. egyáltalán nem _muszáj_ látogatni az oldalt.

  de aki látogatja, attól az a minimum, hogy ennyit "elvisel" cserébe azért, hogy teljesen ingyen élvezheti mindazt, aminek előállításába és fenntartásába mi napról napra, hétről hétre, és hónapról hónapra meglehetős mennyiségű munkát és erőforrást fektetünk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd