Közösségi applikáció fejlesztés - ár

Közösségi applikáció fejlesztés - ár
2020-01-02T15:00:30+01:00
2020-01-04T22:50:37+01:00
2022-10-18T04:20:32+02:00
 • Én nem problémákat látok ezekben, hanem megoldandó feladatokat és ahogy írod is igen van egy ilyen része is, amit egy ügyvéd/jogász lát el, de attól, hogy a fejlesztő a végén belinkel egy GDPR-t vagy egy ÁSZF-t az fejlesztői költségeket nem növeli, maxi a jogi oldalát, főleg ha esetleg több nyelvre is le kell fordítani. Amit írtam is az elején, a fejlesztés ára ami most kérdés, ez az ami nekem per pillanat hozzáadott érték ebben a threadben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit leírtál, kajak eltévesztette a valódi problémát. A gdpr, a szerzői jogok, a site jogi védhetősége a közösségi site-ok igazi problémái, nem a technikai számok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Facebookot csak loginolásra lenne használva és nem áll szándékomban egy újabb Facebook vagy instagram applikációt készíteni még butább verzióban sem. Azzal csak szemléltetni szerettem volna, hogy egyszerű legyen elképzelni, de mondhattam volna a "Gyerekkel" nevű applikációt is. Az első levelemben említett "dummy" funkciók inkább a lényegesek, mert az adná meg a súlyát a fejlesztésnek. Feltételezem amiket írtatok számokat, azt arra a funkciólistára írtátok, azzal a felhasználói számmal (amit valóban kihagytam a nyitó postból), amit nagyon köszönök. Valóban drágulhat és megugorhat a fejlesztés ára, de most inkább ez érdekelt, hogy az amit leírtam kb mennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2,5 milla ... erre van a pwa kitaláva kb ... push is van dirketbe nativan ... egy kalap alatt le van fedve windows linux droid ios (itt a push nem biztos elvileg google segít nekik....) , backend php vagy go ez a két leggyorsabb nyelv, a legkisebb gépigénnyel amiben megéri fejleszteni ...  kliens oldal sima html css pure js és egy hatékony programozó aki alacsonyan tartja dom elemeket és hatékony kódot ir ... szerintem így kb ennyi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól értettem az illető nem akar a facebook-ra alapozni, csak a regisztációhoz / belépéshez, de másra nem kell neki. Szóval ha jól értem az illető írni akar egy instagrammot, csak kevesebb felhasználóra kicsiben, így nem a policy lesz a fő kérdés.

  Ha céggel lesz csináltatva - kivéve egypár nagyon hatékony céget khm khm - akkor semmiképp nem áll meg 10 milla alatt, mert különben nem akarnak majd vele foglalkozni szerintem. Csak kisvállalkozásnak fér bele.

  A push notification tényleg nem triviális. Vannak rá kész megoldások egyébként, amik kis tételben ingyenesek, nagyobb tételben havidíjasok. Ha az illető nem akarna sokat fizetni, akkor ilyet tennék alá és ő fogja állni a havidíjat - mintha csak egy weboldal hosting árát megrendelőként állnia kellene. Ez lehet megoldás.

  Azt mondanám 500 ropitól 10-20 milláig terjed ennek az ára annak függvényében, hogy pontosan mennyire szoppantós-szappantós igények merülnek fel - illetve az alsó árkategória az kb. az "ismerek valakit aki jó barátom és meg tudja csinálni a minimál cégével és még barátilag is számol" a felső számokig amit eleve cég csinál. De ha nagy benne a szívás senki se vállalja. Az igényeket pontosan le kellene írni, hogy legalább kicst többen elgondolkozzanak rajta és fel kell készülni arra, hogy fizetni mindenképp kell - azt senki se fogja megenni szerintem, hogy "majd ha bejön lesz pénz is".

  Egyébként lecsupaszított változatban simán meg lehet csinálni - sőt a push notification is belefér még elérhető áron, de nem ez lesz az instagram 2.0 persze... A facebook-al azért nem példálózok, mert az ocsmány architektúrával indult szóval annál jobban is lehet technikailag olcsó pízért kezdeni - csak utolérni a nagyokat akik nagyon sokat költöttek rá azt nehéz.

  Erre úgy kell tekinteni, hogy MVP-nek jó lesz ha nagyot akar az illető, vagy eleve megmarad kicsinek és akkor jó lesz.

  De a push notit lehet hogy én is elengedném, mert több költséget rak rá, mint amit kezdetben az app nyer vele szerintem - de azért meg lehet oldani, legalábbis tudom mivel csinálnám.

  Android és iOS platformon egyaránt

  Én ezt is elengedném és csak az egyikre lőnék a célcsoport alapján, aztán csakis akkor tartom érdemesnek a két platformosat, ha már tuti annyira bejött az élet. Persze ott a xamarin meg ilyenek, de ha már az ár kérdés én akkor fókuszálnék egyetlen platformra is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt magyarban az kb 100 konkurens felhasználó kiforrott esetben. A push notification ha nincs korlátozva by design, 10k mau-nál már el tud szaladni elég csúnyán.

  Az Insta FB-hez tartozik. Ugye aki az app működését megtervezte, _előtte_ végigolvasta az Facebook Platform Policy-t, és a push guide lines-t mind Alma, mind Droid platformon? Beleértve a linkeken keresztül fellelhető apró betűt is. Hogy értsd a lényeget, az etikátlankodást felejtsd is el. Instánál az előtt fogja az FB kiértékelni az üzleti modelledet, hogy az app életre kelhetne, és ha bármi gyenge minőségű tervet talál, az appod soha sem fog életre kelni, mert nem és kész. Attól még a programozói munka benne lesz addigra, és a fejlesztő kérni fogja a zsetont.

  Az FB oldali szerver funkciókban kb 200 szakember munkaóra lesz benne + "jaj még valami"-k. Alma és Droid oldalon már esélyesebben fogsz találni ajánlatokat előzetes kódbázisra alapozva, de ott meg a platformok a drágábbak. Az appot összerakni vagy 3 külön ember tudja, vagy egy arra specializálódott cég. Ha céggel csináltatod, szerintem 10 milla alatt nem fog megállni a számla, mire működni fog.

  Workaround: tegyél le a push-ról, legyen elég csak webes felület + email értesítő, és akkor kevésbé szigorúak mind a szabályok, mint a pénz, de csúnya dolgot akkor sem művelhetsz, és 3 milla alatt akkor sem úszod meg.

  A fenti pénz az első indulásig a fejlesztési költség. Utána pedig a többi. Az FB nem az a környezet, hogy egyszer valamit megcsinálsz, és akkor az készen van. Minden 3 hónapban újabb területet fejlesztenek át, amit folyamatosan követni kell. Aki egyszer belefog közösségi média fejlesztésbe, folyamatosan fizeti. Kb az az oka annak, hogy azt soha senki nem kicsiben csinálja, és cégek specializálódnak rá egészben.

  A fentiek az első körös baráti figyelmeztetés volt. Ha bármit nagyon másképpen gondoltál, még most ereszd el 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 5000-10000 felhasználó, akik aktívak egy hónapban. Igen, a backend fejlesztés az ár részét képezné.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye tisztában vagy vele hogy itt valószínű nem a mobilalkalmazások fejlesztése lesz a döntő az árképzésben (mert az egy API kapcsolatot használó GUI), hanem a szerver oldali kiszolgáló-környezet kialakítása ami gyors, redundáns, terhelhető és skálázható? Mégis mekkora felhasználóbázisra, mekkora forgalomra tervezel? Nem mindegy hogy percenkét tíz, vagy másodpercenként ezer adatcsomagot kell kiszolgálni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Arra lennék kiváncsi, hogy mennyiért fejleszt le egy magyar szoftverfejlesztő cég egy kevesebb funkcióval rendelkező közösségi applikációt (Android és iOS platformon egyaránt)? Tegyük fel egy "butább" instagram-ot.

  Funkciók dióhéjban:
  - belépés ( Google, Facebook, regisztráció saját email), elfelejtett jelszó
  - saját profil, egy profil kép, személyes adatok megadása / szerkesztése
  - chat
  - push notification
  - új kép / esemény fel és leiratkozás
  - új kép / esemény létrehozása
  - kommentek képeknél / eseményeknél

  Design terv nem képezné az árat csak a nyers fejlesztés értéke a kérdés.

  Ha valaki esetleg alválalkozásban csinál iOS illetve Android fejlesztést az is érdekel. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez így nem sok érdemleges információ amit megosztok, de inkább a árazása érdekelne egy ilyen jellegű projektnek.

  Üdv,
  stifunder
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd