Hivatalosan is webes "szabvány" lett a WebAssembly

Hivatalosan is webes "szabvány" lett a WebAssembly
2019-12-10T15:37:07+01:00
2019-12-11T07:54:08+01:00
2022-10-18T04:35:37+02:00
 • Bár az AWT hülyeségeiből kimaradtam, de szerintem nem különb hülye vicc a html5 is, ahol egy valamire való űrlapelemet (amit a designer és az ui/ux csapat kitalált) div és span tagek sokaságából pakolsz össze, mert pont arra nincs html tag. Ésatöbbi.

  HTML Standard - Custom Elements
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az AWT-ben lényegében az alap standard UI elemeket csomagolták be javába: volt textbox, combobox, listbox, checkbox, radio button, button, picturebox. Tab control és tree már nem, ha jól emlékszem... Na most, a gond az volt vele, hogy a natív elemek windowsban a win32-ből jöttek, minden más platformon meg a Motif-ból ami akkoriban a platformfüggetlen UI-t jelentette. Csakhogy, a Motif-ban egy-egy elem nagyon máshogy nézett ki, mások voltak egyebek közt más volt a padding és a margin is, aminek kb. az volt a vége, hogy a windowsra designolt AWT-s java applet minden más platformon használhatatlan volt - már ha elindult egyáltalán. Pl. volt valami nagyon népszerű chat akkoriban aminek már nem emlékszem a nevére, csak arra, hogy linuxon gyakorlatilag használhatatlan volt, mert a textboxban kb. 5 pixel magas hely volt a betűknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a java AWT pedig egy nagyon hülye vicc volt a SUN részérõl.

  Bár az AWT hülyeségeiből kimaradtam, de szerintem nem különb hülye vicc a html5 is, ahol egy valamire való űrlapelemet (amit a designer és az ui/ux csapat kitalált) div és span tagek sokaságából pakolsz össze, mert pont arra nincs html tag. Ésatöbbi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ActiveX egy akkora biztonsági rés volt, hogy a fal adta a másikat, ráadásul platformfüggõ. A java applet pedig megelõzte picit a korát, az akkori vasakon lement a nap mire kinyílt, ráadásul egy rakás más baj is volt vele, kezdve azzal, hogy akkoriban még swing sem igen volt, a java AWT pedig egy nagyon hülye vicc volt a SUN részérõl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.0.0.20

  1.0.0.20
  Annak idején hogy köpködték az ActiveXet meg a Java appletet, hogy bináris kód a böngészőbe...
  Fúj milyen má az....
  Most meg itt van, megint feltalálták a spanyol viaszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd