Microsoft: Ennyi volt, lezártuk a .NET Framework-ról a .NET Core-ra portolást
2019-10-16T12:49:10+02:00
2019-10-26T15:59:05+02:00
2022-07-20T18:47:08+02:00
 •  ezért nem lesz soha olyan gép, amelyik felér egy emberrel

  Már most nagyon sok gép van, ami bőségesen túlhaladja az embert.
  Csak más más gépek más más dologban.
  És kreativitás, intelligencia, mesterséges intelligencia fronton valóban nem érnek utól még minket a gépek.

  Volt valakinek egy aranyos gondolata.
  Az ember megirigyelte a gepárd sebességét, épített autót. Megirigyelte a sas szárnyalását, épített repülőt, megirigyelte az elefánt erejét, épített munkagépeket. És így tovább. :)

  Szóval az ember mindig épít gépeket, amik túlszárnyalják őt.
  Csak az a kérdés, mikor, de lesz olyan gép is, ami szellemi kvalitásaiban túlszárnyalja.
  Azért a számítógépek bizpnyos területeken (pl. sebesség, memória, adatfeldolgozás) más most is sokszorosan felülmúlja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ezért több a nyelv a logikánál, és ezért nem lesz soha olyan gép, amelyik felér egy emberrel.

  1. Nem erről szólt a kezdeti kinyilatkozásod, hanem arról, hogy – saját bevallásod szerint – közöd nincs a témához (amit azóta persze finomítottál annyiban, hogy amatőr műkedvelő szintjén bele-belekóstolsz – na, nem mintha ez bármi pluszt is adhatna melléd jelen témában), ellenben megkérdőjelezed a MS hozzáértését/hozzáállását. Aztán amikor ezt szóvá tették páran, mismásolni kezdtél (enyhén szólva, mert szerintem egyértelműen csak mellébeszéltél), valamiféle ködös filozófiával próbálván támogatni a meglátásod helyességét.
  2. Honnan tudod, hogy „nem lesz soha olyan gép, amelyik felér egy emberrel”? Hová tűnt az elfogulatlan világszemlélet? 

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezért több a nyelv a logikánál, és ezért nem lesz soha olyan gép, amelyik felér egy emberrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szeretnék ilyen logikával megírt programban hibát keresni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majdnem: ugyanis egyelőre nem szemléled elfogulatlanul a világot, így az előző megállapításod nem helytálló, de legalábbis nem karakán, hiszen olyan témákban akarsz karakán véleményt megfogalmazni, amikhez nem értesz, jelen esetben a világ elfogulatlan szemlélete ez a dolog. De ellentétben veled, én elfogulatlan vagyok veled szemben, és nagyvonalúan elfogadom azt amit írtál, helyesnek.

  Ha esetleg nem teljesen érthető az, amit írtam, ne csodálkozz, mire eddig eljutottam már nekem sem annyira világos, mint amikor elkezdtem.

  Ez a jó a nyelvben, hogy olyasmit is le lehet írni, aminek lehet, hogy nincs értelme, de az is lehet, hogy van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hadd foglaljam össze: ha elfogulatlanul szemlélem a világot, akkor karakán véleményt tudok megfogalmazni olyan témákban, amihez semmi közöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF: az egy dolog, hogy a portál motor kicseréli a szöveges smiley-t grafikusra, de akkor miért nem veszi észre, hogy két zárójellel több van? Törölhetné őket, vagy felhasználhatná arra, hogy egy extra mosolygós smiley-t használjon helyette. Így viszont elég hülyén néz ki, smiley két záró kerek zárójellel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem olyan nehéz ))

  Elfogulatlanul kell szemlélni a világot, és máris ezen a szinten vagy.

  Egyébként szabadidőmben természetesen foglalkozom .NET-tel is, ahogy minden egyébbel is, amit lehet letöltök, elolvasok, kipróbálok, úgyhogy az azért nem egészen igaz, hogy nincs róla fogalmam, de tény, hogy nem annyi, mintha teljes munkaidőben ezzel foglalkoznék. És persze az a véleményem, hogy mindenki azzal programoz, amivel szeret, vagy amivel muszáj, nincs ezzel semmi problémám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem furcsa hogy nincs közöd hozzá mégis karakán véleményt tudsz megfogalmazni róla, szeretném én is ezt a szintet elérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elismerem, ha nincs közöd a .NET-hez, akkor talán nem derül ki ebből a cikkből ezzel a megfogalmazással, de ez pont jó így.
  Amit nem visznek át, annak jó oka van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig elég egyszerû: csinálni egy új .NET-et amiben van egy platformfüggetlen, elsõsorban szerver oldali alap, illetve elkülönítve a még vállalható platform-specifikus dolgok, és kidobálva azok a technológiák amik nem igazán sikerültek.

  Alapvetõen arról van szó, hogy a .NET amit eredetileg a windows új API-jának szántak, a windows hanyatlásával, és a felhõs vonal erõsödésével próbál elszakadni a jó öreg windowstól. És ez elég jól megy is neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amióta (2014) Nadella a Microsoftot vezeti nagyon is tudják, hogy mit akarnak akár a .net core esetén is. Nem véletlen, hogy már hónapok óta újra a világ legnagyobb cége a Microsoft megelőzve az Applet vagy az Amazont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez pont a klasszikus .Net vs. DotNetCore esetén nem áll meg.

  Gondold végig, ne csapkodj :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a Microsoft-nak fogalma sincs arról, hogy valójában mit akar, és ezért jó, hogy jelenleg nincs közöm sem a .Net Framework-höz, sem a .Net Core-hoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd