API adatfogadas es megjelenites

API adatfogadas es megjelenites
2019-06-26T15:44:47+02:00
2019-06-27T11:50:26+02:00
2022-10-18T07:41:49+02:00
 • Hogyha mukodik, a gyakorlo verzio, es van ra igeny is, akkor akar SaaS-kent is uzemeltetnem(api_keyt adok havidijert) es mondjuk kompatibilis lenne php-val, js-sel, pythonnal.. 
  Mindegyikhez lenne kulon-kulon egy module, ami alapjan akar sajatot is lehet kesziteni, de amit en adnek hozza az is eleg sok mindent lefedne..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te itt ha jól értem arra gondolsz, hogy simán POST-on feltolok adatot adatbázisba, user-nél meg mondjuk fél másodpercenként figyelem a db-t, és ha van új, akkor megjelenítem?

  Igen.

  Egy gyakorlófeladatom van, amihez kéne a real-time vagy valami köztes megoldás, hogy bizonyos adatokat felküldhetsz az apimra, és valós időben mutatja neked a dashboard-odon.

  Mi celbol gyakorolsz? Ha kesobb szeretnel ehez hasonlo igazi progamot csinalni, akkor ezt is ugy erdemes megcsinalni ahogy az igazit kell. A websocketet  probald meg ezzel: Ratchet - PHP WebSockets
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Udv.

  Kihagyod a laravelt es node.js-el oldod meg a feladatot, vagy, ahogyan BDA is irta, a fogado oldalnal figyeled a valtozasokat es reagalsz rajuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen ez nekem is eszembe jutott, köszönöm a segítséget!

  Te itt ha jól értem arra gondolsz, hogy simán POST-on feltolok adatot adatbázisba, user-nél meg mondjuk fél másodpercenként figyelem a db-t, és ha van új, akkor megjelenítem? 

  Egy gyakorlófeladatom van, amihez kéne a real-time vagy valami köztes megoldás, hogy bizonyos adatokat felküldhetsz az apimra, és valós időben mutatja neked a dashboard-odon.

  Egy példa hozzá:
  Csinálgatsz egy oldalt, van egy függvényed és szeretnéd, ha az bármikor, amikor meghívásra kerül te lásd.  A függvénybe beleépíted, hogy $module->akarmi("függvény hívódott") és ez felküldi neked az apira, ahol azonnal látod..

  Ezt akarnám valamilyen úton-módon megvalósítani. Gyakorlásnak tök jó, a sima routeolgatással és socket kapcsolattal már érzem, hogy nem igazán haladok. De ezt összekombinálni nem teljesen tudom hogyan is kell.. Megizzaszt :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valaszd kulon a kuldest es a fogadast.

  Az POST /api-route -on tarold el az adatot adatbazisban, mellette az api_key-el.

  A masik oldalon ahol megjeleniteni kell, figyeld az adatbazist hogy az eppen bejelentkezett user api_key-vel kerult-e be uj adat, ha igen akkor jelenitsd meg es jelold meg az adatbazisban hogy az adat mar megjelenitett.

  Legalabbis ez a legegszerubben megvalosithato verzio, teljesitmenyben vannak ennel jobb megoldasok is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az lenne a fo kerdes, amire sem technikailag sem elmeleti sikon nem tudok rajonni, hogy ha kuldok /api-routenak egy post kerest benne egy api_key adattal..
  Ezutan az lenne a feladat, hogy az adott felhasznalohoz tovabbitsa az adatot, akinek az api_key adata szerepel a post keresben. 
  Es mindezt valos idoben lenne jo, hogy ne kelljen ujratoltogetni az oldalt, mert relativ surun jonne ilyen keres.. 

  Egy olyan megoldas jutott most eszembe, hogy amikor belepsz akkor lekerem a felhasznalo api_key dolgot, utana ugy csatlakozom fel a szerverre, hogy eltarolom apikey-socket.id paroskent. Es valahogy igy kene tovabb.. de annyira nem tudom hogy..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vegyel egy konyvet api fejlesztesrol. Egy hsz-ben nem lehet leirni nullarol mindent, es a kerdes alapjan alapismereteid sincsenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Sziasztok, 

  szeretnek csinalni egy API-t laravelben.
  A kiszemelt cel az lenne, hogy elkuldok cURL-el(vagyis teljesen kulsoskent) egy post kerest az api-mnak, az api felkuldi az adatot adatbazisba(idaig megy az elmeleti resz is) es utana azonnal megjeleniti nekem a bongeszon. 
  Vagyis, az api-hoz van egy api_key, felhasznalo belep, latja ezt a kulcsot. Van az apimhoz egy module.php. Ezen keresztul lehetne kommunikalni az api-val. Vagyis ha php kodomban meghivom a module.php egyik metodusat “akarmi()”, akkor az akarmi() az altala kapott parametereket kuldi fel az api-nak, mentse el az adatbazisban, es mutassa meg bongeszoben az adott api_keyhoz tartozo felhasznalonal. Ez egeszen odaig megy is, hogy  module.php/akarmi() fuggveny felkuld az apinak adatokat, adatbazisba is tudom tenni, de utana real-time-ban hogyan jelenitem meg? 
  Minden egyes keres utan ujra kigeneralni a templatet laravelben(amiben az api keszul) eleg pocsekolas lenne..

  Tovabba, ha valaki majd letolti githubrol a module.php-t, megnezi hogyan csatlakozik az apihoz es mit kuld neki, akkor tudja, hogyan epul az fel, ir egy sajat fuggvenyt, es kvazi megkerulve az en module.php-mat kuld adatokat az apinak. Ezt el lehet kerulni valahogy? El kell kerulni valahogy? Valamifele dedikalast lehet beepiteni a sajat fuggvenyembe, hogy csak azt fogadja el  az api? Az api_key az a felhasznalo azonositasara lesz, hogyha beallitja $module->setKey(“api_key”) akkor a module mindig kuldi majd ezt headerben es igy tudni fogja az api, hogy melyik felhasznalo kuldi es az “o adatbazisaba” menti az erkezo adatokat.. illetve nyilvan biztonsagi szempontbol is ottvan,
  hogy ne tudjon akarki kuldeni barmit is..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd