Fegyencek vehetik el a programozók munkáját hamarosan

Fegyencek vehetik el a programozók munkáját hamarosan
2019-03-18T09:33:07+01:00
2019-03-23T14:56:49+01:00
2022-10-18T10:00:39+02:00
 • Ha valaki börtönbe került, akkor már ismer egy utat, és hogy mit lehet belőle kihozni. Az emlegetett "eredeti szakmája" ezzel vagy tud versenyezni, vagy nem - és azt is csak akkor, ha egyáltalán van neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen tudom mennyibe kerül. 

  1 Ha erre képes akkor van középfokú végzettsége. Ami lehet szakma is. Nem azt valasztotta hogy tovabbtanul, vagy elhelyezkedik valahol. A büntetése után simán elhelyezkedhet, tovabb tanulhat nem kell oktatni.

  2 ha nincs semmilyen végzettsege akkor nem kell érettsegit és felsőfoku végzettséget szereznie konnyebben mint barki másnak. Sima szakmunkas is eleg. Ha kikerült valaszthatja azt, hogy tovább képzi magát. Vagy dolgozik eredeti szakmában. (Ha van)

  3 Ahhoz hogy dolgozzon nem kell 8 általános sem. Szorgalmasan gyarapithatja a gdp-t. Vagy tovabb tanul mint bárki más. 

  Ezek a saját döntései. Épp úgy mint azoknak akik nem bűnösek.

  4 Idehaza nem kell erkölcsi bizonyítvány ehhez a munkakörhöz? Nagyobb baj az, hogy ha lerótta a társadalom felé a kotelezettseget akkor induljon tiszta lappal de rögtön ne csak x év múlva. Szerintem ez fontosabb lenne mint hogy ingyen kapjon olyan komoly képzést ami másoknak pénzbe kerül.

  Ismétlem ez csak arra vonatkozik ami fizetős! Ha olyan képzést kapna amit kint is államilag finanszírozott módon el tudná vegezni azzal nincs gondom.

  Bocsánat a telefon potyoges nem az erősségem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de miert érdemel ki egy drága kepzest ingyen?

  Tudod te mennyi egy elitélt eltartási és őrzési költsége?
  És a társadalom bevállalja, mert még így is jobb, ha elszeparálva van.

  Tudod mennyi a bűnözés által okozott kár?
  És ha néhányan nem visszaesők, hanem adófizetők lesznek, akkor már sokszorosan megtérült az oktatási költség.

  Az a baj, hogy nem társadalmi haszon szintjén gondolkodsz, hanem leragadsz a magad kis irigy látótávolságánál.

  Egy börtönben lenni az normális embernek elég elrettentő.
  Minden ideje be van osztva, soha nem teheti azt, amit szeretne, mindig van egy feladat, amit csinálnia kell.
  Mindezt igen ingerszegény körülmények között.
  Van aki beleőrül ha nem talál valamit (bibliatudóssá vagy jogtudóssá képzi magát, stb)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az "ellentmondásjelző" (disagree light) néven futó funkció lényege, hogy jelezze, ha bizonyos érzékelők által mutatott adatok ellentmondanak egymásnak, ezzel segítse a pilótákat kiszűrni az esetleges hibás mérést.

  Hát ez nálam nemhogy alapfelszerelés, de kötelező darab, nélküle egy ilyen összetett eszköz meg sem kaphatja az engedélyt. [*]
  És aki kitalálta, hogy nem alap ill. engedélyezte enélkül a gépet az kérem most menjen szépen a börtönbe!

  [*] kb. mintha azért hogy az assert() használatáért egy fejlesztő pénzt kérne, miközben ha nincs ilyen a kódjában, akkor nálam nem is engedhető még tesztre sem a programja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem amire celzol, de miert érdemel ki egy drága kepzest ingyen?

  Nem azert kapjak mert kierdemeltek, hanem a tobbiek sajat "onzo" erdekeibol. A polgarok sajat erdeke azt diktalja hogy kepezni kell a fegyenceket, mert ugy a gdp-t novelik, amugy meg nemzeti vagyont csokkentik egyszerre tobb modon is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom hogy ingyenes vagy nagyon olcsón kapják meg.

  Nem látom életképesnek, hogy azzal keresik meg az eliteltet, hogy évi 500 000 Ft ert átkepzunk mert időd az lesz rá. Csak 4 év.

  Ok lehet valami OKJ  szintu de az is 600 000.
  ( A Forintot át kell konvertalni helyi aranyra)

  Bocs telefonról potyogok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hatarido nyilvan volt, de van arra bizonyitekod hogy tul rovid volt, es ebbol kovetkezett a hiba?

  Pedig úgy tűnik.

  A New York Times friss cikke szerint ráadásul még ennél is lesújtóbb a helyzet: extraként árultak alapvető biztonsági funckiókat, pl. az alábbit, ami mostantól az alapfelszereltség része lesz.

  Az "ellentmondásjelző" (disagree light) néven futó funkció lényege, hogy jelezze, ha bizonyos érzékelők által mutatott adatok ellentmondanak egymásnak, ezzel segítse a pilótákat kiszűrni az esetleges hibás mérést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem amire celzol, de miert érdemel ki egy drága kepzest ingyen? Aki nem bűnös annak miert kell ennyit fizetni? Az elzárásnak elrettentő erejűnek kellene lennie. Nem azért van bent mert puskazott a zh-n.Nem  is olyan régen a laktanyabol kevesebb időre johettek ki emberek mint most az elítéltek.

  Tanulhat felőlem nem gond, de fizessen érte mint mindenki.
  Miert ér többet mint aki fizet?

  Gondolom itt arról van szó hogy ingyenes tanfolyamokat tartanak. Ha nem így lenne akkor nem lenne hír.

  Vagy fizetnek? Mert akkor ok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit mond az az ember aki kifizette az egyetemet mert tisztességes életet él de nem kapja meg a munkát mert egy ilyen embert vesznek fel helyette?

  Teljesen igaz.. Inkabb nem kellene a fegyenceknek szakmat tanitani. Sokkal jobb ha a szabadulasuk utan ujra bunozni kezdenek, hogy aztan megtobb kart tegyenek, utana meg visszakeruljenek a bortonbe es meg 1-2 evtizedik az adofizetok tartsak el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Korábban irta valaki,hogy csinyteveseket követnek majd el.

  Ez lehetséges.

  Mit mond az az ember aki kifizette az egyetemet mert tisztességes életet él de nem kapja meg a munkát mert egy ilyen embert vesznek fel helyette?

  Ez csak megerositi azt, hogy a tisztesség nem kifizetődő. Diákhitel, albérlet, koszt? Törj be, ha elkapnak ügyelj arra, hogy két szemesztert bent legyél.?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • HofiGéza:A kecske..

  "...mindjárt el fogod felejteni, amint megismerkedsz a..." Hofi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én már egy ideje a JS pokoli bugyraiban vagyok, és nagyon jól érzem magam benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Boing is és a nyomozók is jól tudják, hogy azért lett sz@r a vezérlő szoftver, mert nem volt rá elég idő rendesen megcsinálni, de ha ezt elismernék az nekik nagyon sokba kerülne.

  Ezt megis mire alapozod? Hatarido nyilvan volt, de van arra bizonyitekod hogy tul rovid volt, es ebbol kovetkezett a hiba? Az nem bizonyitek hogy "nagyon gaz lenne ha igy lenne tehat biztosan igy volt".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hozzaszolasodban bemutatott logika alapjan, lehet hogy nincs is olyan magasan a lec mint gondolod.

  Még az a szerencse, hogy a te logikád hibátlan.

  A Boeing es a nyomozok meg nem is tudjak mi pontosan a hiba, . . .

  A Boing is és a nyomozók is jól tudják, hogy azért lett sz@r a vezérlő szoftver, mert nem volt rá elég idő rendesen megcsinálni, de ha ezt elismernék az nekik nagyon sokba kerülne. Tán te is a Boing-nek dolgozol? 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy a Boing MAX 8-as felszállás-vezérlő szoftverét is hasonló unortodox módon készítették és azért lett olyan, amilyen.

  A Boeing es a nyomozok meg nem is tudjak mi pontosan a hiba, de te mar kijelented hogy alkalmatlanok voltak a fejlesztok. 

  A fő gondom az egésszel az, hogy aki ilyen "okosságokat" talál ki -mint a cikkben-, annak halványlila gőze sincs arról, hogy mi is az a programozás.

  Nem mindtha tudnank barmit arrol hogy ki talalta ki, es kik dolgoznak a megvalositason.

  Fogggalma sincs arról, hogy milyen képességek kellenek hozzá

  Ha arrol sincs informacio hogy kik dolgoznak rajta, mitol vagy ilyen biztos benne hogy nem tudjak?

  Azt hiszi, hogy programozni bárki meg tud tanulni. Eszement banda!

  A barki != a fegyencek egy reszhalmaza

  A hozzaszolasodban bemutatott logika alapjan, lehet hogy nincs is olyan magasan a lec mint gondolod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy a Boing MAX 8-as felszállás-vezérlő szoftverét is hasonló unortodox módon készítették és azért lett olyan, amilyen. A fő gondom az egésszel az, hogy aki ilyen "okosságokat" talál ki -mint a cikkben-, annak halványlila gőze sincs arról, hogy mi is az a programozás. Fogggalma sincs arról, hogy milyen képességek kellenek hozzá: figyelem összpontosítás, kitartás, logikus gondolkodás, stb. Azt hiszi, hogy programozni bárki meg tud tanulni. Eszement banda!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • érettségit idáig is lehetett a magyar bv intézetekben szerezni, és informatikát "tanulni", pld.: Büntetés-végrehajtás,  Büntetés-végrehajtás - Informatikai oktatás,  Büntetés-végrehajtás  ...

  tudtommal (levelezőn) főiskolára is lehet jelentkezni,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a politikusok vannak a legjobb búvóhelyen, nem tudnak ők lenni a legnagyobbak.

  Ha a sitt egyik alternatívája az utcai "baleset" általi kivégzés, te melyiket választanád? És ha éppen a sittet választottad.. de amatőr vagy 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyi kinrimet egy rakason. :D
  Emberek fizetnek egyebkent, hogy ezt hallgathassak, vagy az ilyen slam bulikon a kozonseg is "szakmabeli"?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kerültem ki a választ, csak te nem bírod elfogadni. Ha nem módszeres a bűnelkövetés (pl. hirtelen felindulásból elkövetett valamit), akkor az illető kikerülhet bármilyen társadalmi rétegből. Az is random, hogy mennyire jó a szakmája, illetve jelenleg mennyire keresett. Az, hogy épp börtönben ül, ebből a szempontból irreleváns, ellenbe  ideje az lenne ilyesmire.

  Másrészt az "ogrék" között is lehetnek intelligens emberek, akik rossz közegben nőttek fel  így esélyük nem volt másban hasznosítani az intelligenciájukat, mint bűnözésben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom szeretnéd megkerülni a választ Mert Te is tudod hogy nem tudsz olyat mondani akit érdemes képezni. Ha már valakinek van egy jó szakmája, minek kéne képezni? Nyilván azt kell képezni, akinek nincs. Ezek pedig az ogrék. Csak nekik meg túl magas szint a programozás. Előtte olvasni és számolni kellene megtanítani őket, és utána talán lehet belőlük egy jó kőműves.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es a Kékfény megvilagitja az arcukat xD
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az általuk írt kód gondolom elég... khm, kriminális lesz...
  Bocs :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. bárkire, aki nem módszeres bűnelkövetés miatt került be, és ezért teljesen random, hogy milyen intelligenciával bír.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A politikusok a legnagyobb bunozok, mivel oket sose sittelik le. Aki a sitten van, az amator.

  Nem most csuktak le az egyik regi mszp-s nagykutyat? Lesittelik oket csak varni kell a kovetkezo kormanyra. Meg egyebkent voldemort nagyurat is lecsuktak ugy tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A politikusok a legnagyobb bunozok...

  Lehet, hogy kihagytad a Cég/BankElnökök, HadipariÖsszekötők, stb... siker-foglalkozások-at és az ezen csodás kezdeményezés által létrejö(hető)vő késöbbieket is, mint pl: ÁllamtitkáriProgramozó, BankiSzéfProgramozó,  FeketepiaciProgramozó siker-lehetőséget? 
  Továbbá még szó sem volt a kezdeményezést anyagilag támogató cégek adójóváírásáról, melyet természetesen 100%-ban jótékony célra fognak fordítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Orok karhozat a javascript pokoli bugyraiban. Szipp szipp :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A súlyosbító körülmények figyelembe vételével a vádlottat életfogytig tartó COBOL-ban való programozásra ítélem. Fellebbezésnek helye nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A politikusok a legnagyobb bunozok, mivel oket sose sittelik le. Aki a sitten van, az amator.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd