3000 plusz függvénnyel bővít a .NET Standard 2.1

3000 plusz függvénnyel bővít a .NET Standard 2.1
2018-11-06T16:58:15+01:00
2018-11-08T11:19:54+01:00
2022-10-18T13:30:34+02:00
 • Mondjuk a componens gyártók mikor kezdik el átírni a kódjaikat .net core-ra.

  Szerencsére már elkezdték: én a kezdetek óta használok .NET Core-t, és a legnagyobb probléma pont az volt sokáig, hogy a tengernyi külső komponens nem volt kompatibilis vele (pl. PDF készítő). Nem fordítva (.NET Core kód a kezdetektől futott .NET Framework-ön).

  Tehát elég, ha megcéloznak egy .NET Standard verziót, a többi függőséget meg lib-ként szállítják. Így kompatibilis marad mindkettővel, és ki tudják használni a .NET Core gyorsabb fejlődésének lehetőségeit.

  Egy komponensgyártónak sem érdeke, hogy ne fusson a terméke valamely célplatformon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hol állított ilyesmit a Microsoft ezekkel kapcsolatban ilyen egyértelműen?

  Ráadásul ezek nem is összevethetőek, mivel a .NET a Windows része (component) (a fenti kettő példa nem). Mellesleg a Silverlight 2021-ig támogatott.

  .NET 2.0-3.5 máig támogatott, a fenti ok miatt. Érdekesség: a Windows 10 1809-től kezdve önálló termékként kezelik, így ott már ketyeghet a visszaszámlálás. Ez azt jelenti, hogy 2028 után már nem biztos a jövője. A legacy app-okkal tehát nem lesz gond (a szokásos kisebb kompatibilitási problémáktól eltekintve).

  Javaslom, hogy olvasd végig az eredeti bejegyzést a .NET jövőjével kapcsolatban!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyesmit már mondtak a silverlighttal és a windowsos mobilokkal kapcsolatban is.

  A logika azt diktálja, hogy a MS szépen vonuljon ki a jó öreg win32/win64 és a monolitikus .NET mögül. A jövõ szerintem egy linux-szerû windowsé, ahol a kernel és a libc tetején egy multiplatform, moduláris .NET ül, opcionálisan winforms-szal, WPF-fel, és különálló windows illetve dos emulátorral a legacy appoknak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elég egyértelmű, hogy a klasszikus framework fejlesztését be fogják fejezni

  Ezt már más is felvetette, de Scott Hunter szerint nem így lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, még a régi winformsos meg wpf-es kódokat is lehet majd a 3.0-as .net core-ra migrálni. egy nagy projektnél inkább a third party cuccok a kérdésesek. Mondjuk a componens gyártók mikor kezdik el átírni a kódjaikat .net core-ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, viszont közben nagyon szépen meg is könnyítik a leendő migrálást. Éppen most migráltam az egyik nagyobb projektemet .Net Framework 4.5.2-ről .Net Core 2.1-re. Nem mondom, hogy zökkenőmentes volt, de igaziból 2 embernap alatt simán végeztem vele (legnehezebb ügy az EF -> EF Core váltás volt, illetve a WCF implementációk változtak, önmagában az üzleti logika kódja, namespacek stb... érintetlenek maradtak).
  Azaz ha egy nagy cég, az extrém nagy kódbázisát elhatározza, hogy migrálja, sem illene nekik több hónapot csak a migrálással tölteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem próbáltam, de elég egyértelmű, hogy a klasszikus framework fejlesztését be fogják fejezni. Ez most még nem fáj de egy idő után könnyen lehet, hogy a third party fejlesztők nem is fogják egyáltalán megcsinálni a cuccaikat a frameworkre és akkor muszáj lesz átállni. Látható, hogy erre tolja az MS is a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha próbáltál már mondjuk Asp.Net Core 2.0-ról 2.1-re átállni, akkor ugyan triviálisnak nem mondanám, de egész nagy projektek esetében is megvan 1-2 embernap alatt.
  Miközben a hagyományos .Net Framework verziók közötti váltás se zökkenőmentesebb semmivel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "But what is also true is that the rate of innovation in .NET Framework has to slow down in order to reduce breakage. " - itt a lényeg a hozzászólások között az egyik Microsoftos embertől. El lehet kezdeni migrálni a projekteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd