Anonim p2p network - ötlet
2018-10-02T12:06:06+02:00
2018-10-02T17:36:24+02:00
2022-07-21T02:29:02+02:00
 • Szerintem bőven elég két node-on átküldeni minden adatcsomagot, úgy hogy a második az exit-node. Hogy ki a címzett az meg úgyis kiderül a második rétegből. A csomagok továbbítását meg a kliens intézheti, oda ahova éppen szabad utat talál. Ez a "random" megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott az elvi probléma, hogy ha azt szeretnéd, hogy az üzenetek célba is érjenek, nem lehet őket véletlenszerűen routeolni 500 helyre, hogy majd csak megkapja a címzett, így mindenkinek legalább egy réteget ki kell csomagolnia és újra kell kódolnia minden egyes csomag esetén. ellehetetlenítve ezzel az egész hálózat gyors működését.

  Kiszámoltad, hogy
  1) tor-like rendszerekben hány exit node-ot kell kontrollálnod hozzá, hogy esélyed legyen akár néhány packet lekövetésére?
  2) mekkora overheadet adsz egy egyébként is by-design lassú hálózatnak azzal, ha feleslegesen spammelsz mindenkit random adatokkal?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hasonló, de itt nincs gond az exit node-al, ami az anonim hálózatok rákfenéje, itt rengeteg exit node van, amiken keresztül sok más adat is áramlik a letöltő felé, amiből kiválasztani, hogy melyik adat honnan érkezett lehetetlen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, a magnet mögötti elosztott architektúra nem az anonimitásról szól, de valóban azzal is van átfedés
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez úgy néz ki, mintha egy kevésbé biztonságos Tor protokoll lenne, nagyobb overheaddel.

  Mit gondoltok, érdemes megvalósítani?

  Nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg a torrent/magnet protocol :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy hangzik, mintha újra feltaláltad volna a Freenetet, a Tort, vagy ezek valamilyen kombinációját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, lenne egy decentralizált anonim p2p hálózat ötletem, kívácsi lennék a véleményetekre.

  Nos az egész úgy épülne fel, hogy a megosztani kívánt fájlok titkosított kis adatcsomagokra lennének bontva. Minden egyes kis csomag a megosztótól a letőltőhöz a különböző felhasználók gépein keresztül jutna el, a gépekre telepített kliensprogram által random kiválasztva az utat, ahol éppen továbbítani lehet az adott csomagot. Tehát egy fájl eleve sok száz különböző IP címről érkezne meg a felhasználóhoz. A csavar ott van azonban, hogy a többi felhasználó is töltögeti le/fel az adatcsomagokat, amik szintén cikáznak a felhasználók gépei között a rendeltetési helyükre. A felhasználók kliensprogramja dekódolás alapján válaszja ki melyik csomag az övé, és melyiket kell újratitkosítva továbbküldenie. Tehát hiába látsznanak a felhasználók ip, dns, és egyéb adatai, az egyes gépeken átmenő sok kis titkos adatcsomag (forgalom) közül egyszerűen lehetetlen megmondani ki, mit és honnan küldött. Hogy a letölteni/feltölteni kívánt fájl mellett mennyi adat áramolhat át az egyes gépeken, azt a felhasználó maga állíthatná be. Minél nagyobb az átmenő forgalom, annál nagyobb az anonimitás is.

  Mit gondoltok, érdemes megvalósítani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd