Unity több nyelvű játék
2018-09-18T10:07:08+02:00
2018-09-19T10:45:44+02:00
2022-07-18T23:07:02+02:00
 • Kozben en is nezegettem es en is ezt talaltam, talan ez az egyik legoptimalisabb megoldas. Mindenkepp bonyolult mert rengeteg gomb rengeteg szoveg, es sajnos amit alapesetbe nem scriptbol toltenek be mert csak egy sima gomb, emiatt azt is abbol kell. De hat a tobb nyelv ezzel jar:)
  koszonom szepen, kiprobalom ezzel a modszerrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ezt nézted már? Lehet, hogy megfelelő lenne.

  https://unity3d.com/learn/tutorials/topics/scripting/localization-ma..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom ezen a körön már túl vagy...

  W.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! 

  Abban kérném a segítségeteket, hogy unity-ben készítek egy játékot, aminek a menüjében lehet változtatni a nyelvet. Az érdekelne, hogy erre milyen megoldások vannak? Úgy értem van-e beépítve valami, ami segíti ennek megvalósítását, vagy hasonló.. 
  Mert alapból ha például létrehozok egy szövegmezőt (script nélkül, simán az unity felületén) akkor ott az inspector részben megadhatom a szövegmező tartalmát. De értelemszerűen csak 1 szöveget adhatok meg. Jó lenne, ha több nyelvű a progi, akkor annak megfelelően itt is többféle változatot adhatnék meg. 
  Ami megoldás számomra eszembe jutott, hogy az összes létező szöveget scriptből töltöm meg tartalommal, globálisan eltárolom a használt nyelvet, és sima if-ek segítségével töltöm fel éppen azzal, ami szükséges. Ha magyar akkor ez kerül oda, ha angol az, stb. Ez egy kisebb játék esetben egész jó megoldás lehet, viszont itt rengeteg szöveg van.. talán az tetszene még, ha az összes létező szöveg egy nyelvfájlban lenne, de valami átlátható módon, ne nekem kelljen kikeresni most épp azon belül mire is van szükségem. Vagy automatikusan kiszedné az összes szöveget amiből én csinálok egy másolatot és egy másik nyelvű változatot, és ha az kell, azt töltené be. 
  Létezik erre egyszerű, kész, vagy gyakorlott megoldás? Mert nem hinném, hogy az én if-es szerkezetem a bevett gyakorlat erre. Hihetetlen hosszúvá és bonyolulttá válna minden egyes fájl..

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd