Try, catch, except - kivételkezelés, hibakezelés?

Try, catch, except - kivételkezelés, hibakezelés?
2018-08-12T18:38:18+02:00
2018-08-14T01:56:08+02:00
2022-10-18T16:40:37+02:00
 • MVC meg MVVM vagy Dependency Injection, meg ilyenek nélkül is készültek rendszerek, nagyon nagy, nagyon összetett rendszerek is, de mértéktartó és okos szakemberek szerint "némely" ilyen tervezési minta "hasznos" a tesztelhetőség, karbantrathatóság vagy "hibamentesség" (hibatúrés, tényszerű hibák száma és károkozási mértéke) szempontjából.

  Egyszer tanítottam a try/catch-et és ezt úgy oldottam meg, hogy gyakorlaton megírtuk a sok-sok rétegű alkalmazást exception nélkül is.... hát az azonos képességű hibakezelés exception nélkül iszonyúan elbonyolódott (ami a hibakezelésbe bevitt újabb hibalehetőségek számát növeli ).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy bizonyos kódméret/kódösszetettség felett a hibakódos visszatérés (vagyis az exception hiány) annyira fájó, hogy a nyelvet alkalmatlanná teszi.

  Nem egy reprezentativ minta, de en go-ban sokkal kevesebb hibat csinalok mint php-ben. Go-ban ha nem kezelsz le egy hibat azt explicit meg kell mondani hogy nem erdekel, olyan buntudat keltes keppen :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • AZ én ismereteim szerint try/catch blokk nélküli nyelvel egy egész os-t (is) írtak már, szal ha valakinek ez a legnagyobb hiánya egy ahhoz képes jóval egyszerűbb dolognál (weboldal) ott komoly gondok vannak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • try/catch blokkot tart annyira fontosnak

  Hát szerény ismereteim szerint a try/catch-nél kezdődik a valódi, szemléletében is kidolgozott hibakezelés.

  Egy bizonyos kódméret/kódösszetettség felett a hibakódos visszatérés (vagyis az exception hiány) annyira fájó, hogy a nyelvet alkalmatlanná teszi.

  Ez a hozzászólás és a rá adott válaszok a moderátor által lett átmozgatva a(z) "Nagyot esett a C és a Java népszerűsége a nyelvek leghivatalosabb rangsorában" témából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd