7 éves programozólány alkotása lett a Steam egyik legnépszerűbb játéka

7 éves programozólány alkotása lett a Steam egyik legnépszerűbb játéka
2018-08-06T08:22:40+02:00
2018-08-16T11:31:50+02:00
2022-10-18T16:35:43+02:00
 • Privatba megirhatnad hol:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kerdezek BARKIT, aki kulfoldon tolja: ott letezik nagybetus fejlesztes? 

  Letezik, itthon is, kulfoldon is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Munkahelyen ne legyenek otleteid:D En amikor "nagy cegeknek" fejlesztek be vallalkozokent, mar ott se lehetnek otleteim. Hiaba mondom nekik, hogy amit akarnak azok bizony bad practise-ek, meg hogy nezzenek meg akarmilyen mas appot, hiaba nah. Amit ok kigondolnak az ugy kell legyen. Hiaba rossz megoldas. Viszont akkor meghallgatjak az otleted, ha SENKI se tudja hogy kene valamit megcsinalni. :D Akkor kimondottan elvarjak. Szoval sajnos ez egy nagybetus vicc, a fejlesztes itthon.

  Kerdezek BARKIT, aki kulfoldon tolja: ott letezik nagybetus fejlesztes? Nem csak amolyan immel-ammal fejleszTEGETÉS? Egyaltalan TERVEZES? Vagy BARMI, ami tenyleg profizmusnak nevezheto?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na es? Ez azt jelenti, hogy nem dolgozhatok multiknak remote ban es nulla a tapasztalat? Vagy hogy jott ez ide?

  Volt mar par olyan is, tapasztalat meg az, hogy a kreativkodast nem veszik jo neven, meg a mindent a legegyszerubben keep it simple. Inkabb kell bad patterneket csinalni meg hokuszpokuszt, ami mar faj legbelul..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat de te vagy a  "Android natív munkákat vállalok, saját irodában fejlesztek. Más _nem_ érdekel." arc, es pont ma nyitottal itt egy ujabb projektkereso topicot. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pont most is ott melozok es kiidegelnek:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok évtizedes magánzói múltamban apró folt egy pár hetes kísérlet egy munkahellyel.

  Mondom az ötleteim.
  Mire a válasz: - Jók, csináld!
  Mire én: - Pénz? Paripa? Fegyver?
  Válasz: - Nincs, de csináld nyugodtan.
  Mire én: - Ha tőke és segítő emberek nélkül megcsinálom, akkor miért ne csináljam meg magamnak? - és már léptem is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 80-90 es évek Magyarországi körülményei között az ember örülhetett már annak is, ha egyáltalán hozzáférhetett egy igazi számítógéphez és nem csak otthon kockás papíron próbált valamit programozni 1-2 magazin által véletlenül leadott forráskód alapján.

  Manapság cégmérettől függetlenül a legtöbb helyen elvárás, hogy legyenek ötleteid, illetve mások helyett is kitaláld a dolgokat pont azért, mert ezzel is spórolnak. Volt olyan cég is, ahol még a projectek ötleteit is a dolgozóktól várták 1-1 pályázat keretén belül, cserébe dolgozhattak a cégnél a saját ötletükön, a cég meg természetesen bezsebelte a hasznot. Szerencsésen kell landolni ahhoz, hogy ne kelljen (erőn felül is) kreatívkodni és csak zsoldosként a kiadott taskokat lekódolni bent ülős céges kereteken belül. Mindazonáltal én sose láttam abban fantáziát, hogy mások által előírt cuccokhoz ötleteim sokaságát adjam, ezeket inkább megtartom a saját projectjeimnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk te pont nem dolgoztal meg nagyobb cegnel, igy ilyesmikrol max kodos abrandjaid lehetnek. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bár megfogadtam, már részemről lezártnak tekintem a dolgot... én elmondtam mindent erről, amit kiakart hozni a téma belőlem...
  Tudtam, sokan egyáltalán nem értenek majd egyet velem...
  Azt is sejtetettem kisebbségben bár, de lesznek akik hasonlóképpen gondolják.
  Most sem gondolom másként...
  De erre válaszolok, mert ezt a választ együtt érzőnek és őszintének érzem.
  Hiteles itt mindenki válasza, csak a legtöbben nem juthatnak el annak a megtapasztalására amiről én írok, amit Te is megerősítettél és még páran...
  Nem, mert úgy, ahogy írod is: a többséget szinte azonnal bedarálja a "gépezet", ráadásul sokan nem is tudatos pályaválasztással kerülnek ebbe a rendszerbe.
  De a gépezet nem ránt magával mindenkit, csak azt, aki hagyja!
  Én azt is írtam, hogy engem soha nem motiváltak első helyen az anyagiak (talán mondhatom azt is, hogy sajnos, ...sajnos, hogy nem, de ez ellen nem tudtam tenni! ).
  Akik itt megállás nélkül kritizálnak a leírtak miatt, azoknál ez az apró mondatrész, szinte minden esetben elkerülte a figyelmet (pedig leírtam, hogy soha nem a pénz motivált és néha bizony a család is a háttérbe szorult...)!
  Beáldoztam mindent, cserébe viszont valóban napi 18-20 órákat dolgozhattam és most is tehetem... Ez az az áldozat volt, hogy cserében azt tehessem amihez kedvem (és remélem tehetségem) valamint nagy- nagy ambícióm van!
  És ez is része, jellemzője minden "művészetnek"! Áldozatot kell hozni.
  Hittel és életcéllal, áldozatos munkával, gyakran egyáltalán nem jól megfizetve....
  Most már tényleg off topic...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo nekik ott voltal Te, az apjuk, ugyanugy mint ennek a lanynak. Azert megneztem volna, hogy autodidaktan kutfobol nulla segitseggel 7 evesen, az akkori 90es evek korulmenyeit figyelembe veve mire ment volna. 

  Egy darabig enis abban hittem, hogy a programozas muveszet meg kreativ. Csak sajnos, amikor egy nagyobb cegnel dolgozol, pont telibe sz..jak a szuper otleteidet es kreativkodasodat.

  Nem lattam meg profi ceget es embereket itthon, lehet rossz korokben mozgok. De altalaban inkabb a bad patterneket reszesitik elonyben, csak mukodjon valami...

  A leginkabb ilyen projecteken veszek reszt, es idovel kiolik beloled ezt a vagyat, mert ugysincs ertelme, belefaradsz... Ekkor atmesz abba, hogy ez egy hivatas sok penzert. Es azt csinalod, amit mondanak jo penzert. Barmennyire is tudod, hogy a vegeredmeny egy vodor .... lesz. De ez mar mas problemaja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kicsit offtopic,
  de
  ha ennyire nincs érzéked egy szöveg megformázásához, akkor írd egy txt fájlba, majd használj copy-paste-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kapitany viszonylag keveset jár erre, cocoya3 érdekes hozzászólásai közül meg rémlik néhány, de nem akarok vádaskodni és nem találtam meg (az 50 évvel ezelőtti USA-ban megszokott eszméket támogató, manapság kb. betegesnek számító kinyilatkoztatásokat tartalmazó) témát, amire emlékeztem... Ha valaki emlékszik a konkrét témába, ahol a "női DNS-be van kódolva, hogy rossz programozók" elhangzott, linkelje pls. Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kapiskalod! ;P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyebkent sem szoktam onceluan viaskodni, viszont ha epp elcsipem, hogy alaptalansagokat, ferditeseket irogat valaki, azt nem szoktam rahagyni.

  Csak a segito szandek vezerel, mi? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ja, annyira viaskodtam tihamerral, hogy konkretan egyszer szolok hozza (es o is hozzam) a linkelt topicban. :)
  Egyebkent sem szoktam onceluan viaskodni, viszont ha epp elcsipem, hogy alaptalansagokat, ferditeseket irogat valaki, azt nem szoktam rahagyni.
  Igy rad sem. :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én ezt amúgy soha nem is értettem. Miért baj akárkinek is, hogy dolgoznak a nők? Milyen hátrány fakad nekik ebből? Elveszik a munkáját vagy mi?

  Mert egyesek szerint, csak mindent elrontananak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kapitany, cocoya3?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Többéves topik, azt se tudom, hogy olvastam-e...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tihamér annyit szokott állítani, hogy nem lehet bárkiből bármikor bármi, mert a képességek és a körülmények is számítanak. Gender-kijelentésekre nem emlékszem tőle.
  lazyasfunc? Itt: https://prog.hu/tarsalgo/201231/nem-gyerekkent-kezdik-a-programozast..  pont veled, kicsivel előtte-utána meg Tihamérral viaskodik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én ezt amúgy soha nem is értettem. Miért baj akárkinek is, hogy dolgoznak a nők? Milyen hátrány fakad nekik ebből? Elveszik a munkáját vagy mi?

  A hagyomány meg r*hadtul nem érv nekik, mert kezdetektől fogva dolgoztak a nők és nagyon fontos szerepük volt mindig is az európai kultúrában...

  Nem áll szándékomban vitát indítani, csak olvasva a megosztott linkeket Vasárnapomon megzavarodott. Elnézést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tihamér lesz az, Vers Ion csak egy troll, és van nála lényegesen rosszabb is a fórumon. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vers Ion? Az egyéb hülyeségei mellett ilyen megnyilvánulásai is vannak (pl. https://prog.hu/tarsalgo/195933/meglepo-dolog-derult-ki-a-magyar-noi.. )
  De pl. szoftos meg Niacin munkásságába is beleillik: Durván növekedésnek indult a női programozók száma
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, rosszul emlékezhettem, hogy ki volt az. Most se ugrik be a nickje, de az összes releváns témát telenyomta az általam idézetthez hasonló kijelentésekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "elképzelhető, hogy a nők alkalmasabbak lennének programozónak, mint a férfiak"

  Nem te voltál eddig a "lányokba genetikailag bele van kódolva, hogy a konyhában van a helyük, és sose lesznek jó programozók" emberke itt a fórumon?

  Megfejtés: feminista barátnője lett és 'helyretette'?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Programozó nem lehet bárkiből. Legfeljebb csak olyan "tömeggyártó", akit lehet; nem is érdekel különösebben mit csinál.

  Tehat nem lehet barkibol olyan programozo akit erdekel amit csinal? Arrol vannak vitak hogy, barki, barmilyen szintre eljuthat-e, talan az is lehet, hogy mindenkinel van egy felso korlat.
  De, arra tudsz valami ertelmes ervet mondani hogy miert ne erdekelhetne a barkit, a programozas?

  De szakmailag - ha mégoly jól "kódol" is, számomra ő "nulla".

  Es amikor szerelohoz viszed az autot, akkor azt szeretned muveszien dolgozzon es hozzon ki valami kreativat a fekrendszerbol, vagy inkabb azt hogy csinalja meg ugy ahogy ahogy azt kell es csinalta is a tobbi 1000 autonal?

  jobban szeretek hinni abban, hogy alkotokAz alkotó ember gondolkodó ember is...

  Miert, a tobbiek mit csinalnak? Gondolkodas nelkul, nem irnak kodot, csak meg senki nem vette eszre?

  Annyira hasonló volt az észjárásunk, hogy amikor bemutattuk a kész szoftvert sorról sorra megegyezett.

  Ha ketten (vagy mind a heten?) ugyan azt a megoldast alkottatok meg, az bizony nem kreativitas.

  Mert a kreativitás egyéniséggé tesz mindannyiunkat, de ha ez nincs meg benned, akkor Te csak egy gyártósori robot leszel, egy a sok közül, Te, a pótolható ember.

  Szakmailag mindenki potolhato, legyen akarmilyen unikornis. Vagy ha nyugdijba mesz, veled egyutt meg nyugdijba az informatikai ipar?

  Ha feladatot kapsz, fesd meg egyedi módon, mások számára is érthetően de tedd rá a bélyegedet, csodálkozzanak rá, ismerjenek fel benne Téged.

  Es aztan ird ujra amikor a vezeto eszreveszi.

  A "kódolás" a lebutított, a "szádba rágott" és mások által többszörösen megemésztett anyag kontrollcé-kontrollvé(céje)

  A szakma mar csak ugy fejlodik hogy valki kiprobal valamit, es ha bevalik, atveszik a tobbiek. Vagy te gepi kodban dolgozol, sajat homokbol keszitett, kezmuves hardveren?

  És itt bizonyára már az oktatással is gond van, mert régen nem mutatják már megmi ebben a művészet. Nekünk bizony még megmutatták!

  Pont az a problema az oktatassal hogy nem fejlodik.

  Muveszi erp rendszerhez tavaly volt szerencsem, a muvesszel is aki megteremtette azt a kreativ mestermuvet. Csak epp napokig bogaraszta a kodot mire rajott hogy melyik mezo mire jo az adatbazisban, mert mindennek olyan krativ nevet adott (x,y,z, .. aztan amikor elfagytak xy, xz..).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ennek semmi köze a mi személyünkhöz, egy iparághoz és a benne dolgozókhoz van köze, egy csomóan nullának lettek minősítve
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A programozás művészet, aki meg nem annak tartja, az egy kódoló.

  Aha, szabadidoben. Munkaidoben a programozas az munka, aminek uzleti feladatot kell a leheto legjobb megterulessel megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Abban teljesen igazad van, sehogy nem jön a témához, de szerintem nem én vittem félre.
  A saját véleményem mondtam el és - részben (Neked) - megismételtem azt, amit viszont nem teszek meg harmadjárade hogy megértsd (javaslom győződj meg a körülményekről mielőtt gúnyolódni kezdesz másokon) , a saját kérdésed, mégis megismétlem, ami az volt, hogy:
  "szerinted egy egyre növekvő iparág tud úgy működni, hogy a szakmát 2 évesen kezdő és napi 20 órában művelni kívánó fanatikusok dolgoznak csak benne?"
  .. erre válaszoltam Neked, és én nem gúnyoltalak "zsenikém"-nek sem meg "géniusznak" sem... szerintem nem ismerjük egymást, de tudod mit?
  Bizonyíthatsz Te is, majd az életben, ha eddig ugyan nem tetted meg! 
  - így a téma részemről le is van zárva! (És egy "bocs"-ot, ha gondolod, elfogadok....)
  Szép hétvégét!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd