NodeJS node-cache + adatok tárolása
2018-07-28T20:26:50+02:00
2018-07-29T16:52:14+02:00
2022-07-21T04:13:29+02:00
 • +1

  Ha az valaha előfordul, hogy cache-ben nem találsz valamit, de db-ből tudod törölni, akkor 1) a cache nem transzparens, 2) valós user adatokat törölsz. A cache a (valamilyen szempont szerint) gyakran használt adatok elérésének gyorsítására való, validációra alkalmatlan. Lehet RAM-ban, vagy bármi az adatforrásnál gyorsabb elérésű helyen, akár disken is.

  A CPU cache meg megint más (és nem CPU memória, mert olyan nincs).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annak nem akarsz esetleg utánaolvasni, hogy mégis mi fán terem a cache úgy általában, és ezzel együtt mire szokás használni? Csak mert a legkevésbé sem arra szolgál, hogy a felhasználók beléptetését kezeld vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • node-cache a simple in memory node internal caching module... (node-cache by mpneuried)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ettol okosabb nem lettem..
  memory cache-rol olvastam meg, hogy lehet CPU memoria is. 
  De most akkor ez hol tarolja?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A simple caching module that has 
  set
  get
   and 
  delete
   methods and works a little bit like memcached
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Használni tudom, de nem igazán értem, hogy miként,s hogy tárolja el a beletett adatokat a node-cache modul NodeJS esetében
  Hogy is működik ez pontosan?
  RAM-ban tárolja el? Nem lenne jobb, ha file-ban tárolnál? (mégha lassabb futási időt is eredményez), mivel akkor nagyobb lenne a tárhely?

  Mindezt azért használom,hogy a user ha bejelentkezik el tudjam tárolni + biztonsági okokból is. Mivel ha valaki nem szerepel a cache-ben, az nem tud sehogy sem továbbjutni a """privát""" oldalra, ha csak valahogy a gépem memóriájába bele nem varázsolja a nevét, és ki nem találja milyen titkos kulccsal szerepel, hogy az helyes párként legyen.
  Ugyanis invalid pár esetében szintén nem enged loginolni, hiába van ott a neved. Akkor utána törli onnan a szerverem a nevet is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd