Mit tud még az Excel
2018-07-24T10:17:23+02:00
2018-07-24T13:53:34+02:00
2022-07-21T04:13:36+02:00
 • Szia!

  Attól függ, hogy amivel generálod az excel fájlt, tud-e berakni VBA kódot is a munkafüzetbe.
  Amennyiben rejtett sorokkal oldod meg a megjelenítést, akkor is kell VBA, hogy a logika meglegyen hozzá, hogy kattintásra megjelenjen a rejtett cella.

  G.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Excel-ben jobb egérgomb a cellán és "Megjegyzés beszúrása". A cella kap egy kis piros háromszöget a jobb felső sarkába, a megjegyzés ablakba pedig olyan és annyi szöveget, képletet, részletet írsz be, amennyit szeretnél és csak akkor jelenik meg, ha ráviszed az egeret a cellára (alapesetben).
  POI-ban keress rá a CellComments osztályra, de mintakód is van hozzá: CellComments.java
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Tud olyat az Excel, hogy ha egy cellára, amiben van valamilyen érték, akkor egy másik mező, vagy egy ablak megjelenjen ?

  Arra gondolok, hogy egy mezőben van egy érték, mondjuk "6". Én azt akarom, hogy ha valaki ráklikkel a mezőre, akkor az jelenjen meg, hogy a "6" eredmény milyen feltételekkel, körülményekkel lett "6". De ha nem klikkelnek rá, akkor ne jelenjen meg ez a plusz információ, a "6"-os érték létrejöttével kapcsolatban.

  Illetve az Excel táblázatot Java-val hozom létre. Ha a felhasználó a fenti modon rá tudna klikkelni a cellára, hogy plusz információ jelenjen meg (rejtett cella, vagy dialog box segitségével), akkor én ezt az eredetileg rejtett információt Java-val ki tudom írni Excel-be ?

  POI-t használok  a Java-ban, a cellába irás megy, most egy ilyen rejtett információs megoldást szeretnék.

  Tehát van egy Excel generátoros rész, ami rejtett információkat is kiirna az Excelbe, és ettől függetlenül a felhasználó az Excelt kezelve, a cellára klikkelve kapná az addig rejtett információt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd