Még okosabb lett a JavaScript - elkészült az ECMAScript 2018

Még okosabb lett a JavaScript - elkészült az ECMAScript 2018
2018-06-29T08:43:49+02:00
2018-06-29T22:47:50+02:00
2022-10-18T17:40:33+02:00
 • El kell dönteni milyen böngészőket támogatsz. Ha 6 ból 1 pont nem támogat egy feature-t és te azt is támogatni akarod akkor mind a 6 nál transpileolva lesz.

  Ami támogatja a module-t az támogatja a class-t, async awaitet, arrow functiont és promisokat is.

  A lényeg itt hogy minimalizálva legyen mit kell transpileolni nem pedig az hogy semmit se kelljen. A fontos hogy a költséges dolgokat ne kelljen transpileolni ha nem muszáj.

  De érted te ezt szerintem. A eredeti kérdésre válaszolva így igen, nincs kibúvó ilyen esetben sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na jó, de mi van, ha egyik böngésző támogat egy újabb ES feature-t, a másik nem, és átmegy mindkét browserben a module-os szűrőn a scriptem?
  És a scriptemben használom azt a feature-t...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vue-cli-ben láttam egy erre vonatkozó részt.

  Browser Compatibility

  Ha jól értem akkor lesz egy nomodule ami teljesen es5-re van fordítva és lesz egy olyan amit ha támogat a böngésző akkor module-os verziót használ ami már nem fordított vagy csak részben. Itt már a babel beállításai a mérvadóak mivel úgy látom külön lehet venni, hogy a module-osban és a nomodule-osban milyen babel beállítások legyenek, ott pedig a presets és targets.browser alapján meg lehet adni milyen feature-ket akarsz fordítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a legjobb módszer arra, hogy egy alkalmazás a böngészőkben kihasználja a böngésző által támogatott, legújabb es feature-öket? Tehát azt szeretném pl, hogy ie11-ben, mobil böngészőkben, és a legújabb chrome-ban is működjön egy webalkalmazás, és nem szeretnék csak es5-re transpileolni. Azt láttam, hogy a nomodule attribútummal falbackelnek néhány cikkben, de mi van, ha pl egy olyan feature-t akarok használni, amit nem támogat a Browsers, de az es6 nagy részét viszont igen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd