Mennyit ér?
2004-12-01T19:42:41+01:00
2005-02-11T19:39:41+01:00
2022-07-27T05:51:00+02:00
 • Kedves Moderátorok!

  Az ilyenekre kitenne valaki egy elb***ott Karantén táblát?

  Köszike.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszike mindenki nek!
  De a faterom fdelidegelt ezért egy céges csákot már egerböl meg biztam eznekem 1 millioba került basza meg márcsk a családi örökségböl 97,45 millio maradt kezdhetek lotozni de az a gond nagyob esélyem van ara hogy csödbe megyek! a pénz nem kamu csak azért ajánlotam keveset me tudtam ha megmondom hogy van pénz akkor kamu árakat mondtok! de azért köszi szépen!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyenbovli kiszórása szerintem nem fog megtörténni, mert amíg van rá piaci igény, addig lesz is. Sőt, megvan a maga piaci helye is a konfekciónak. Ha szeretnénk egy új zakót, akkor bemehetünk kedvenc szabónkhoz is, aki pontosan ránk illő, jól álló ruhát készít. Persze borsos áron. Vagy bemehetünk egy hipermarketbe. Én még csak igazításért voltam szabónál. De ez már így működik a sok százéve, nem hiszem, hogy pont a webshop lenne kivétel.

  Egyre több cég jön rá, hogy az igazi bevétel az nem egyszeri nagy, jó kiszámláztuk. Meg kell szerezni az ügyfelet, jó bánni vele, és utána lehet pénzt kérni a supportért, a telepítésért, kiszállásért stb. Végül ugyanott leszünk pénzben. Lásd nagy szoftverfejlesztők, mobiltársaságok. Úgy senki nem hiszi, hogy egy mobiltelefon 20e Ft. De ha ott van már, akkor használjuk. Mi is ezt tesszük. Viszonylag kedvező áron elkészítjük a webshopot, majd kérjük a havidíjat, stb., És ha mondjuk, van 100 webshop-om, havonta 10e Ft-ért, akkor helyben vagyok. És nem kötelezően csak Magyarországra gondolok. A piac nem 1 millió magyarból áll. Ott van egy százmilliós piac, használjuk ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondold végig, meddig tart egy egyedi megrendelés...

  Egy normális webshop-ot, 1 hónapnál rövidebb idő alatt bravúr úgy létrehozni, hogy közben a megrendelővel egyeztetsz. Tapasztalat...

  De ha árakat akarsz hallani: ha számlára dolgozol, akkor a havi 600-800 + áfa -nak mindenképp meg kell lennie ahhoz, hogy fent tudjad tartani a vállalkozásod, és még _talán_ meg is érje melózni. De még ezzel a pénzzel sem lesz megfizetve az ember, és még ebből sem tudsz nagyon legális szoftvert venni...

  Számold csak ki a TB és egyéb járulékokat is...

  És nem azért tanultam ~5-10 évet, hogy egy zöldségesnél is kevesebbet keressek...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Nem tudom, hogy ebből mennyi az anyagköltség, és hány órát kell vele foglalkozni. De ha megkérdeznél egy ilyen szakit, ő is felháborodna, ha lekicsinylenéd a munkáját"


  Félreértetted a hozzászólásomat a légkondival kapcsolatban!

  Nem az Ő munkájuk árát vagy a szaktudásukat vontam kétségbe! Ha így lenne, akkor nem bíztam volna meg őket a szereléssel.


  Én csak azt mondtam, hogy egy ilyen légkondi felszerelése és egy komplett webshop létrehozása és üzemeltetése között NAGYSÁGRENDI különbség van.

  Bonyolultságban, hibalehetőségben, szükséges szaktudásban, befektetett eszközök árában, és a szükséges munkaidőben egyaránt!

  Tehát nem az a bajom, hogy a légkondisok kérnek sokat, hanem az, hogy a fejlesztők miért kérnek ilyen keveset???


  Ps: Tisztába vagyok a műszaki árakkal... Jómagam is technikus vagyok :) Ami még a légkondihoz tartozik: 2 db -ot raktak fel, és a 80 számla nélkül ment, a saját cégüknek. Tehát maradt az 1 napi munkára fejenként 25-30 a zsebben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es akkor meg finoman fogalmaztal. :)


  Gondolom, vettél már igénybe életedben szolgáltatást. Feltételezem, hogy olyat is, szép számmal, amellyel nem voltál elégedett. Az elégedetlen vevő pedig "szemezget" egy kicsit az élményeiből. Mondjuk úgy: nem látja a fától az erdőt. A vevőt nem érdekli az, hogy milyen csodálatos honlapot készítettél neki, ha egy nap megnézi a honlapját, és mindenféle SQLException-ök meg MySQL has reached maximum limit error-ok és hasonlók szórakoztatják. Őt, és az ő vevőit is.

  Az első ilyen hibát még meg lehet neki magyarázni: földrengés volt, jégeső volt a határban stb. Ezt mondjuk még beveszi valahogyan. A második hibánál még marad, de az ismerőseinek már nem ajánlja a szolgáltatásodat. A harmadik alkalommal elpártol tőled. Ő, és a vevői is. Meg azok a vevőid, akiknél nem hibáztál, de hallották, hogy másoknál viszont igen.

  Egyszóval nem szelektáltam, csupán kihámoztam azt a lényeget a szövegből, amely lényeget a vevők is ki fognak hámozni a szolgáltatásból, ha "véletlenül" nem működne valami. És akkor még finoman fogalmaztam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mintha kicsit egyoldalúan szemelgettél volna. :)


  Na jól van egy ici-picit...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mintha kicsit egyoldalúan szemelgettél volna. :)


  Es akkor meg finoman fogalmaztal. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mintha kicsit egyoldalúan szemelgettél volna. :)

  Az említett céggel majdnem volt egy kapcsolatom, a fiúk korrekteknek, hozzáértőknek tűntek. Az ügyfél -akihez vittem őket - egy másik (egyébként szintén korrekt és hozzáértő) céget választott. Tárhely szempontjából nem tudom, milyenek.

  Nézd meg őket. Nekem bejöttek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy topic olcsó tárhelyekről.


  Ez pedig néhány idézet a topicból:

  ...amúgy most aszonták hogy az sem segít ha utf-8-ban írom fel...

  ...aszonták nem lehet megoldani mert unicode-os beállítás van a szerveren...

  ...3 mélemből eddig egyre kaptam választ...

  ...azért áll le folyamatosan, mert cpanelében már 1 éve bug van...

  ...nem javítják ki, folyamatosan megtörik a gépet...

  ...nemsokára felkerül a PGSQL, és PHP5 felételére is megkérem majd...

  ...3 GB havi forgalom...

  ...önnek az utóbbi időben túl sok problémája van, ezért javaslom keressen más szolgáltatót...

  ...kb 2,5 hónap alatt 3 nap volt amikor állt a szerver, jó az a rendszer csak kár hogy folyton feltörték...

  ...Nálunk MSSQL-t jóformán csak az Axelero ad, fele ennyi szolgáltatással úgy 40 eFt+áfa/hó áron...


  Szóval ez nem a gagyi piac, ugye?
  De hogy jót is mondjak: az Általad idézett topikban írt AndrasBp nekem, átvittem hozzájuk egy honlapot próbaképpen, és elégedett vagyok. Igaz, a srácok profi programozók(-nak tűnnek az eddigi ismereteim alapján), nem az Olcsó János kategória.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Havi 2000-ért már lehet kapni tárhelyet, és nem gagyi.
  Egy ilyen programhoz nem kell 100 mega hely.


  Bocsánat, tényleg nem a kötözködés kedvéért, de hol találsz 2000-ért nem gagyi tárhelyet? Tényleg érdekelne a dolog!

  Nekem nincs online boltom, de ha lenne, akkor azért szeretnék egy robosztus, gyors, atombiztos, jól skálázható stb. rendszert, mondjuk nem nagyon merném a boltomat egy home pc-n futó php+mysql programra bízni... Persze php-ben is lehet jól programozni, és egyszerűbb feladatokra a mysql is megteszi, de egy bolt azért egy komoly dolog. A 100 mega nem a programhoz kell, hanem az adatbázishoz.

  ui: egyébként azt hiszem, mi most nem vitatkozunk, hanem két különböző dologról beszélünk. Én értelek Téged, és szerintem Te magad is teljesen tisztában vagy az árakkal. Csak azért "kötözködöm", mert esetleg megrendelők is olvassák ezt az oldalt, akik esetleg félreértik a Te szavaidat, és felbátorodnak, hogy jé, 60.000 Ft egy netshop, és a légkondi szerelés sokkal bonyolultabb dolog, mint a programozás. Nem árt, ha mind a két oldalon tisztán látják a piaci szereplők a helyzetet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy ez OFF:
  Ja, és légkondi.
  5 méteres hűtőkörig a telepítési díj 45.000 + ÁFA, ami tartalmazza a kültéri tartókonzol árát, a szükséges gázfeltöltést, a beüzemelés, beszabályozás költségeit, a rézvezetékek, hőszigetelések, elektromos vezetékek árát, valamint a munkadíjat.
  /légkondi

  Nem tudom, hogy ebből mennyi az anyagköltség, és hány órát kell vele foglalkozni. De ha megkérdeznél egy ilyen szakit, ő is felháborodna, ha lekicsinylenéd a munkáját. :)
  Tfh ebből 20 a munkadíj, az fejenként egy tízes (amit persze nem kap kézhez, mert ugye a cég lenyeli...). Én azt hiszem nem vállalnám télen-nyáron, hóban-kánikulában, hogy kimásszak a 8. emeleti lakás ablakán, és ott szereljek órákon át egy tízesért.

  Ugye hogy ugye, minden relatív?

  ON
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örülök neki, hogy mindenbe belekötsz, de akkor most már halljuk a te áraidat is! Mert eddig arról még nem sokat tudhattunk meg.


  Dehogynem! Csak jóindulatúan támaszkodtam az ember elidegeníthetetlen szorzási képességére. :)

  2005.01.26. 15:41

  60k/8h = 7.5 k/h
  Teljesen normális óradíj.

  Teljesen az alapról felépítve, az összes funkciót megvalósítva, grafikai tervvel együtt van az egy hónap is...


  Segítek összeszorozni. 7.5*22*8 = 1.32 millió Ft.

  Persze ez a kalkuláció csak vicc így, de még így is reálisabb a végeredménye, mint a 60 ezer Ft, vagy akár a 80-150 ezer + designterv.

  Ja, és ezek nem az "én áraim". Ezek a piac árai.

  Egyébként az én véleményem az, hogy a technológia fejlődésével az a piac is tisztul majd. A pár tízezer forintos, szakértői hátteret nélkülöző egyenbóvlit éppen úgy ki fogja szórni a piac, mint az Olcsó János Bt-ket. Ez meg fog történni, amint az Olcsó János Bt. "szakértelmére" alapozott cégek befejezik a kényszervállalkozásban vergődést, és lehúzzák a rolót. Ehhez persze az kell, hogy emelkedjék Magyarországon az életszínvonal, és az emberek rádöbbenjenek arra, mit is jelent az európai életminőség. Amen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • figyu egy kicsit nem a témá hoz vág de ha én egy operácios szerver gazdát szeretnék létre hozni millyen gépre volna szükségemmilyen alkat részeket vegyekha például egy gétéa 3 as szervert szeretnék létre hozni de max a rákölthetö pénzem 875.000-FtJo öszeg azt tudom de mutkior is 500.000-Ft ért egy igen gyenge gépet rakot ösze a haverom!Igyhát szétkelet
  -sajna de mindegy van még mindig pénz!Mutkor egy. fej azt mondta enyi pénzböl hogy lehet elszurni egy gépet hát könyen ha leterheli egy okos havern átirt egy rohat fálylt ami szerint 750-személyt bir a szerver ö átirta 1000-re etöl a program bezavarodot és be adta a kulcsot de minden eredeti volt bene a programtol kezdve ezért voltam ideges-na ki segite ne nekem jutalom pénz max 50.000-Ft tudom nem sok de ha nem válaszolok akor már meg találtam az embert de köüszi elöre is a jellenkezéseket de a kamusok hagyanak békén mert unaom a hazugságokat! köszke
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tömegtermékekhez nem tudok hozzászólni, mert sosem volt elég időm ilyet fejleszteni.
  Nálunk:

  3. Egyedi megrendelésre készül egy webáruház, egyedi designal, nem kapcsolódik más rendszerhez. 80-150 ezer + designterv.

  Specifikációtól függ, de 300e-től ....
  + igényfelmérés, support, konfiguráció, installáció

  4. ez kb 500e-től .... + előbbi. Esetleg kevesebb, de magasabb support díj.

  5. Talán ilyen is lesz.

  üdv,
  Kri
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az előbbi hozzászólásom ezek után vonatkozik rád is. Tessék előrukkolni az árakkal!

  Az áraimhoz csak annyit még, hogy nem mondtam, de nettóban (tehát ÁFA) nélkül számoltam. Nekem már automatikusan erre áll az agyam, nem jutott eszembe szólni.

  Havi 2000-ért már lehet kapni tárhelyet, és nem gagyi.
  Egy ilyen programhoz nem kell 100 mega hely.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Örülök neki, hogy mindenbe belekötsz, de akkor most már halljuk a te áraidat is! Mert eddig arról még nem sokat tudhattunk meg. Én legalább mondtam valamit, ami lehet kiindulópont, vitaalap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látod, tipikus példa vagy a magyar megrendelőre :) Elvárja, hogy mennyi mindent tudjon a program, de az árát már nem akarja megfizetni.

  A probléma az, hogy mindig van néhány balek fejlesztő, aki hajlandó ennyiért dolgozni.


  Csak néhány dolgot ragadnék ki:

  "Ha van egy kész, működő, bejáratott webáruház programom -nem kapcsolódik semmilyen más rendszerhez, minimális (=kötött) saját arculatra igazítással), és azt a <b> szolgáltatást </b> nyújtom, hogy az én tárhelyemen, az én programommal valaki létrehozhat egy saját áruházat, akkor annak díja kb évi 10-40 ezer."


  Egy normálisabb tárhely-szolgáltatónál csak egy átlagos (pl. 100 mb-os) a tárhelyért fizetsz havi (!) bruttó 5-10 eFt-t. Ennek töredékéért szeretnél tárhelyet + webshop szolgáltatást?
  Nevetséges...


  " Egyedi megrendelésre készül egy webáruház, egyedi designal, nem kapcsolódik más rendszerhez. 80-150 ezer + designterv"

  Egyedi megrendelésre ennyi pénzért szóba sem állok a megrendelővel. (kár, hogy mások igen)

  Ki fizeti meg a tudást és a munkát???

  Csak egy példa: nyáron raktak fel hozzám 2 db légkondit. A szerelési díjban benne volt az "anyagköltség" is, ami nem több 15-20 eFt-nél. A szerelők 1 (!) napot töltöttek nálam, 2-en voltak, és 80 eFt-t kértek zsebbe, számla nélkül.

  Nos két kib..ott légkondi felrakása és egy webshop egyedi fejlesztése között óriási különbség van... Mind időszükségletben, mind előképzettségben, mind a szükséges eszközök ára tekintetében (oprendszer, fejlesztőeszközök, gép, stb)

  Miért nem fogadja el a megrendelők többsége ezt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 3. Egyedi megrendelésre készül egy webáruház, egyedi designal, nem kapcsolódik más rendszerhez. 80-150 ezer + designterv.


  Olcsó János Bt-nél lehet, hogy ennyi...

  ui: középiskolás "haver" ennyiért még "meg is dizájnolja"...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [pBoy időközben törölt kérdésére.]


  Rájöttem én is, azért töröltem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amiről te beszélsz, az már egy másik kategória. Természetesen a hatvanasba én sem értettem bele, hogy bármiféle ügyviteli rendszerrel integrálódjon.
  Ezeknek a programoknak is szintjei vannak, ahogy az ügyviteli rendszerekből is nagyon sok szint van. Egy clipperes programot nem lehet egyszerre említeni az SAP-val, mégis nagyon sok olyan cég van, akinek sokkal jobb egy clipperes progi.

  No, akkor, hogy ne ragadjunk le egy árnál, kiemelnék néhány kategóriát, hogy mi mennyibe kerülhet szerintem.

  1. Ha van egy kész, működő, bejáratott webáruház programom -nem kapcsolódik semmilyen más rendszerhez, minimális (=kötött) saját arculatra igazítással), és azt a <b> szolgáltatást </b> nyújtom, hogy az én tárhelyemen, az én programommal valaki létrehozhat egy saját áruházat, akkor annak díja kb évi 10-40 ezer. Lehetne ingyenes is, de akkor valamit kér cserébe, reklámfelületet, miegfymást, de ez már marketing.

  2. Van egy programom, mint 1. pontban, és a programot akarom értékesíteni tömegtermékként. Ennek egyszeri díja 40-100 ezer, plusz évente az új verziók követésére az ár 25-50%.

  3. Egyedi megrendelésre készül egy webáruház, egyedi designal, nem kapcsolódik más rendszerhez. 80-150 ezer + designterv.

  4. Egyedi megrendelésre készül egy webáruház, kapcsolódva egy ügyviteli rendszerhez. A kapcsolódási pontok számától és minőségétől függően változik az ár.
  Legalacsonyabb szint: rálát az ügyviteli rendszer készletére, és kijelzi, ha nincs elegendő készlet.
  Felső szint: az ügyviteli rendszerben kezeli a készletet, azaz lefoglalja, felszabadítja, csökkenti kiszállításkor. Elkészíti a számlát -kapcsolattartás a pénzügyi rendszerrel. Vevőfigyelés, hogy az adott vásárló milyen státuszban van (tiltólista, csak kp fizetés). Könyvelésnek küldi az adatokat. Logisztikát irányít - szállítóleveleket hoz létre. Ez már szervesen illeszkedik a vállalatirányítási rendszerbe.
  Ára az alacsonyabb szintű kapcsolódással: 200e - 1 milka. Integrálva: meg sem tudom saccolni, határ a csillagos ég.

  5. Kifejezetten értékesítési célból általánosan használható webáruház, ami szinte tetszőleges ügyviteli rendszerhez tud kapcsolódni szabványosított üzenetcsomagokkal, vagy kifejezetten preferált rendszerek mindegyikére önállóan megírva. Design paraméterezhető. Szóval egy hiperszuper progi, amit csak egyszer kell megírni, és utána akárkinek el lehet adni.
  5.a) A program értékesítési jogainak eladása 1-100 milliós nagyságrendű is lehet.
  5.b) A program használati jogának eladása 300e - 1 milka (mint tömegtermék)

  Természetesen itt is vannak átmenetek, és természetesen ez csak az én véleményem. De remélem, hogy így már jobban megértetek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az indított témához kapcsolódva én még mindig úgy gondolom, hogy egy kereskedő cég, aki webshop-ot rendel, kevésbé tart fent fejlesztői gárdát és még kevésbé fog ügyviteli rendszerek adatbázisában turkálni.

  Az egyik célcsoport olyan cégek, akik saját maguk írták a rendszerüket, de nem akarják cserélni.

  Ezek a cégek azért kevésbé hasonlítanak egy kereskedelmi céghez, főleg, ha saját rendszert fejlesztenek.
  És náluk is megjelenik ez a költség, ha másképp nem akkor az ottani fejlesztőgárda idejében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még nagyon új a szoftver, és csak 3 installálásunk volt. De egyszer sem mi írtuk a csatolót. Az egyik célcsoport olyan cégek, akik saját maguk írták a rendszerüket, de nem akarják cserélni. Van szerintem pár az országban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint írtam sok dologgal egyetértek az előttem szólókkal. Én nem szeretnék itt Okos Tóni-nak látszani,csak a saját véleményem és tapasztalataim írtam le.


  Mi például írtunk egy szoftvert, ami tömegcikk, azaz gyorsan-egyszerűen üzembe helyezhető, egyedi, mert pár eljárás írásával összekapcsolható a meglévő rendszerrel.


  De gondolom a legtöbb ügyfél nem maga írja meg azt a "pár" eljárást?

  Persze, léteznek olyan termékek, amelyeket tökéletesen lehet forgalmazni tömeggcikként és úgy jó ahogy van. Példáúl egy DVD író szoftverhez elég kevés egyedi dolgot kell fejleszteni, de az én szerény véleményem szerint, kevés olyan üzlet "kirakat" van, amely ne lenne egyedi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért létezik fából vaskarika.
  Mi például írtunk egy szoftvert, ami tömegcikk, azaz gyorsan-egyszerűen üzembe helyezhető, egyedi, mert pár eljárás írásával összekapcsolható a meglévő rendszerrel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, ha félreérthető voltam. Persze, a Prog.hu is "adatbázison/val" dolgozik, de kétlem hogy az adatbázis-szerkezete megegyezne az összesnek. Már csak a Scala-nak,kb ahány installációja van, annyi féle személyreszabott "adatbázisszerkezete" és ismereteim szerint a többi hasonló rendszernek is.
  És néha érdemes a webshop és az ügyviteli rendszer közé egy BL-t is beiktatni, mert nem mindig szerencsés közvetelnül az adatbázisban "turkálin".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • <OFF>
  Azt azért megnézném egy 60e-es webshopnál, hogy mikor fog együttműködni pl egy Scala-val, SAP-vel vagy egyéb ügyviteli rendszerrel.


  Biztos elnéztem vmit, de a webshop és az SAP is az adatbázison dolgozik, nem egymáson. Tehát a webshop-nak mindegy, hogy SAP vagy Józsika szoftvere dolgozik a DB-n mellette/vele együtt.
  Vagy itt más összefüggés is van?
  </OFF>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja és egy dolog még eszembe jutott az árral kapcsoltaban + support díj, ami havi fix. Ez elég sokat nyom a latba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv Mindenkinek.

  Sokáig olvasgattam ezt a fórumot, mert érdekeltek a vélemények és sokszor nevettem is, de főként sírtam. Sok mindenbe egyet értek az előttem szólókkal , de néhány sarkallatos pontban szerény személyem más véleményen van.
  Mi egy elég kis cég vagyun, most próbálunk saját lábra állni és jelenlegi megrendeléseink 90%-a Webshop + portál ( pedig nem is ezzel szeretnénk foglalkozni ). Sehol sem reklámoztuk magunkat vhogy szerencsésen a megrendelők hoztak újabb megrendeléseket. Akkor jöjjenek a konkrétumok:
  Ahogy írtátok is, egy webshop lehet ingyenes is és szvsz a határ a csillagos ég. kb ua. mint pl az autóknál, a Suzuki is gurul, de nem Audi.
  Mi általában testre szabott, egyedi megrendelésre fejlesztünk és eddig ( Portal + webshop esetében ) kb 600e-3M-ig -os árajánlatokat adtunk le, amik el is lettek fogadva ( trmészetesen volt olyan, amit át kellett dolgozni ). Ezek nagyjából azt tartalmazták amit Sz.Juli leírt + mindegyik egy ügyviteli rendszer fölé lett integrálva.
  Azt azért megnézném egy 60e-es webshopnál, hogy mikor fog együttműködni pl egy Scala-val, SAP-vel vagy egyéb ügyviteli rendszerrel. Mi kb 60e-ért mérjük fel a "terepet" és az igényeket és utána jöhet a specifikáció + egyéb dolgok.
  Volt már dolgom 1-2 ilyen összebuherált cuccal és nem voltam elragadtatva tőle. Volt olyan ügyfél, aki azt kérte hogy "már vett egy ilyen cuccot, de jó lenne még hozzá ez és az...", de mind hiába.
  És akkor ott van még a design kérdése. Lehet, hogy az én ismmereteim nem elég kiterjedtek ebben a témában, de amit eddig tapasztaltam design vonalon az ilyen "mindenkinekjó" cuccokban az, hogy elég nehézkes ( vagy nem is lehetséges ) a cég saját profiljára designolni. Ez olyan lesz, mint ha egy idő után mindenki uagyan olyan színű és fazonú farmerban járna.
  És most fogok egy marha nagy okosságot írni:
  Tapasztalatom az, hogy az ügyfelek általában ( szerencsére ) már nem egyértelműen az ár alapján döntenek( kb 20-30%), hanem a minőség, egyediség alapján. Persze ez nem hullik csak úgy az ölünkbe, hanem meg kell győznünk őt konkrétumokkal.

  Hát, kb ennyi jutott eszembe, de nem is baj, mert már elfelejtettem az elejét.

  üdv,
  Kiri
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd