JAVA fejlesztőke VDI-ba zárása

JAVA fejlesztőke VDI-ba zárása
2018-04-27T21:08:42+02:00
2018-05-19T20:40:25+02:00
2022-10-18T18:42:03+02:00
 • Otthoni gépen fejleszt, kódot feltol egy belső hálózati repoba, onnan telepít a szerverre, remote debuggal csatlakozik. Öröm és bódottá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hyper-v + RDP-ben RDP észre sem veszed, pedig az iroda sarkába behajított rack szekrényben közép kategórás széthajtott second hand 7 éves szerver

  A net 500 M fiber
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a proci vagy memória számít, hanem a perzisztens tárak IOPS-a, abból legyetek nagyok jók, akkor nincs gond. (storage server + [15k SAS + SSD] kombók + megfelelő hálózati konfigok)

  Remote desktopnál legyen ügyelve arra, hogy multimonitor is jól működjön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk citrixes virtuális gépen megy a fejlesztes. Elfogadhato a teljesitmenye (a virtuális gépem lassabb 4 virtualis Xeon maggal, mint az otthoni Dell uzleti laptopom i73720MQ procival). Viszont amikor tavmunkazunk otthonról vpnen keresztül rettentően szaggat az egesz. Előfordul, hogy 1-2 masodperc késéssel jelenik meg a gepeles, nem tudom ez a cegnel infrastruktúra hiba vagy vannak korlátai a megoldasnak. Az irodában belső hálózaton viszont minden rendben működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, de akkor olyan erős virtuális gépet kell alá pakolni, ami ezt elbírja. Lőjetek fel egy teszt virtuális gépet, és próbálja ki otthonról, talán ez az legegyszerűbb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs silver bullet. Üljetek le a fejlesztőkkel, tesztelőkkel, IT-val és mindenkivel, akit érint és beszéljétek meg mire van szükség. Hány gép, milyen oprendszerrel, milyen progik fussanak rajta, melyik portoknak kell nyitva lenni. Mi kell a fejlesztőnek? Mennyi erőforrás? Ha megvan minden, ami kell, akkor szépen belép és csinálja a dolgát.

  Láttam ilyet, sőt nem is egyet, igaz nem egy java fejlesztőcske miatt húzták fel az infrastruktúrát. Személyes tapasztalatom felhasználói oldalról van. Lehet jól is csinálni, úgy hogy tudsz dolgozni és lehet rosszul is, pl rosszak az előre telepített toolok és spórolnak a hellyel, szóval még telepíteni sem tudsz magadnak jobbat.

  Fórumról nem tudok, de mondjuk dobsz egy mailt a vmware-nek és van az a pénz, amiért szívesen segítenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én igazából nem ismerem a java fejlesztők valós igényeit, inkább csak a vágyaikat hallom.

  Mit gondolsz, működik ez a fejlesztői modell úgy is, hogy linuxot használnak a fejlesztők a fejlesztői vm-en ?
  Láttál ilyet használatban ?
  Vannak ilyen tapasztalataid ?
  Van olyan forum, ahol ezt a témát valós gyakorló kollégákkal lehet megbeszélni ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, sőt, valahol már 10 évvel ezelőtt is működött...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mai napon az egyik Java fejlesztőnkkel hosszú eszmecsere alakult ki.

  JAVA Fejlesztő: Ha kicserélitek a mikrotiket fortira, akkor nekem adjatok openvpn hozzáférést, mert az IPSec nekem nem jó, ott nem tudok jól route-olni és nem tudok otthonról fejleszteni.
  IT: Mit akarsz routolni ?
  JAVA:  Nekem a gépemen az alkalmazás teszteléséhez el kell indítanom még néhány konténert, amiben az alkalmazás mellé drótozott más alkalmazások futnak. Ahhoz, hogy a számlázást tudjam debuggolni, kell még ...
  ...
  IT: Mi lenne, ha az egész fejlesztés egy virtuális gépen futna a testbeden belül, te meg valamilyen remote desktopon fejlesztenél ? A fejlesztőknek nem kellene bivalyerős laptop, egyszerű lenne bárkinek a munkáját átvenni és nem tartana napokig mire valaki felhozza a saját fejlesztőkörnyezetét.
  JAVA: Ilyet senki nem csinál !!!

  Mit gondoltok a vmware-en belül történő JAVA fejlesztésről ?
  Működhet ez a modell?

  Üdv.:
  János
  IT
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd