Csökkenésnek indult a mobilokra fejlesztett alkalmazások száma

Csökkenésnek indult a mobilokra fejlesztett alkalmazások száma
2018-04-09T12:30:23+02:00
2018-04-20T08:21:28+02:00
2022-10-19T02:55:33+02:00
 • XOne-on is csak x64-re lehet buildelni, úgyhogy ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tavaly kiszórták a 32 bites appokat azért kevesebb. Embertelen mennyiségű app kerül fel még mindig, minden héten. Mondjuk én nem is bánom lol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kereslet csökkenése nálam azt jelenti, hogy egyre kevesebb ember bogarászik új letölthető appokért és egyre kevésbé hajlandóak pénzt fizetni a használatukért.

  Az, hogy egyre nehezebb újat kitalálni, nekem a kínálat lassuló növekedését jelentené.  

  Egy másik jelenség pedig az, hogy már olyan erősek az új mobilok, hogy egy progressive web app is tudja azt, amit egy native apptól várhatunk. Sőt még jobb is, mert nem akar aljas módon adatokat lopni a felhasználótól. Én jobban bízom egy PWA-ban, mint egy appban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Telítődött a piac ? Nem inkább a kereslet csökkent ?

  A kettő egy és ugyanaz. A piac telítődése azt jelenti, hogy minden igény kielégítésre került a kínálat által, és így csökkent (vagy akár nullára esett vissza) a kereslet a korábbi állapotokhoz képest. Mert ilyen vagy már szinte egyáltalán nincs szükség az adott termék új példányaira, vagy csak az elhasználódás, avulás miatt kieső elemek pótlására van elsődlegesen szükség.

  Egyébként meg a dolog szerintem kettős. Egyrészt a közvetlenül a végfelhasználóknak szánt és termelt alkalmazások esetében a felhasználók egyszerűen megállapodtak bizonyos bevált alkalmazásoknál, amiket megszoktak, és már nem nagyon próbálgatnak újakat, mert minek? A szokás hatalma nagy úr, és az új alkalmazások nagyon nagy újítást vélhetően úgysem hoznának - viszont cserébe nem lehet tudni róluk, hogy milyen adatokat nyúlnak le, mennyire stabilak, stb.

  Másrészt a közvetett módon terjesztett, illetve kapcsolt szolgáltatásokon alapuló alkalmazások esetében, miután kifulladt a hype a mobil és a mobilra váltás mögül, már csak az rendel mobil alkalmazást - vagy a meglévő frissítését, átdolgozását - magának, akinek tényleg szüksége van erre, és ahol üzletileg racionális is. Sokan meg, akik felültek a hype vonatra, de kiderült, hogy a saját mobil alkalmazás semmi előnnyel nem jár számukra, leépítik és megszüntetik a már korábban esetleg kidolgozott appjaikat, illetve azok támogatását is.

  Aztán van itt a harmadik és negyedik faktor, hogy jönnek be és terjednek el az univerzális - nem mobilspecifikus - platformok, meg a tőlük nem teljesen független hibrid alkalmazások, amik a hagyományos, letölthető mobil app-okéval közel azonos élményt tudnak nyújtani, csak mivel pl. weben át terjeszthetők teljesen szabadon, ezért nem szenvednek a mobil alkalmazások hátrányaitól és veszélyeitől (mármint a fejlesztők számára, pl. hogy kidobják őket az app store-ból, mert túl jó programot csináltak, amit az Apple is le akar koppintani).

  Ez utóbbiakat jelenleg még nem tartom meghatározó faktornak a mobil szoftverpiac fejlődése szempontjából, de szerintem az elkövetkező években igen jelentős szeletet fognak kihasítani abból a kvázi natív, platformspecifikus és "proprietary" mobilfejlesztésekkel szemben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért csökenne a kereslet. Pláne androidra.  Újat kitalálni egyre nehezebb, egy 242. tetrist felrakni meg felesleges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Telítődött a piac ?
  Nem inkább a kereslet csökkent ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ez komolyabb, üzleti célú projektek, vagy akár játékok fejlesztését talán kevésbé érinti, mert ha van egy megbízó, aki az ötletére, szolgáltatására, termékeire akar egy megoldást, akkor sokkal valószínűbb, hogy lefejlesztet rá egy app-ot, minthogy felvásároljon egy hasonló meglevőt (már ha van egyáltalán) és azt igazítsa a saját működéséhez. Ugyanez a startup-okra is igaz. Számológép app-ra viszont valószínűleg tényleg nem nagyon lesz szükség még egyre, így a "dobjunk fel valami egyszerű app-ot store-ba hobbiból" fejlesztések valószínűleg tényleg visszaesnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor most mi a fenere programoznak a legtobben???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint minden más, ez a piac is telítődött. Vajon mi lesz az új trend?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd