PHP classok,tömbök, mysql
2018-03-27T15:00:00+02:00
2018-03-28T19:33:13+02:00
2022-07-21T07:01:50+02:00
 • Sok a hiba, szokás szerint.
  - Nem oldja meg a feladatot. (Hol a negatívok megszámlálása?)
  - Magyar és angol nevek keverése.
  - A változónevek nem mutatják, hogy mit tartalmaz a változó.
  - Alulvonásokkal körülvett függvénynevek? Elmúlt már a PHP4, és még abban sem így szokás (privát függvények kaptak egy _ prefixet és ennyi.)
  - Hibaüzenetet tömbként megadni, majd megszámolni a negatív számokat a sztringben? Nagyon gáz. PHP: InvalidArgumentException - Manual
  - A számláló függvényed nem számlálja meg a negatívokat.
  - A for ciklus miért nem for ($i=0; $i < 20; $i++)? Miért kell vele kavarni, előre inicializálni a számlálót? + Pont annak az egy változónak adtál normális nevet, ami konvenció szerint lehet $i és egyértelmű minden programozási nyelven, hogy mit is jelent.

  <?php function getRandomArray($length, $min, $max) { $output = array(); for ($i = 0; $i < $length; $i++) { $output[] = rand($min, $max); } return $output; } function countNegatives($numbers) { $count = 0; foreach ($numbers as $number) { if ($number < 0) { $count++; } } return $count; } $test = getRandomArray(20, -100, 100); echo "Számok: ", implode(", ", $test), "<br>"; echo "Negatív számok száma: ", countNegatives($test); ?>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fokozatosságot követve sima tömbkezelésre kreáltam egy feladatot, és megoldást. Íme:

  //FELADAT: tömb létrehozása, véletlen számokkal feltölt(20db), megszámlál negativokat(ha van), kiir //FUNCTIONS: //feltölti az üres tömböt 0-20-ig random számokkal -100,100 között function _feltolt_(&$arg_one){ $errMsg = ["Rossz a paraméter típusa!"]; if(gettype($arg_one)!= "array"){ return $errMsg; }else{ $counter = 0; //Feltöltéshez számláló for(;$counter<=20;$counter++){ $randNum = rand(-100,100); $arg_one[] = $randNum; } return $arg_one; } } //megszámolja a negatívakat function _szamlal_($arg_one){ $negativok = []; //negatív számoknak tömbb, amit majd visszaküldünk foreach($arg_one as $ertek){ if($ertek < 0){ $negativok[] = $ertek; } } if(count($negativok) == 0){ $errMsg = ["Nincs benne negativ!"]; return $errMsg; }else{ return $negativok; } } //kiirja az aktuális értéket, amit kap function _kiir_($val_one){ return $val_one; } //END OF FUNCTIONS //---------------- //FŐ PROGRAM: $arr = []; print_r( _feltolt_($arr) ); $negativSzamok = _szamlal_($arr); foreach ($negativSzamok as $adat) { echo _kiir_($adat)."<br/>"; } //FŐ PROGRAM VÉGE
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen összekavarjátok szegényt. Először is tisztázni kellene, hogy akar-e rendes PHP kompatibilitást (5.6 - 7.2). Mert az __autoload() kapásból nem jó. Az array() -ról is le kell szokni, vagy ArrayObject vagy []. A metódusokban aparaméter típus kényszerítés is veszélyes pálya lehet /* pl. a method( array $arr) */ . Az észnélkül paraméterből include/autoload sem jó szokás, javallott szűrni. Az is butaság, hogy nem szabad keverni a procedurális és OOP dolgokat. Most az elején még nem, de amikor jön majd a bitfaragás, akkor nagyonis. Egyetlen dologgal értek egyet csak: sorrendben kell haladni a tanulásban. A PHP-ban meg bátran használj asszociatív tömböket visszatérési adattípusként, mert piszok kényelmes, igaz ha más nyelvet tanulsz, hiányozni fog nagyon. Az array_push() kevés esetben kell, könnyebb megszokni az $arr[] = $new_elem; hozzáfűzést. A mysqli kicsi macerás, a PDO kényelmesebb.
  Sajnos praktikusabb, ha az ember végig szenvedi a doksiból a tanulási folyamatot, mert mindenki szeret okosabb lenni a másiknál és olyan dolgokat erőltetnek rá a tanulóra, ami nem biztos hogy jó is. Mindenki más stílusban kódol. Vannak ajánlások, amiket érdemes követni. De mindig a PHP help legyen az első és úgy dolgozz, hogy a PHP elég korlátos a hibakezelésben és a szűrésekben sem lehet megbízni /* filter_var() */. Minden paramétert szűrj meg keményen, ah eval() - ne használd, keress más megoldást. Objektumot kliensnek ne serializálj (mert 10-ből 7 sebezhetőség erre épül!). 
  Editornak a PHPStorm erősen overkill tanulni, szuper cucc - ha már kened-vágod a dolgokat. Notepad++, MSCode, Komodo Edit.
  Én ezt _javaslom_
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdemes lenne még utána nézned a PSR szabványoknak, mielőtt rossz kódolási beidegződéseid lesznek. Főleg a változók, függvények, paraméterek elnevezésére (camelCase-t illik használni), kódolás stílusára (hova teszel szóközt, hogy deklarálsz tömböt, hol használsz tabot, mit teszel/ nem teszel új sorba) gondolok, stb.
  A későbbiékben meg fogja hálálni ez a dolog a ráfordított időt, fejlesztési idő csökkenésével (valamint a felmenőid sem fognak csuklani :) ).
  PSR szabványok (főleg az 1-2-t ajánlom a figyelmedbe első körben)

  Nem tudom miben kódolsz, de valami komolyabb fejlesztői környezetet is szerezz be (pl PhpStorm), bár ezekről megoszlanak a vélemények a programozók között, van aki az egyszerű Notepad++ -t használja. Kisebb javításoknál jó is lehet, de komolyabb fejlesztésekhez szerintem már komolyabb cucc kell.

  A PhpStorm pl egy billentyű kombinációra segít megformázni (csak formázni, változó neveket, stb nem módosít) a kódodat a PSR szabványoknak megfelelően.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De valahogy hasonlokepp csinaltam nem?

  Közel sem, és az a baj, hogy a különbséget sem látod a rendkívül ocsmány és a megfelelően tervezett kód között, mert nincsen rutinod. Felejts el minket, olvasd és csináld a könyvet, nézz vissza egy év múlva ugyanerre a topicra és rá fogsz jönni, miről beszélek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • +lemaradt, de akkor nekem ezt a par fajlt at tudnad ugy irni, ahogy te csinalnad? 
  Annyit tudok, hogy a giveKey functiont atirnam, es aasociativ tombe tennem be a ket parost nem ilyen osszefuzos dologba. Es ugy adnam vissza.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De valahogy hasonlokepp csinaltam nem?
  csak az ellenorzeseket hagytam ki.
  de amugy, melyik a jobb? 
  Egy class aminek fuggvenye kiechozza a bekapott adatot, vagy returnolje es akkor ugy hivjam meg azt a fuggvenyt, hogy egy echo-ban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bár ne olvastam volna bele a kommentekbe. Akim 2 évvel ezelőtti "de hát a mysql_* deprecated"...jah 2012/13 óta.  A tutorial pedig (ahogy írtad is) 2008-as. God...why?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • valaki volna oly kedves es leirna a tokeletes megoldast erre a feladatra

  Ennek már a koncepcióját is felejtsd el, szoftverfejlesztésben nem létezik tökéletes megoldás. Minden fejlesztőnek saját stílusa van és jellemzően minden problémára van x különböző architektúra, y különböző szerveroldali model, z különböző vezérlő-megvalósítás, összesen máris x*y*z lehetőségről van szó és még a kliensoldalt, designt szóba se vettük, ahol szintén sokféleképpen lehet ugyanarra a feladatra megoldást adni.
  Persze bizonyos szabványok követésével, megszokott "jó gyakorlatok" alkalmazásával nagyjából hasonló eredményeket látnál profi fejlesztőktől, de egy kiválasztott tökéletes megoldás nem létezik.

  Nézd meg pl. ezt, és indulj ki innen, ha mindenképpen blogmotort akarsz gyártani:
  How to Create an Object-Oriented Blog Using PHP
  (A poszt 10 éves, mysql_* helyett írd át gyakorlásként PDO-ra, aztán tákolj hozzá valami szép HTML+CSS kliensoldali megjelenítést, és kész is lesz a világ legegyszerűbb blogmotorja.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • -ha van egy tombom, es arra szeretnek egy fuggvenyt irni, ami feldarabolja a tombot(pl: function cutArray(array $array){}) es ennek szeretnem a visszatero ertekeit egy masik fuggvenybe atvinni -egyesevel- majd kiiratni,akkor azt hogy tudom megtenni, hogy az elso fuggvenybe megadott tombnek az elemeit egyesevel return-olje vissza? Tehat ugymond a tombnek az elemeit szeretnem egy valtozoba elmenteni es egybol visszakuldeni. Ugye ha abba a fuggvenyben beleteszek egy foreach-et, es abba egy return-t, akkor az az elso ertek vegen kilep(mert-es ezt mar megjegyeztem- a return megszakitja a fuggveny futasat). De akkor megis ezt fuggvennyel hogy a banatba lehet megcsinalni?

  Amugy itt kb a yield mukodeset irtad korbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • illetve most ez a kis kodom hol siklott el? 
  Melyik resze meg nem jo?

  Szerk.
  hogyha valaki volna oly kedves es leirna a tokeletes megoldast erre a feladatra, akkor kerem tegye meg. Es akkor osszevetem hogy miben mas a gondolatmenet illetve hol, mi praktikus.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudnal mondani nekem egy feladatot(latottak alapjan a szintemhez kepest) , amit ha meg tudok csinalni akkor azt tudod mondani, hogy valami mar dereng?

  “Alap programozas menetet sem...” 
  de ezek a w3school oldalon sincsenek leirva.. vagy en nem talaltam csak meg akkor.
  Szoval mi lenne a programozas menete? Nem ertem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Leírták már neked, többen és többször is. FOKOZATOSSÁG
  Látjuk, hogy akarsz valamit és próbálkozol is, de tessék hinni nekünk (ha már tőlünk kérdezel), hogy ha így folytatod, akkor lófütty sem lesz belőled, nem hogy programozó.

  Ismétlem: esetleges errorok kezelését még nem tudom hogy kell.

  Sokkal fontosabb lenne egy kezdő esetén, hogy az errorok kezelését megtudd csinálni, mintsem OO-val próbálkozz (amikor az alap programozás menetét sem érted még).

  Engedd el az OO-t. Engedd el a komoly dolgokat. Írj egyszerű programocskákat.

  Ismerd meg a PHP-t, mint nyelvet magát. A változók létrehozásától kezdve, a ciklusokon-elágazásokon át a kivételkezelésig. Bőven elég neked egyelőre a függvényeket összetákolni.

  Miután ismered a nyelvet magát alapjaiban, akkor már elkezdhetsz adatokat átvenni a kliens oldalról (és vissza is küldeni).

  Formokból get-post segítségével küldj különböző típusú adatokat a feldolgozó fájlnak. Kezeld le azt, ha jó adat jön, de vizsgáld meg azt is, hogy tényleg jó adat jött-e. Amennyiben életkornak 13212312-t adtak meg, akkor azt ismerd fel és tégy ellene.

  Nem kicseszett blogmotort kell írnod elsőre...

  A változók - függvények - osztályok elnevezéseire pedig tessék odafigyelni. "giveKey" meg "giveBackVariables"...felkötném magam, ha a gyakornokok ilyeneket írogatnának...pedig legtöbbjük épp hogy lemászott a fáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csináltam egy ilyet egy saját magamnak leírt feladat alapján:
  Hozzunk létre egy "posztot", ami két változóból áll: header, body.
  Töltsük fel ezt a két változót random számokkal, lássuk el ""egyedi kulccsal"" majd irassuk ki.

  Erre a magam által kreált feladatra ezt a megoldást ötleteltem ki:
  (hibakezelés és ilyesmik nélkül, azt meg nem tudom hogy kell)

  index.php

  function __autoload($class_name){ $file_name = "$class_name.inc.php"; include_once($file_name); } include "functions.php"; //feltöltjük a posztot $post = new Post(rand(10,20), rand(21,30)); $result = $post->giveBackVariables(); //visszakapjuk az értékeit $key_array = giveKey($result); //ellátjuk ""egyedi"" ""kulccsal"" foreach ($key_array as $value) { $output = new Output($value); //kiiratjuk $output->out_put(); }
  post.inc.php:

  class Post{ private $header; private $body; function __construct(int $number_header, int $number_body){ $this->header = $number_header; $this->body = $number_body; } public function giveBackVariables(){ return array($this->header, $this->body); } }
  output.inc.php:

  class Output{ private $varToOut; function __construct(string $theVar){ $this->varToOut = $theVar; } public function out_put(){ echo $this->varToOut." "; } }
  functions.php:

  function giveKey(array $result){ $items_with_key = array(); foreach ($result as $item) { $key = rand(1,10); $new_item = $item.':'.$key; array_push($items_with_key, $new_item); } return $items_with_key; }
  Megpróbáltam mindent figyelembe venni, amit már úgy kapizsgálok a témával kapcsolatban.
  Ismétlem: esetleges errorok kezelését még nem tudom hogy kell.
  Én úgy gondolom, hogy ezt jól megoldottam és még szép is szerintem. Nem egy fájlba van "beleokádva".
  Várom a visszajelzéseteket, illetve olvasom tovább addig a könyvet/oldalt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy nem direkt volt, de nem kellene bekeverni a modern frontend megoldásokat, amik ilyen-olyan API-kon keresztül oldalfrissítés nélkül kérik le az adatokat a szerverről, mert még a PHP-val is nagyon hadilábon állunk. Egy nap alatt sajnos nem lehet megtanulni a full stack webfejlesztést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egy valtozoba elmenteni es egybol visszakuldeni.

  Bocsi, én olvastam/értelmeztem félre, nagyon fáradt vagyok. Arra gondoltam, hogy ha szerver-kliens között akar sok értéket átvinni, akkor JSON-el szokták, de nem írt ilyenről. PHP-ben 2 függvény közt gondolta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tömegesen több értéket szeretnél átküldeni, azt általában JSON-el szokták, ott tudsz tömböt is küldeni.

  Wut? Simán visszatérhet egy tömbbel. Aszinkron módon egyesével adatokat visszatéríteni viszont nem fog a PHP függvény, az tuti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sehogy. Feldolgozni hogy akarnád, ha egyesével visszaadhat több értéket egymás után egy függvény? A tömböket úgy és arra kell használni, ahogy és amire kitalálták őket, szerencsére erre hamar rá lehet érezni kis gyakorlással. Többdimenziós tömbök és kulcs-érték párok helyett először az egyszerű homogén kollekciókat kellene megtanulni használni, ehhez rengeteg példaprogram és oktatóanyag rendelkezésedre áll, bármely programozó kurzus első egy-két előadása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha van egy tombom, es arra szeretnek egy fuggvenyt irni, ami feldarabolja a tombot(pl: function cutArray(array $array){}) es ennek szeretnem a visszatero ertekeit egy masik fuggvenybe atvinni -egyesevel- majd kiiratni,akkor azt hogy tudom megtenni, hogy az elso fuggvenybe megadott tombnek az elemeit egyesevel return-olje vissza?

  W3Schoolsban ott van egy függvények menüpont. Abban nem található meg. Rákerestem php manualban.

  PHP: Returning values - Manual

  A #2es számú példában ott van, hogy hogyan lehet több értékkel visszatérni egy függvényből.

  Ha tömegesen több értéket szeretnél átküldeni, azt általában JSON-el szokták, ott tudsz tömböt is küldeni.

  implode() és explode() függvényekkel egyébként lehet tömbböt egy változóba összevonni, valamint szétdarabolni.


  Amit Te csinálni szeretnél, az szerintem az, hogy végiglépkedni egy tömbbön, és átadni minden értékét egy függvénynek, vagy pedig kiiratni:

  foreach($array as $value) { myFunction($value); // vagy: echo $value; }
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szepen koszonom a kimerito valaszt! 
  Ezt a w3school-t nagykn sokat olvasgattam, es abbol ugy tunt, hogy egesz jol megertettem. 
  Csak en mindent szeretek tulkomplikalni..
  pl.: egy ujabb kerdes felmerult bennem:
  -ha van egy tombom, es arra szeretnek egy fuggvenyt irni, ami feldarabolja a tombot(pl: function cutArray(array $array){}) es ennek szeretnem a visszatero ertekeit egy masik fuggvenybe atvinni -egyesevel- majd kiiratni,akkor azt hogy tudom megtenni, hogy az elso fuggvenybe megadott tombnek az elemeit egyesevel return-olje vissza? Tehat ugymond a tombnek az elemeit szeretnem egy valtozoba elmenteni es egybol visszakuldeni.  Ugye ha abba a fuggvenyben beleteszek egy foreach-et, es abba egy return-t, akkor az az elso ertek vegen kilep(mert-es ezt mar megjegyeztem- a return megszakitja a fuggveny futasat). De akkor megis ezt fuggvennyel hogy a banatba lehet megcsinalni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nem szoktam írni a kérdéseidhez, remélem ez így egyben segítség lesz.

  Kérdezted, hogy mit lehet még tanulni. A legegyszerűbb adatbázis lekérdezéshez, és az OOP-hez is szükséges ismerni a ciklusokat és a tömbböket részletesen. Már javasolták, hogy ott van W3Schools példatára magyarázattal. A tesztben valóban elértél 22/25 pontot( én is ennyit), de ez a 25 kérdés nem adja vissza, hogy mennyire ismered a nyelvet, vagy a tutorialjaikban leírt dolgokat, elég általános kérdések voltak.

  Tegnap tettél fel egy ilyen kérdést, ha jól emlékszem, hogy hogyan működnek a tömbbök, és hogy nem érted a for ciklust. Itt van a magyarázat a tömbbökre, és baloldalt találsz a ciklusra is:

  PHP 5 Multidimensional Arrays

  hogy kell elszeparalni a modellt a vezerlest es a megjelenitest? Mit takar ez az elszeparalas?

  Én régen ez a videó alapján tanultam meg és írtam egy webshopot. A legtöbb keretrendszer is ezt az elvet használja és bővíti ki.

  YouTube

  Szerintem ne foglalkozz OOP-vel és MVC-vel, amíg az alap dolgok nem mennek, mert sok dolog lesz benne, amit nem értesz, és nehezebb lesz megtanulni úgy, mintha egymásra építenéd a tudásod.

  Amit linkeltem W3Schools linket, azon szerintem minden alap szükséges dolgot megtalálsz leírva is és példákon bemutatva is. Ha pedig egyik részét nem érted, keress rá interneten, én youtube-ot ajánlom.

  Elég sok kérdést tettél fel, ahol megírtál egy hosszú kódot, és nem működött. Volt benne szerver oldali rész, ajax lekérés és kliens oldali megjelenítés is. Ha van egy hibád, mindig le kell szűkíteni, hogy hol van problémája( érdemes így megírnod elsőre is és akkor nem lesz egy nagy kód részed, amiben nem tudod, hogy hol keresd a hibát). Ilyenkor azt kell csinálni, hogy lépésenként teszteled, hogy működik-e:

  1. szerver oldalon kiiratod a kapott adatot
  2. szerver oldalon kiiratod a válaszul küldendő adatot
  3. ajax kérés előtt kiiratod a küldendő adatot
  4. ajax kérés után kiiratod a kapott választ
  5. megnézed ajax nélkül statikus teszt adattal, hogy működik-e a kliens része
  stb...

  Ezt mindenképp muszáj lesz megtanulnod, akármit programozol hibák elő fognak fordulni, és neked kell megtalálnod. 

  Én ajánlom, hogy menj végig W3School-on, és utána oldj meg olyan logikai feladatokat, amik ciklusokkat, tömbböket, különböző változó típusokat használ, és akkor lépj tovább, ha ezeket érted, és alkalmazni is tudod, mert az összes MVC és OOP leírást úgy készítették, hogy feltételezik, hogy te ezeket már megtanultad. 

  Ha nem hallgatsz rám, vagy ha eljutsz odáig, akkor itt is sok dolgot megtalálsz leírva:

  PHP: Classes and Objects - Manual
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Procedurálisra gondoltam, csak ezt az elméleti kategorizálgatós marhaságot nem mostanában tanultam, megkeveredtem  
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy én javasoltam, de ha még hozzákevered az MVC-t is a meglévő tákolásodhoz, akkora katyvaszt fogsz kapni, hogy fáj nézni. Mindent csak sorban, majd eljutsz odáig is. Előbb adatszerkezetek, vezérlési szerkezetek, ciklusok, függvények, aztán objektumok, aztán már ha van valami alapod, arra lehet építkezni. MVC-t felfogni és hatékonyan alkalmazni stabil OOP ismeretek nélkül elég nehéz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom koszonom a linkeket! Beleneztem es erdekes, elolvasom, csak most muszaj nemetet es angolt tanulnom..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy kell elszeparalni a modellt a vezerlest es a megjelenitest?

  1; The MVC Pattern and PHP, Part 1
  2; A Most Simple PHP MVC Beginners Tutorial

  Egyébkként meg nagyon ajánlott: PHP: The Right Way
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • es mi lenne, ha elobb megtanulnad mi is az az OOP? igy nem fogod sosem megerteni ezt nem lehet egy kommentben sot meg egy topicban sem elmagyarazni (max, ha valaki ideirna egy 20 fejezetnyi OOP-s tutorial 0-rol)

  a masik gond, hogy te most igy fogod az db-t, OOP-t meg mindent ami epp eszedbe jut es egyszerre akarod, hogy ezt neked valaki megmagyarazza. Ezek mind kulon-kulon temak amiket meg kene elobb ertened mielott osszegyurmazod sot az is egy teljesen mas tema

  P.S.: csak igy tovabb, a kerdeseid mindig felvillanyozzak a napom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azert nem ugy hasznaltam a post osztalyt, mivel egy korabbi topicomban a hasonlo megoldas le lett szolva. 
  De akkor ezekszerint annak a kodnak a tobbi resze az, ami rossz volt..

  Amiket felsoroltal azokat egeszen ertem, es figyelek ra a kozeljovoben:
  Egy dolgot nem ertek:
  -hogy kell elszeparalni a modellt a vezerlest es a megjelenitest? Mit takar ez az elszeparalas?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  ne vegyítsd a funkcionális és OOP paradigmákat.

  Hol latsz te ebben a kodban funkcionalis paradigmakat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már jobb, mint ha rosszabb lenne, de még mindig nagyon gáz.
  - Először is, ha OOP-t használsz, akkor a dolgaid legyenek osztályokba rendezve, ne vegyítsd a funkcionális és OOP paradigmákat.
  - El kellene szeparálni a modellt, a megjelenítést és a vezérlőt, nagyon nem elegáns, hogy random függvények echo-znak mellékhatásként a kimenetre.
  - A változók, függvények elnevezése sokszor rémes. Te meg tudnád mondani első ránézésre, hogy az $array mit tartalmaz, vagy a funcEcho() mit csinál?
  - Az autoload-ba illene valamiféle biztonsági ellenőrzés, hogy ne hasaljon el, ha nem létezik a fájl. (Plusz ha mondjuk URL paraméter alapján include-olsz, jogosultságkezelés is kell, tipikus kezdő hiba.)
  - Ha van Post osztályod, miért nem azt használod, minek a többdimenziós tömbökkel varázsolni?

  $results = array(); while ($row = $result_data-> fetch_assoc()) { $post = new Post($row['poster'], $row['content']); array_push($results, $post); }
  - A doPairs nem azt csinálja, ami a kommentben oda van írva, vagy amit a neve sugallna (egyébként is mi az, hogy do pairs?). Célszerűbb lenne az is, ha sztringet adna vissza és nem írna a kimenetre mellékhatásként.
  - Az egész alsó átalakítást simán ki lehetne váltani egy foreach és egy függvényhívás segítségével.
  - Ha a szignatúrák és elnevezések megfelelőek lennének, talán még értelmezhető is lenne a kódod, de így nem az.

  Az már nem rossz dolog, ha sikerült végre elérni, hogy könyvből tanulj. Már csak azt kellene elérni, hogy ne össze-vissza, hanem sorrendben. Nem hinném, hogy egyszerre kellene a változókat és elágazásokat, adatbáziskezelést és az objektum-orientált paradigmát tanulnod. A tanulás hosszú folyamat, ne akarj mindent egyszerre, hanem a részeket értsd meg jól, hogy később összeálljanak valami nagyobb egésszé. Magadat hátráltatod, ha a rengeteg új infót egyszerre akarod feldolgozni, haladj lassabban és értsd meg mélyen a dolgokat, csináld meg a triviálisnak tűnő feladatokat is és mindig próbálj értelmes, szép, hatékony kódokat írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak igazabol annyi a fobb kerdes, hogy ilyesmi modon szokas-e adatbazisbol adatot kiszedni? Vagy ha nem ez a tombbos megoldas, akkor hogy maskepp?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd