Video live streaming megoldást vagy tanácsadót keresek

Video live streaming megoldást vagy tanácsadót keresek
2018-03-09T08:19:33+01:00
2018-03-12T12:50:03+01:00
2022-10-19T04:00:38+02:00
 • Hála Celeburdinak, teljesen pöpecül lefutott az esemény.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Celeburdi,

  köszönöm a segítséget.
  Ez tökéletes, pontosan ilyet kerestem.
  Kb. egy fél nappal egyszerűbb, mint a voctomix.
  Kicsit azért még játszok vele.

  Üdv.:
  János
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én az OBS Studio-t használnám:

  Open Broadcaster Software

  Youtube-ra is tud streamelni.
  Ingyenes windows, mac, linux.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vannak opcióid.

  Felkutatsz olyan cégeket, mint a Panasonic, felteszed a budget limitet mondjuk 10k usd-re, és nézelődsz abban az árkategóriában kamerák és hozzájuk járó tool-ok után. Nem vagyok naprakész a témában, de nem tartom kizártnak, hogy találni lehet készen cuccot, ami elég jó lesz neked.

  Ami a 20 usd budget problémáját illeti, ha egyáltalán live broadcastingot akarsz, meg már csinálod is, pláne fél tucat emberrel, feltételezem, fel vagy szerelve olyan kamerákkal, amik wifi képesek, van hozzájuk valami működő (!!) sdk, ami adott szerverre flow-t tud küldeni, onnantól lehetnek opcióid, mit is kezdj a nyers anyaggal. Azok a cuccok talán vannak ingyen is, persze nem mindenkinek. Ugyan olyan alapon lehet programozót is találni "ingyen". Legyen valaki az elérhető környezetedben, akinek a nyakába sózod, és meg van oldva a problémád. Ha még nincsen rá embered, esetleg segítene azt felmérni, hogy vannak mindenféle barter lehetőségek is. Nem kell ahhoz pénz, hogy valaki szeressen ingyen munkát kapni. Hozzáértő videó bloggerek is csak le tudják tenni a magukét az asztalra. A trükkös része inkább az lesz, hogy a fenébe bízhat majd meg az egész csapatodban egy újabb vadidegen?

  Ja igen. A szakmai részleteken kár lovagolni. Aki programozó, van esze, és kap egy egyáltalán használható sdk-t, mindenki össze tudja rakni belőle azt a cuccot, amit abból létezik kihozni. Legrosszabb esetben nulláról áll neki valaki, de akkor is csak elkészül idővel. Nem informatikával lesznek problémák. Ugye te elég jó vagy problémamegoldásban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a kimerítő válaszod.
  A youtube streamet kipróbáltam, mivel amúgy is G-suitet használunk ezért ez teljesen logikus döntés, a privát stream jogosultságokat is két klikk beállítani.
  A mobiltelefont csak opcióban írtam, igazából csak néha kellene kisegíteni.
  Nem a nagy plénum felé megy a tartalom, hanem van néhány irodánk a Latin-Amerikától Új-zélandig 4-10 emberrel.
  Most hogy összelőttem egy ilyen rendszert azt látom, hogy nem a streaming a problémám, hanem a video mixelés és enkódolás. Ebben viszont a gstream teljesen jónak tűnik.

  Hogy mennyire programozás ?
  Azt látom, hogy nem jquery kell hozzá, mégcsak nem is PHP sőt ha megkérdezel egy fiatalt azt mondja, hogy töltsd le a ... windows alkalmazást oszt kész.
  A stream programozás viszont programozás :)
  What is GStreamer?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Youtube-ra tudsz lifestreamelni nagyon olcsón is. Fogod a mobiltelefonodat, a pici mikrofont meg a gallérodba tűzöd, és sétálsz amerre akarsz. Apropó, ha te vagy a főnök valahol, olyat csinálni egy kicsit "olcsó"-nak fog feltüntetni, téged is, meg a cégedet is, és mindazt élő egyenes adásban, szóval legyen jó vastag bőr a képeden  

  Ami problémáid lehetnek, az elsőként mindjárt az akku. Külön mobil töltő nélkül 5 perc alatt lemerülhetsz. Mobiltelefonja válogatja. És különben is úgy felforrósodik majd a mobiltelefon a kezedben, hogy kesztyű nélkül kicsit kellemetlen lesz  Normális wifi kamera kellene, nem egy mobil telefon. A másik problémád a széles sávú net lesz. Mennie kell a cuccnak fel a netre. Lehetsz széles sávú ingyen wifi közelben, vagy vehetsz gsm netet. A harmadik problémád a rezgés mentes kép lesz. Kelleni fog neked egy gimbal. A negyedik probléma a légáramlatokkal lesz, szélvédett mikrofon kellene. Aztán még olyasmik, mint a normális világítás mozgás közben (főfény, ellenfény, derítőfények), különben az autofókusz is, meg a fehéregyensúly is mászkálni fognak a fenébe. A normális minőségű felvételeket normális helyszínen csinálják, nem adhoc. Ha vannak utólagos editor tool-ok, akkor nem gáz, de élőben azonnal profi képet adni? Azért az nagyon más kategória. Mindazok szerintem ki fognak lógni a költségvetésből, szóval nem lesznek. Ilyen kép a képben megoldás live broadcast-ban multichannel-el meg pláne nem a cheapskate kategória. Egy profi kamera man óradíja 50 rugótól fölfelé kezdődik (kiszállás + minden megkezdett óra + felhasznált felszerelés használati díja), de ha van valaki az ismerőseid között, aki megcsinálja neked ingyen - vagy kifizeted viszont szívességgel - és fel van szerelve mindennel, akkor lehet profi livestreaminged "ingyen" is.

  Apropó, kajak marketing a téma. Nulla köze van még üzemeltetéshez is. Mi a fenét keres a prog.hu-n? Irány mondjuk fb-re a marketing csatornára - >   Belépés a Facebookra

  A tippeket ingyen kaptad 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Konzulenst keresek video streaming területen.

  Feladat:
  1.  A főnök kb 15 perces beszédet tart a HQ aulájában jövő héten
  2.  Lesz prezentáció powerpointtal
  3.  Lesz beszéd
  4.  Élőben szeretné közvetíteni 3 helyszínre
  5.  Kell felvétel a kimenetről
  6.  Szeretnék kép a képben megoldást, ahol vagy a főnök vagy a prezentáció van elöl
  7.  Havonta kb. egyszer lenne ilyen

  Opciónális igények
  8.  Interakciót nem akartam, max chat skype-on egy másik csatornán
  9.  A főnök időnként elsétált a Jabra körzetéből, ezért szerettem volna egy headsetet is, de csak telefonos headsetem van most, azt is szeretném használni, ha megint kimenne a Jabra köreiből. 
  10. mobiltelefonokat is szívesen bevonnék a források közé, pl. mikrofonként :)


  Szervernek hely van a vmware-eken saját hosting esetén, sávszélesség van, voctomix-et próbáltam, tetszett. Linuxot használok, de BSD is jöhet :)
  Microsoft csak akkor jöhet, ha elfér egy laptopon, mert MS server/license nincs ilyen célra.


  Ha ismertek olyan üzleti streaming megoldást, amivel egy ilyen eseményt ki lehet tolni profi módon esetenként 20$-ból, akkor azért is jár a díj. 
  Livestream például tetszik.

  Ha meg tudjuk beszélni, hogy AWS alatt voctomix-el vagy hasonlóval hogyan kellene ezt összerakni, akkor azért további konzultációs díjat tudok fizetni.


  6000 Ft-ot gondoltam
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd