1,8 milliós fizetéssel is vadászni kell az informatikusokat
2018-02-25T11:04:53+01:00
2018-09-01T21:27:25+02:00
2022-07-21T03:40:11+02:00
 • Lelked rajta...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ja, de én nem is vagyok junior. És csak 40 EUR-t kérek, mert proli keleteuró vagyok :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Simán vannak junior contractor pozik is, én pl tavaly jelentkeztem egy helyre, aztán visszaírtak, hogy én ehhez már túl senior vagyok, 1-2 év tapasztalattal kell ember napi 500 CHFért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát izé Kitti, az igazi senioroknak az 50 contractorként nagyon sovány, még alkalmazottként is az lenne. A normális contractor fee ebben a sávban az olyan 750-800 eur / nap.

  A vállalkozást, könyvelést meg minden ilyen macerát meg ki lehet váltani umbrella cégekkel, ott van pl az mba, az rm it meg még egy rakat másik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez reális.

  Szerintem nem olvastad el rendesen. 40-50 EUR-ért Juniort említett aki idézte a pozíciót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Törpapa messze vagyunk még? Na ettől nagyon messze... De ott is fel fognak ébredni szerintem, mert egy juniorért az a pénz sok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ohhh, deja vu erzesem van :))) Nekem is ilyeneket nyomattak a fejvadaszok, amikor Becsbe jöttem. 

  Akár 50-et is az igazán senioroknak. 

  Ehez kepest en nem simerek seniort aki 60 alatt kapna. Nemetorszagi projektre pedig multkor ajanlottak ismeretlenül 70 eurot. Nem nagyon valtozik a vilag. Ovatosan a fejvadaszokkal :)

  "An zweiter Stelle stehen die Softwareentwickler, die dann gut honoriert werden, wenn sie Java-Kenntnisse besitzen. Ihr durchschnittlicher Verdienst liegt bei 83,52 Euro"
  Freelancer-Umfrage: Freiberufliche Entwickler und Security-Profis haben Hochkonjunktur - computerwoc
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Én is tudok contractor szerződést ajánlani 40-45ért."
  Persze a határ a csillagos ég, csak itt Junior fejlesztői pozícióról volt szó. Az nagyon irreális szerintem.
  Junior contractor meg szerintem nem létező fogalom. Ön ellentmondó, mivel megfelelő minőségű contractor junior szintű fejlesztőből nem lehet csupán a tapasztalatlanságából kifolyólag, legyen akármilyen tehetséges is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat EU-n belul pl. remote eseteben eri meg, KATA-val ugye eleve 12 millio per evig "kvazi" adomentes ha kimaxolod (5% az ado), es a 12 millio feletti reszre fizetsz ugye 40%-ot. Mondjuk 6 honapra 50 EUR per ora az egy "normal" oraszammal szamolva is 15 millio brutto, annak a KATA-s nettoja meg kb. 13 millio HUF, annyit meg valami multinal max bruttoban sem keres meg a tobbseg... (ugye ez evi 26 millio brutto, havi kb. 2 millio brutto lenne) Szoval ezzel kell versenyezni, nekem sok olyan kulfoldi ismerosom van akik un umbrella cegeken keresztul szamlaz, amik intezik a konyvelest es a jogi hatteret, kb. 10-15%-ra jon ki a teljes adoek a normalis 50% helyett... Szoval joval jobban megeri.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, ez reális. Én is tudok contractor szerződést ajánlani 40-45ért. Akár 50-et is az igazán senioroknak. De adózni tényleg neked kell, nem járnak a juttatások (TB, szabi, stb). Ráadásul (itt legalábbis) 6 hónapig számlázhatsz csak más országból, utána itt kell vállalkozónak lenned, ami szintén macera. Összességében azt hallottam csak 1 picit jobb amit ki tudsz venni belőle és az szinte el is megy a könyvelőre. De ezt tényleg csak hallottam. Nekem mind1 milyen szerződést kötünk (alkalmazotti/alvállalkozói) amig teljes a csapat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy csak begyűjti az érdeklődők adatait a fejvadász, hogy legyen egy jó kis adatbázisa a továbbiakban :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát contract meló, szóval persze adózni neked kell, na de az még így is elég jó pénz. Itt 45-55-öt írnak, persze meg is kell velük egyezni. Az még adózás után is olyan 50-60 ezer EUR per év, senior fizetésnek is elmegy:

  Junior Android Developer - Berlin - JSON, JUit, Java, Github - Darwin Recruitment
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az azért seniornak is szép pénz, még a svédeknél is, nem a németeknél. Szóval, ott lehet valami csavar a dologban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok, most láttam Berlinbe keresnek JUNIOR fejleszőt, 40-50 EUR per óra, na ettől pl. mi hol vagyunk? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A fizetés az valami nagyon állat, simán pariban vannak a contractorokkal, csak hát ugye nekik még ott a szabi meg az ingyen kantin és a többi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha tényleg értesz valamihez, építs saját céget. Ha bárki tényleg együtt akarna veled dolgozni, üzletileg akkor is lehet megoldást találni. Ha meg úgy nem kellesz, máris kiderült, hogy csak burkolt lehúzás az egész, és egy szó sem igaz belőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ez az egyik csapda a Google/Facebook jellegű cégeknél: náluk is vannak hétköznapi munkák amit valakinek meg kell csinálni, (sőt, mint minden cégnél, ezek a munkák vannak többségben) és a programozózseni interjún átment csókák ezt kissé unalmasnak találják. Nem véletlenül csak 3 évig marad átlagban egy munkavállaló a Google-nél annak ellenére, hogy eleinte mekkora eufória, hogy sikerült bekerülni, és jó a fizetés is.

  Vlahol olvastam, hogy nem éri meg éppenhogycsak bekerülni valahova, jobb inkább egy picit kisebb kaliberű helyen lenni, de ott uralni a helyzetet, nagyobb szabadsággal élni, cégen belül nagyobb impaktú pozícióban lenni stb... Ez a nagyhalnak lenni a pocsolyában vs. kishalnak az óceánban tipikus dilemmája egyébként. Én ahogy telnek az évek egyre inkább kezdek a pocsolyára szavazni amúgy. :) (Persze egyik szélsőség sem jó)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A google / facebook modell egyébként valami egészen furcsa dolog. Ismerek itt Zürichben egy srácot, a google-nál dolgozik, elég penge csóka, az ETH Zürichre járt, saját szabadalma van, meg összességében nagyon okos.

  Na, neki állandóan azon sír a szája, hogy a munka veszett unalmas, a youtubenak a UI-át kell berhelni, checkboxot feltenni, meg ilyen apróságok. Na most, hogy az ilyenhez minek kellenek szuperintelligens programozózsenik, azt valahogy nem tudom megérteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 8 évig dolgoztam egy nemzetközi multinál vezető fejlesztőként Budapesten a végén a címben írt fizetésért. (Előtte külföldön évekig)
  Nagyon frusztrált, hogy rengeteg megkeresést kaptam akkoriban is, de általában sehol máshol nem adták volna meg ezt a fizut. 6 év után már nem szerettem egyáltalán a munkát, de kevesebb pénzért nem akartam váltani.
  Miután teljesen kiégtem, kivettem egy év pihenőt(saját projekten dolgoztam), s 1 év után elmentem egy szenior programozó állásba kb. 30%-al kevesebb pénzért egy másik multihoz.
  Felvettem egy olyan mentaliást, mint amit legtöbb kollegám csinált, mikor én voltam a vezető. (Pont annyit dolgozom, hogy ne rúgjanak ki.)
  Közben elkezdtem mellette konzulensi melókat vállalni olyan cégeknél, ahová egy hozzám hasonló tapasztalatú fejlesztő nem menne el, de van pénzük, projekjeik.
  Legtöbb multi támogatja a távmunkát(nálunk heti 1-et), ezeket a napokat saját ügyfeleknél töltöm, s párhuzamosan dolgozom a projekteken.
  Jelenleg a nettó havi bevételem a duplája a vezető fejlesztő fizetésemnek, s ráadásul több helyről jön. Megszűnt a félelelm, s átlagban napi 8 óránál nem dolgozom többet.
  Ráadásul bent vagyok cégvezetők mellett, s olyan dolgokra látok, amire fejlesztőként nem láttam rá, illetve beszerzéseknél tudom mondani, hogy én ezt olcsóbban/jobb minőségben meg tudnám csinálni. Tehát nekem tévút volt a ranglétrán haladás, sokkal jobban érzem magam most.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • gyönyörüen összefoglaltad, gratulalok :)

  Par megjegyzes:

  A

  Nincs ilyen, hogy nemzetközi tapasztalattal rendelkező fejlesztő

  resz annyiban nem igaz, hogy igenis meg kell tanulni idegen nyelven dolgozni, elöadni, megvedeni az ötleted, es aami ugyanilyen fontos, tarsasagi eletet elni. Ezt a tapasztalatot otthon eleg nehez összeszedni.

   A Google Amazon, Facebook stb.. teljesen más kategória egyébként, mint ahova te embereket keresel: ezeknél a cégeknél felvételi gyakorlatilag egy IQ teszt: 

  Igy igaz. Nekem egy kollegamat vettek fel a googlehoz. Joval fiatalabb volt, mint mi, közvetlen a diploma kezhezkapasa utan lepett (gyakornok volt addig a pesti multinal). En is probaltam ugyanazt, kb 8 ev akkori tapasztalattal, eselyem sem volt, pedig eleg jo üzleti programozonak mondanak.

  Ez egy szint felett nem is igaz általában. Attól, hogy 'Külföldi' egy pozíció, attól még nincs ott magasabb színvonal.

  Ahogy te is irod, sokszor az aljamunkat adjak oda a multik a magyaroknak. Ha a szinvonal nem is automatikusan jobb, en itt sokkal ujabb technologiakat hasznalok, mint az otthoni ismeröseim. Emelett sokkal kisebb anyagi aldozat melett lehet valoban erdekes projekteket talalni, magyarul nem kell gombokert dolgozni, hogy bejuss egy izgalmasabb technologiat hasznalo projektbe. Sokkal több zöldmezös fejlesztes is van, mert itt akarjak megcsinalni, az eletbentartast meg majd kiadjuk keletre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én arra bíztatok mindenkit, aki még nem dolgozott külföldön, de gondolkodik rajta, hogy mérje fel legalább, hogy megengedheti e magának, hogy belevág az ismeretlenbe, és ha nem jön be, akkor haza is tud térni, és állást is kap újra otthon. Ha tudja vállalni a kockázatot, akkor megéri belecsapni.
  Ez az egész külföldi munka téma nem olyan, mint sokan hiszik. Kimegy az ember, és maximum 1 hónap alatt megszokja a környéket, és az lesz a furcsa, ha hazalátogat.
  Az idegenkedés az új környezettől elég hamar megszűnik. Pár hónap után hazalátogat az lllető, és nem fogja teljesen érteni az otthoni dolgokat, és úgy megy vissza külföldre, mintha hazamenne. Az otthon "vonzereje" eléggé korlátozott, bárhol is van az ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem aki akart, az mär külföldön van


  A döntéseink sosem véglegesek. ahogy van arra lehetőség, hogy Ti egyszer még hazaköltöztök, ugyanúgy arra is, hogy mi is kimegyünk. Ha például kilépünk az EU-ból, akkor az is lehet hogy benneteket hazazavarnak. Ha meg nem, akkor valószínűleg mi is mehetünk és megyünk is.

  Jelenleg egy programozó, aki legalább nettó 400e-et kap, szerintem kényelmesen megél itthon is. Ha van egy felesége/férje és 2 gyerek, és ketten keresnek nettó 600e-et, akkor is bőven megélnek (ezt meg még egyedül is megkaphatod és még mindig a harmada a cikkben szereplő összegnek). Jelenleg nincs az az anyagi ösztönzés, amiért külföldre kellene mennünk. A gyerekekkel meg bizonytalanba nem megy, nem vág bele az ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem édes mindegy, hogy ki van 'elkényeztetve' meg ki nincs, igazából ezeket a fogalmalkat nem is tudom nagyon értelmezni, hiszen piacról van szó: keresletről, kínálatról és egyéni preferenciákról: mindenkinek joga van olyan preferenciák szerint élni, ahogy akar.

  Viszont van néhány pont a hozzászólásodban, amiben szerintem nem jól látod a helyzetet.

  "

   hiába tudom, hogy átlagon felüli minőségben tudtok dolgozni

  "
  Szerintem nem 'tudunk' átlagon felüli minőségben dolgozni. Vannak jók és rosszak is a magyar programozók között. Amíg a magyar piacon kevés a fizetés, addig persze adott pénzért sokkal jobb magyar programzót találni mint nyugateurópait, de tapasztalatom szerint a magyaroknak mind a kishitűség mind pedig a sokszor ezt kompenzáló 'húdekülönlegesekvagyunk' káros. Jó dolog reálisan látni magunkat, bár ehhez élettapasztalat kell.

  "

  Sajnos nem találkoztam olyannal, aki befektetésnek tekintette volna a külföldre költözést, egy útlevélnek ami a magasabb és jobb poziciókhoz/cégekhez visz.

  "
  Ez egy szint felett nem is igaz általában. Attól, hogy 'Külföldi' egy pozíció, attól még nincs ott magasabb színvonal. A magyarországi munkahelyek egy jelentős része külföldi multi, ott a szakmai színvonal ugyanolyan, mint a kinti telephelyen. Én már nagyon régóta cég és cég, pozíció és pozíció, munkatársak és munkatársak között választok és nem ország és ország között. Amúgy dolgoztam külföldön többször is több évet, de nincs semmi jelentősége: pont nem a legszínvonalasabb munkahelyeim voltak egyébként. Persze van azért korreláció: nagyon sok jó cég nem jön magyarországra és nagyon sok cég a kulimunkát hozza ide. De azért általában az, hogy külföldi tapasztalat semmit nem mond egy minimális szint felett, mindig a céget kell nézni.

  "

  Aki észre veszi azt, hogy valószinűeg a nemzetközi tapasztalattal rendelkező embert fogják felvenni az olyan cégekhez mint az Amazon, Google, OpenAI,

  "
  Ez a leghatalmasabb tévedésed. Sokkal könnyebben mennek az emberek a Facebookhoz Googlehöz pl. a Prezi Budapesti irodájából mint a te Luxemburgi állami projektjeidből. A Google Amazon, Facebook stb.. teljesen más kategória egyébként, mint ahova te embereket keresel: ezeknél a cégeknél felvételi gyakorlatilag egy IQ teszt: a legnagyobb esélyük a szperintelligen fiatal com-sci-ben meg versenyprogramozásban otthon lévő embereknek van, a tapasztalt üzleti fejlesztésben otthon lévő esetleg már kissé idősebb, tapasztaltabb szakiknak az ottani felvételi folyamat nem túl optimális.

  Kérlek felejtsd el, hogy az informatikai munkaerőpiac országonként tagolódik. Már régóta területekre, cégekre tagolódik, és egy jó fejlesztő nemzetközi szintű fejlesztő a kezdetektől fogva.
  Nincs ilyen, hogy nemzetközi tapasztalattal rendelkező fejlesztő, meg nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező fejlesztő, hacsaknem ha valaki pincebétében dolgozott egész életében. Olyan van, hogy jó fejlesztő meg rossz fejlesztő, meg olyan, hogy fiatal versenyprogramozó meg öreg Java-s architekt, meg hipszter frontendfejlesztő ... meg ilyenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Kitti, szerintem aki akart, az mär külföldön van. Tapasztalatom szerint sokan älmodoznak rola, de aztan visszalepnek a vegen. Nekem is volt az utobbi idöben ket volt kollegam. Ezer kerdes, segitsek melot keresni, ajanljam be, aztan a vegen megsem lett belöle semmi. Megertelek, mert igy is frusztralo volt, hogy igazabol nem füzödött erdekem a dologhoz, csak az idöm ment ra. 

  A mi generacionkbol (ha szabad ilyent mondani), sokan eljöttek, 2005 es 2010 között. Biztos volt, aki a szakmai kihivasokat kereste, de legtöbben a devizahitel miatt, päran a gyerekeik jövöje miatt. Nekem mindkettö jätszott, es utolag nezve nagyon megerte, de kenyszer nelkül szerintem en is Pesten lennek meg. Ugyanigy meg tudom erteni, aki nem akar mozdulni. En sem mennek tovabb Ausztriabol a germanokhoz v Svajcba, pedig ott jobb lenne a fizetes. A csalad meg a baratok relativ közelsege nem eri meg azt a pär eurot. 

  Most egyszerüen nincs semmi kenyszerito erö, megvaltozott a helyzet. A heten egy kollegam bejelentette, hogy visszaköltözik Bukarestbe (!). Szerintem a keleteuropai programozokra kär mär värnotok ;)

  Mondjuk en örülök neki, mert az orabereken szepen latszik, hogy hiany van :)))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 80 - 100 eur kozott tudtommal egy oraert java senior developer utan. Ebbol en 65öt kapok meg freelancerkent. Ez a max eddig, amit itt eddig kaptam, nagyjabol atlagosnak szamit, egy kicsit talan magasabb, mint a nagy többsege. 
  Nekem negy ev befektetesbe kerult, amire elertem. Voltam alkalmazott elöször, alig-alig nemettudassal, majd ahogy egyre jobb lett a nemetem, freelancer, egyre jobb projektek es fizetes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki azt mondta, hogy a duplajaert menne, lehet, hogy tenyleg annyit er, de meg akar tobbet is. Ez mar nem derul ki. 
  Eleg megterhelo tud lenni, amikor van egy 5000-6000-es bersav, ami annyit takar, hogy az is megkapja aki tanulgat a projekten es az is annyit kap aki 20000-et er. Aki pedig tenyleg hasznalhatatlan es tulelte a probaidot, mert a nagy tomegben nem vettek eszre, hogy 0-t er, azt sem lehet kirugni, mert a szakszervezet nem engedi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "De itt visszatérhetünk a te igazságodhoz, hogy vastag bőrt kell növeszteni és ki kell harcolni mindent amit csak lehet. Azt hiszem nekem ez még nincs meg azért nem tudok azonosulni a problémával. Ki tudja... majd idővel talán kialakul."

  Ez nem egy harc, csak döntéseket kell hozni néha.
  Szerintem ahhoz, hogy a neked megfelelô körülményeket elérd két dologra van szukseg:
  - pénzre, amibôl idôt nyersz magadnak (embere válogatja, kinek mennyi. Lényeg, hogy a hóvégérôl hóvége élés a 0 Ft :D) Ha ez elfogy, akkor még mindig ott van a kozmunka :D
  - képességre, hogy nemet tudj mondani. Ekkor lehet, hogy egy munkatol elesel, viszont egy jobb munka pedig beüthet az alatt az ido alatt, ami alatt az elso pontnal emlitett pénzbôl élsz.

  A tul sok melo meg az életkor elôrehaladasaval meg mar plane nem jo. Nekem már nincs elég 'Intellect'-em a mennyiségre, ami maradt, azt minosegibb dolgokra probalom elszórni. Ambiciozusabb programozotarsaim ilyenkor persze már vállalkozást iranyitanak, de én ugy nez ki, hogy eletem vegeig 1 man band maradok :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez elég sok tényezőtől függ, ráadásul cége válogatja, ezért nem tudok még nagyságrendet se mondani. Az androidos részekhez meg főleg nem értek. :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem az erdekelne egy kulfoldi ceg 1 senior devre mennyit szamlaz ki mondjuk 1 havi fejlesztesert? Illetve egy ottani EV mennyit?

  Tudnal ilyen szamokat irni nekem? Most irom a kis blogomat epp...:)

  Mennyiért fejleszt egy egyéni vállalkozó alkalmazást itthon?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a bér még az a kategória, amivel az itthoni bérek is versenyképesek tudnak lenni kevesebb kellemetlenség mellett.

  Amúgy van olyan ember, aki gondolkodás nélkül élne a "befektetési" ajánlatoddal, csak hát ugye az elvárásokról már nem beszéltél.... ami persze az egekbe van, így nem véletlen, hogy aki már megfelelne, annak ez a bér szint már nem éri meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd