Adatbázis kiválasztása játék készítéséhez C#
2018-02-24T13:19:01+01:00
2018-02-25T15:57:24+01:00
2022-07-21T07:43:10+02:00
 • Neki írd, nem én vagyok a topic nyitó 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az alapoknál kezdjük, akkor egy szerializálás/deszerializálás nem butaság.
  Bináris és/vagy xml-be egyaránt.

  A memóriában felépíti az adatstrukturákat, a perzisztenciát igénylőket egy külön osztálypéldányből indulva.
  A játék végén ezt kiszerializálja lemezre, az induláskor meg beolvassa.

  Nem lehet egyből mindent befalni.
  Az adatbázis kezelés is egy önálló nagy téma.
  Ha nem fontos része az elvégzendő feladatnak, akkor tanuljon egyszerű technikákat és csak akkor vegyük elő, amikor kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A felsorolásból az xml az egyik, amit tuti biztos gyakorolnod kellene, mert minden máshoz is kelleni fog. Aztán az sql szerverek - c# esetében az mssql. A txt adatbázis, az sqlite, meg a mindenféle dokumentum adatbázis szerverek inkább csak amolyan "barkácsolunk-magunknak" dolgok speciális esetekre. Amíg még az alapokat tanulod, szerintem a mainstream cuccokkal kellene foglalkoznod. A rendhagyó esetekkel bajlódni majd ráérsz később.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mittomén. Sosem foglalkoztam különösképp a tulajváltások fodrozódásaival. Egy biztos, hogy jelenleg a MySQL 5.7.17 verziója ingyenesen hozzáférhető mint szólóban, mint csomagban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MariaDB-re gondolsz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lentieken kívül még SQL CE ami deprecated, és annak helyettesítője a LocalDB
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit akarsz csinálni? milyen játék?
  Ha singleplayer, akkor a változókat tárold memóriába, és mentéskor írd ki egy fájlba, betöltéskor töltsd be belőle. (ez lehet .txt is, de akár .randomvalamisave).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni, hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét kérdések, megoldandó problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlat-kérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SQLite vagy MSSQL annak is ingyenes az express-e asszem 10gb-ig, ami eleg sok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A legkézenfekvőbb az SQLite, ahhoz nem kell külön adatbáziskezelő, beépül a programba. Ha szerver alapú játékot tervezel, akkor MySQL, mert ingyenes. Ill. ingyenesen is legális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valami SQL alapút használj, de mielőtt nekiállsz, tanuld meg legalább alapszinten a használatát (lekérdezések, normálformák, biztonság, ...).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, elkezdtem egy jó ideje már programozást tanulni, 2-3 éve lassan, viszont több programozási nyelvet is tanultam ez idő alatt, és sajnos nem mindig volt rá időm. C#-ot kezdtem el most leginkább, és úgy gondoltam csinálnék egy kisebb "szimulációs" játékot. Egy élet szimulátoros clickeres játék, Visual Studio C#-t használok és majd Formokkal szeretném ezt megvalósítani.

  Először is az lenne a kérdésem felétek, hogy melyik adatbázissal lenne érdemes ebbe belekezdeni?
  Melyik a könnyebb? 

  - TXT adatbázis
  - SQL
  - XML 
  - vagy ha esetleg még van más is ami könnyebb lehet

  A .txt-t kezdtem el tanulgatni legelőször ami félig meddig megy, nos rengeteg változó lenne létrehozva, én úgy terveztem ezt a játékot, hogy először is lekérdezi a program, hogy van-e már létrehozott karakter (tehát létezik-e a fájl, ha nem létezik akkor csinál egyet)

  Ilyen változókon gondolkodtam:
  elsoNev, utoNev, penz, bankSzamla, munkaHely, varos, eletkor, vegzettseg, elelmiszer1, elelmiszer2, elelmiszer3

  Élelmiszernél pl. az 1-es lenne egy chips, 2-es péksütemény meg ilyesmi, de ebbe nem szeretnék nagyon részletesen belemenni, csak leírtam a változókat is, hogy érthető legyen.
  Bocsi a hosszú szövegért, csak érdekelne melyik adatbázissal lenne érdemesebb elkezdeni ezt az egészet, melyikkel lenne könnyebb?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd