Eladó zenei portál 260k regisztrált felhasználóval
2018-02-21T20:59:51+01:00
2018-02-26T09:38:04+01:00
2022-07-21T07:42:17+02:00
 • A tartalmakat (zenék, események, szórakozóhelyek) a felhasználók töltik fel. Facebook csatornával, emailekkel és a hírekkel egy adminisztrátorunk foglalkozik, anyagi vonzat nélkül, így az oldallal különösképpen foglalkozni nem kell.

  Ha alig van meló az oldallal és a hirdetések hozzák a pénzt akkor miért kerül eladásra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • What? What? What?

  Megkérlek, hogy ne hápogj. :D

  És ne is adj kitérő "választ". Abból, amit leírtál, az következne, hogy egy újságcikket sem lehetne írni egy könyvről vagy zenei albumról, úgy, hogy a borítót is feltüntetik, hacsak a cikk előtt nem születik külön megállapodás...

  Te ezt nem tartod teljes képtelenségnek? Mert én igen.

  Tekintve, hogy releváns információval nem tudsz szolgálni, most már - csak kíváncsiságképpen - utánanézek, hogy is van ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csak szőrszál hasogatás. Hogy mi mennyire jogvédett és hogyan attól függ, hogy milyen országba van az adott szerver.
  Olyan ország is van, ahova akár az egészet felrakhatod, semmit sem tudnak tenni ellene, mert jogilag nem bűn az adott országban(vagy csak szrnak rá).

  Ettől függetlenül tuti van valami turpisság, mert ha tényleg hozna ~100k-t havonta, akkor hülye lenne eladni 500k ért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Szerencsére megfelelően vannak már csak használva a windows-os laptopok. Voltak olyan kollégáim, akik windows-on fejlesztettek, majd miután bekerültem a csapatba és követeltem magamnak a linuxos rendszeremet meglátták, hogy mennyivel egyszerűbb így a python(django) fejlesztés.

  A laptopok arra kellenek, hogy azon legyen demózva(tesztelve) a rendszer, mert 'a felhasználó úgyis windows-on keresztül fogja használni a böngészőket'.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem fogok neked linkeket keresgélni, hasznosabban is tudom tölteni az időmet.
  Az állításom onnan ered, hogy volt egy film linkeket tartalmazó oldal, ahol a linkeken kívül a cover-ek voltak pár alap adattal együtt. Kb ugyanúgy működött, mint ez a zenés oldal. Mégis érkezett egy hatósági megkeresés az üzemeltetőhöz, hogy vagy bezárja a 'boltot' vagy bírságot kell fizetnie a cover-ek használatáért, ha nem tudja igazolni, hogy jogszerűen használja a képeket (ti: az oldalon reklámok tömkelege szerepelt, ezáltal pénzt szerzett vele).

  Az oldalt átköltöztették külföldi szerverre, innentől kezdve pedig nem tartozott a magyar hatóságok fennhatósága alá. A külföldiek még nem keresték meg az üzemeltetőt ez ügyben.

  pl. egy online könyváruházat,

  Szóval szerinted nem köt megállapodást az áruház a kiadóval, hogy árulhassa a könyvet? What? What? What?

  Az is fura lenne, ha egy új album megjelenésekor nem jelenhetne meg egy cikk,

  Valószínűleg a cikk mellett nem lesz ott egy illegális forrásban tárolt verzió az adott albumról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azért annyit még hozzá tennék, hogy megnyitottam az oldalt és rögtön a nyitó oldalon belefutottam jó pár cover-be (borítóképbe). Ezeket is hasonló license köti, mint a zenéket magukat.

  Azt gondolnám, hogy ez csak ingyen reklám a zenekaroknak. Most megpróbáltam elképzelni pl. egy online könyváruházat, ahol szép piros ikszek vannak a borítóképek helyén, de nem sikerült...

  Az is fura lenne, ha egy új album megjelenésekor nem jelenhetne meg egy cikk, ami tartalmaz egy borítóképet is. Rendkívül sokat profitálnának ebből a zenekarok...

  De ha van kedved, linkelhetsz valamit - a számomra kissé furcsa - állításod alátámasztására, miszerint azt sugallod, hogy a borítóképek puszta megjelenítése is probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eredeti windows-t is először az én laptopomon láttak

  Szegény laptop.... De egyébbként igazad van. Én sem szeretek ingyen dolgozni. Kárpátia zenekar is dolgozott az albumon....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azért annyit még hozzá tennék, hogy megnyitottam az oldalt és rögtön a nyitó oldalon belefutottam jó pár cover-be (borítóképbe). Ezeket is hasonló license köti, mint a zenéket magukat. Ahogy az ilyen filmes oldalaknál is (amik csak a linkeket tartalmazzák, de a filmeknél ott a borítókép) teljesen illegális ezek használata engedély nélkül.

  Nem néztem tovább az oldalt, ennyi elég volt. Attól pedig, hogy az elmúlt 10 évben nem volt gond, nem jelenti azt, hogy nem is lehetne. Valószínűbb inkább, hogy csak szarnak rá. Mennyi (állami) intézményt ismerek, ahol nem ismerik a szoftver license fogalmát. Eredeti windows-t is először az én laptopomon láttak. Holott több, mint 10 éve megvannak ezek is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi nem tároljuk a tartalmakat, csak megjelöljük - linkeljük - őket. A tartalmakat a felhasználók adják hozzá, de amennyiben bármely tartalommal jogi probléma lenne, és jelzik nekünk, eltávolítjuk a linket. Ebből nem volt gond az elmúlt 10 évben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, csak kíváncsiság. A letölthető tartalmak igazolhatóan jogtiszták?
  Amennyiben nem, az új tulaj nagyon könnyen megütheti a bokáját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eladó az ország egyik meghatározó zenei közösségi portálja, több mint 260.000 visszaigazolt regisztrált felhasználóval, saját fejlesztésű motorral. 2007-ben indult, stabil látogatói körrel.

  Az oldal profilja: zenei hírek, programajánló, szórakozóhelyek, letöltések.

  A tartalmakat (zenék, események, szórakozóhelyek)  a felhasználók töltik fel. Facebook csatornával, emailekkel és a hírekkel egy adminisztrátorunk foglalkozik, anyagi vonzat nélkül, így az oldallal különösképpen foglalkozni nem kell. Komplett eseménykezelő rendszert tartalmaz az oldalunk, rengeteg szórakozóhely adatlappal és eseménnyekkel. Az oldal három idegen nyelvre lett lefordítva. (angol, német, spanyol).

  Rendszeresen kaptunk felajánlásokat jegyek sorsolására, illetve saját célra is különböző rendezvényekre, mint például Balaton Sound. Több népszerű DJ-vel, producerrel és rendezvényszervezővel állunk kapcsolatban, mint például Sziget, Balaton Sound, B.my.Lake stb.

  Havi munkamenetek száma Google Analytics szerint jelenleg 87 318, felhasználók száma 21.058, oldalmegtekintések 534.446, átlagos látogatási idő 06:02, visszatérések száma 34%.

  A hirdetések 2014-ben átlagosan havi 80-120k bevételt hoztak, igaz kevés reklámfelülettel. Utána ki volt adva két évre 2M forintért. Google AdSense-t nem használtam az oldalra, mivel saját hirdetők voltak, így tiltva sem vagyunk rajta.

  Kiadás az oldal után az évenkénti domain megújításon kívül nincs. Az oldalt szívesen hostingolom ingyen igény esetén.

  Együtt értendő a 26.000+ kedvelővel rendelkező Music4You Facebook oldalal is.

  Néhány szám az aktivításról:

  • 187.000 letölthető tartalom (mixek, zeneszámok, albumok)
  • Az oldal az elmúlt 10 évben 52.000.000 letöltést generált!
  • 741.000 kedvelés
  • 1200 magyar szórakozóhely, leírással, címmel, GPS koordinátákkal, nyitvatartással, telefonszámokkal, képekkel stb.
  • 137.000 hozzászólás (+facebook kommentek)
  • Google által indexelt oldalaink száma: 68.100

  Demográfia: https://i.imgur.com/gdSqQ5L.png
  Facebook demográfia: https://i.imgur.com/ZVNMEmF.png, https://i.imgur.com/AzcMYQU.png
  Látogatottság: https://i.imgur.com/JAVw0Z1.png

  Weboldal:Music4You
  Facebook:Music4You
  Webérték.hu közösségi adatok:music4you.hu értékelés


  Irányár: 490.000 ft.

  Érdeklődés: tibiole@gmail.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd