iis konfiguralasa w2k alatt
2003-05-22T10:08:31+02:00
2003-09-19T14:06:58+02:00
2022-07-27T17:12:41+02:00
 • Nem is tudom, nekem nincs vele gondom, IIS6.0-ban futtatok PHP-t ISAPI modulként egy elég nagy forgalmú webáruház alatt és elég megbízhatóan működik. De ezt azért inkább most lekopognám... :)

  Mindazonáltal ha csak PHP kell akkor jobb választás lehet az Apache. Nekem az IIS főleg a .NET miatt kell. A fent említett áruház ha lehet, még stabilabban futott Apache-on egy Debian boxon. Mindenhez a megfelelő eszközt... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia iHi!

  Elég sokat rizsáztam az IIS és PHP konstellációjáról a következő topicban:

  http://prog.hu/forum.php?fid=2950&ec=8

  Nézz bele, talán segít. Ott elfelejtettem hozzátenni hogy nem árt ha default dokumentumok közé felviszed az index.php-t valahova előre, de ez már alap.

  Dale
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A Microsoft CA-t tesztelem, és azt szeretném, megtenni, hogy egy IIS szerverre felteszek egy weblapot, és ezt csak azok érjék el akik tanusítvánnyal rendelkeznek.
  Ezt úgy tenném meg, hogy a Default WEB Site propertiesben a Directory Securityre kattintva a Secure communication részben Client certificate-et mappelnék, de nem megy mert a mappelt certificatre azt állítja "Not valid!".
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Hifly
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1) PHP-t ISAPI modulként csak erős mazochista hajlam esetén ajánlok futtatni. Többet fogod használni az "iisreset" parancsot, mint a browser refresh gombját.

  2) Ha pl. közvetlenül az Inetpub alatt van egy akarmi.php-d, akkor azt http://localhost/akarmi.php címen éred el.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megint itt vagyok...
  valami nem volt jo a windows telepitojevel, ujrainstallaltam, igy mar be tudom konfiguralni az iis-t. php4isapi.dll-el probaltam, de az istennek sem megy. vegigkovettem az install.txt-ben, meg a php.net-en leirt utmutatot, de nem hajlando vegrehajtani a php reszt az altalam irt .php filebol.
  ha van egy .php-fileom, akkor azt akarhol is van eleg siman megnyitni egy bongeszobol?
  koszi az eddigi valaszokat, plusz remelem egyszer mar nalam is elindul...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem tudom miert de nalam nem mukodik a www server. pedig mar vagy 5x leszedtem es feltettem. az iis.msc azt irja, hogy snap-in failed to initialize., meg egy hosszu registry-hez hasonlo szamsor. remelem nem kell ezert ujratelepitenem a rencert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért örülük, hogy átjött, hogy a PHP-ról van szó Apache alatt annak ellenére, hogy jól félrebeszéltem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows Components alatt Internet Information Services. Ezen belül van World Wide Web Server és Personal Web Server. Na a PWS nem kell, a World Wide Web Server viszont igen.

  A PWS és az IIS mint mondtam nem ugyanaz, az IIS egy nagyobb halmaz, ami SMTP, NNTP, FTP és WWW szervizeket foglal magába. Neked ebből igazából csak a WWW szerviz kell. Ehhez fel fogja rakni az IIS Admin service-t is, de ez ettől a konkrét kérdéstől független.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ciki :( Én utoljára anno 9x alatt próbáltam PHP-t Apache alá felrakni, ott ment.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az szamomra nem egyertelmu, hogy melyik a pws, es melyik az iis.
  a w2k telepitesekor van egy menupont, hogy iis. namarmost gondol en, ha ebben barmit is kijelolok, akkor csak iis lesz fenn. olyan, hogy pws nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legrosszabb esetben felrakhatod az Apache-ot. Bár azzal is van annyi szívás alapból, mint amennyi egy "elmászott" IIS konfiggal. (Nekem egyébként sem W2K sem XP alatt nem sikerült Apache-ot module-ként telepíteni, mert állandóan hiányzó exportok miatt sikítozott, így aztán szépen CGI módban vagyok kénytelen futtatni a drágát...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogos. Kevertem a W2K-t és az XP-t. Utóbbiban van gondosan elrejtve az adminisztratív eszközök egy része a start menüből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PWS le, IIS fel :) Vagy PWS le, IIS le és Apache Win32 build fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megneztem, de nekem az iis.msc-t nem tudja elinditani. szerintem nincs jol feltelepitve az iis, bar a pws mukodik, csak nem indul, mert nincs a wwwroot-ban alapertelmezett weblap.
  most leinstallom az iis-t es felrakom megint, hatha... bar eleg gyanus, hogy !orakig! kepes telepiteni azt. most is mar vagy 10 perce megy a leszedes, de a csik meg el sem indult.
  a masik amit meg elkepzelhetonek tartok, az a norton personal firewall bekavarasa. mar bootolaskor is ugy 2 perc mire a ccApp baromsagai elindulnak es megjelennek a halozati ikonok lenn.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sting: W2K Prof SP3 és ott van, márpedig én nem huzigáltam oda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, még annyi a keverés, hogy Professional-ban az Adv.Serv és Server változatokkal ellentétben nincs kint az IIS Service Manager az Administrative Tools / Felügyeleti eszközök start men- mappában, hanem el kell caplatni érte a Control Panel-be (szintén Administrative Tools mappába).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nalam ugyanis nem jelenik meg az altalad irt Internet Services Manager. w2k Proffesionalom van, ez lehet, hogy csak a Server-ben van?

  Professionalben is van. Ha nem jelenik meg, akkor az nyilván azért van, mert nem telepítetted fel. ->Vezérlőpult->Programok hozzáadása->Windows összetevők->IIS
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • W2K Prof alatt egy limitált képességekkel felruházott IIS fut, én pl. szintén azon dolgozom, ott van az IIS MMC. Próbáld meg a \\\\\\\\WINNT\\\\\\\\sytem32\\\\\\\\inetsrv\\\\\\\\iis.msc-t elinditani.

  A service dependencies amit írtál rendben van, erre van szükséged.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor valahol itt lehet a gond...
  nalam ugyanis nem jelenik meg az altalad irt Internet Services Manager. w2k Proffesionalom van, ez lehet, hogy csak a Server-ben van?
  Mindenesetre services van, ahol egy Iis Admin Service fut, ami 3 masikra hivatkozik: FTP, SMTP, WWW Publishing. Ez viszont teljesen mas, mint ami nekem kene szerintem.
  Azt nem tudtam, hogy az apache megy windozon, de most, hogy neztem a linket, kicsit elbizonytalanodtam, mert f*ngom nincs melyiket toltsem le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, még Win32 alatt is. Főleg, ha a teljesítményt nézzük. Apache alatt nem volt gond a PHP-vel Apache module-ként, a PHP ISAPI modul viszont egy haddnemondjammi, a CGI pedig megeszi a fél rendszert (lassú).

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Esetleg, egy próbát megér az Apache.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha IIS-ed van, akkor az mégsem PWS. A PWS még rosszabb, mint az IIS, szóval akkor már IIS.

  Start | Programs | Administrative Tools | Internet Services Manager.

  Innentől fogva mennie kell, ha a PHP Help útmutatását követed. Itt az IIS Install Help.

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • namost vegulis nekem mindegy, hogy mivel csak elindulna mar rendesen a php meg a mysql, ezert minden segitseget megkoszonok.
  Az egyetlen biztos pont, hogy a w2k telepitesekor feltelepitettem az iis-t is, abbol az utolso elotti pont kivetelevel minden reszet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IIS nem ugyanaz, mint PWS. Sajna ez utóbbit nem ismerem, úgyhogy nem tudok segíteni, bocs :(

  Péter
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Szeretnek php-t es mysql-t telepiteni a gepemre, de a php install.txt-jeben leirt dolgok nem teljesen ugy vannak nalam.
  Ami van: Personal Web Manager, ott egy ADVANCED fül, amin van egy ADD gomb. En itt probaltam felvenni a php konyvtarat a php.exe-vel, de erre azt irja ki, hogy nem tudja vegrehajtani, mert egy masik program busy.
  Vagy van esetleg egy masik modja?
  koszi elore is
  iHi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd