TI MSP430 ill. ARM Cortex firmware fejlesztés CCS-ben
2017-11-28T22:48:11+01:00
2017-11-29T11:17:02+01:00
2022-07-19T00:17:02+02:00
 • Mikrovezérlő és mikrovezérlő között óriási különbség van. Ne offold a témát légyszíves! Úgy gondolom világosan leírtam mit szeretnék. Találni olyan embert, akinek a TI Code Composer Studio használatában nagy rutinja van. Pont. Ennyi. Fogalmam sincs, hogy jön ide a PIC. Értem én, hogy az az általad favorizált mikrovezérlő, csak semmi köze ehhez a témához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mikrovezérlő az mikrovezérlő. Tök8 melyik gyártó, vagy típus. Az összes lényeges különbség közöttük, hogy némelyik gyártónak nincs open doksija. De az minden. 10 évnyi pic-ezés után már kell legyen annyi gyakorlatod, hogy értelmesen le tudd írni, mi bajod. Írd le. Itt senki sem gondolatolvasó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod! Több, mint 10 éve fejlesztek PIC kontrollerekre, kezdetben és a kezdetektől hosszú időn át assembly nyelven programoztam, majd pár éve már C-ben is írtam komplexebb programokat 10F, 16F, 18F, 32MX kontrollerekre. Amire nekem a TI kell arra nem találtam Microchip megoldást. Komoly oka volt a váltásnak.

  Amiről itt szó van. 1 évnyi munkám van eddig a CCS alatti fejlesztésben a nullából elindulva és kevésnek érzem a tudásom a rendszerben. Szeretnék fejlődni és tisztában vagyok azzal, hogy itton nem feltétlenül elterjedt a TI fejlesztőrendszere és a támogatottsága is szinte nulla. Aki MSP430-ra fejleszt azok túlnyomó része is az Energiát használja. Talán mégis akad ember rajtam kívül magyar honban aki ezzel dolgozik.
  Be vagyok vásárolva jó néhány MSP430, ARM Cortex és DSP kártyákból és van egy félkész projektem, illetve másik egyszerűbb BLE projektem amit CSS-ben fejlesztettem. Ezeket nem fogom eldobálni csak mert a CCS-ben épp felmerült egy komoly probléma az XDCtools eszközzel, amit egyelőre nem tudok még egyedül megoldani.

  Maximálisan értem és köszönöm a jóindulatú ajánlásokat alternatív megoldásokra, de a platform és az eszközök maradnak. Ezzel kell dolgoznom, ezen kell megoldanom a problémákat és kizárólag ehhez keresek most olyan embert, aki expert a témában, vagy legalább van pár év tapasztalata ezen a területen. Más opció nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyarországon a pic-nek van normálisabb közössége, a hobbyelektronikán, a ti mikrovezérlőknek nem igazán, ha még nem mélyedtél bele túlságosan, szerintem próbálj meg áttérni. Vannak legacy mla-k, c fordító, editornak sima notepad is megteszi, de van mplab, ha az ide a vesszőparipád.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a kritikát, de én ebben kezdtem el tanulni az egész TI mikrovezérlő alapú fejlesztést.
  Nem tudom melyik verziót próbáltad, de a kódszerkesztő számomra egész elfogadható a hatos és hetes CCS-ben.

  Az okok amiért ezt választottam:
  - közvetlenül gyártó által támogatott fejlesztőrendszer
  - sok beépülő plug-in és ezek egyszerű integrálhatósága
  - rengeteg mintaprojekt és leírás van hozzá
  - hardverspecifikus diagnosztikai lehetőségek

  Tény, hogy nem egy tökéletes rendszer, hiszen most is az egyik moduljának beállításával küzdök, ami akadályoz a munkámban, de az elején ez tűnt e legjobb választásnak. Talán nem a legtutibb választás volt, de sok munkám és időm van már benne, így a fejlesztést egyelőre ezen kívánom tovább folytatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak pár napig használtam a CCS-t, de már most tudok adni egy nagyon hasznos tanácsot: használj más IDE-t programozásra.
  Fordításra és feltöltésre használhatod, de az az editor egy hulladék, nem is értem, hogy volt képes egy olyan neves cég mint a Ti kiadni egy ilyen szemetet. Még notepad++ is fényévekkel jobb IDE mint az lol...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Jogos, köszi! Konkrét problémával indultam neki a témának, de végül átfogalmaztam az egészet. Talán így jobb, viszont megfeledkeztem arról, hogy ez már így máshová tartozik. A jövőben jobban figyelek majd erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Próbáld meg felismerni (vagy legalább a téma nyitásánál elolvasni és/vagy értelmezni az erre vonatkozó iránymutatást), hogy mi a különbség a Tudástár (konkrét kérdések, megoldandó problémák színtere – ahol tévesen nyitottad ezt a témát) és a Társalgó (kötetlen beszélgetések, ötletelések, eszmecserék, viták, vélemény-, javaslat- és ajánlat-kérések helyszíne – ahol nyitnod kellett volna ezt a témát és ahova most áthelyeztem) között, és a jövőben új téma nyitásánál alkalmazd is ezt az ismeretet. Köszönöm.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyjából egy éve ismerkedem a Texas Instruments Code Composer Studio 6 és újabban 7-es változatával. A fejlesztrendszer funkcionalitása és összetettsége viszonylag nagy, így a mai napig nem sikerült mindent megérteni benne, bár már egész jól tudom használni, ha jól működik és nem kell épp valamit barkácsolni benne.
  Szeretném megtudni kik azok, akik több éve dolgoznak ezen a platformon, és/vagy nagy rutinnal, ismerettel rendelkeznek az említett fejlesztőkörnyezet használatával kapcsolatban. Segítséget szeretnék kérni felmerülő hibák megoldásában akár így a fórum keretei között nyilvánosan, vagy privát formában akár anyagi ellenszolgáltatás fejében. Előre is köszönöm, ha valaki jelentkezik!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd