ARM mikrokontrollerekre is tud majd fordítani a Visual Studio 2017
2017-10-25T13:36:22+02:00
2017-10-26T22:48:19+02:00
2022-07-21T10:06:46+02:00
 • Ez csak egy sima IDE. Még ha a Visual Studio Code kapta volna.

  Nagy gyártóknak NXP, Silabs mind van saját jól bejáratott IDE-jük. Debuggal stb.

  Nem értem miért nem a .NET Micro Framework-t nyomják. Igen ilyen is van. Sokkal értelmesebb kezdeményezés mint ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ... IoT és embedded cuccok nem pont így készülnek + a használt platform (target) sem változik egyik napról a másikra,  még trial run esetén sem. Ami a VSyt illetib eddig is belenyúlhattál még a standard libekbe is, nem volt eldugva. Third party cuccok esetén meg mindegy, mert eleve nem a felhasználás helyén kell rajta.heggeszteni a javítását. Ami inkább érdekes lesz, hogy hogyan fog pl custom targetet támigatnu, illetve egyes cpu-k eltéréseit hogyan fogja felismerni vagy hogyan lehet vele majd felismertetni? Ez szerintem már nem annyira trivia, mert van ahol az undef opcode-k mögött komoly egyéni architekturális változások vannak (pl. dsp funkciók). Ok lehet lib, deee. Nem minden esetben lehet használni, illetve ha mégis, azt a libet is meg kell valahogy írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ja. Csak egy IDE lesz. Amúgy utóbbi pár évben ez megy mindenhol, mindenki a GCC-hez csinál IDE-t. Össze kéne már magam kapni, mert még mindig nem mélyültem el a témában, pedig már nemsokára elmegy ez a vonat is. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy én értettem az olvasottakat a VS nem csinál mást, mit IDE-t ad a fejlesztéshez.
  Vagyis ugyanazokból a headerekből és libekből dolgozol, pont ugyanazzal a forrással, mintha a GCC-t és notepad-ot használnál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem fűznék hozzá túl sok reményt a helyedben. A mikrovezérlőknél a gyártó építi a szoftveres környezetet, és állandó probléma az újabb fejlesztéseknél, hogy bele kell kotorni a processzor header állományokba is, mert a nagyokosok elírnak ott egy címet, és tojnak kijavítani hetek alatt is. Amíg még natúron lehet kézbe venni a gcc-t, addig még van esély azt felkotorni, de ha már beépítik egy csillivilli ablakos micsodába, és bináris csomagokba kódolnak mindent, esély sem lesz rá többet - és a következő 2 évtizedben kész csoda lesz, ha bármi is működni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hol lehet lájkolni a cikket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd