Árajánlatot kérnék!
2017-10-06T18:42:55+02:00
2017-10-08T21:04:55+02:00
2022-07-21T10:26:48+02:00
 • YouTube

  nem gépelnek be mindent, de a példa jó. érdemes végignézni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valaki ismeri esetleg a Bubble-t? Mennyire átverős?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De nem gondoltam volna, hogy egy "egyszerűnek" látszó chatappot ilyen nehéz összerakni.

  Egyszerű appot eléggé egyszerű összerakni, csak utána jönnek azok a fránya igények. Meg a "még erre gondoltam", meg az "erre meg nem gondoltam" :)
  A Google Firebase bemutatóján csináltak kb 5 perc alatt egy (gyakorlatban három, android ios js) chat alkalmazást (na jó, egy kicsit csaltak...), és ha van dev accod akkor neked is lehet -bizonyos keretek között- ingyenes firebase szervered (nincs rendszergazda, kevesebb konfliktus)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF
  Ezt a mondatot elrakom későbbre, nagyon eltalálta, hogy miért drága a fejlesztés :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csinálj csak meg annyit, hogy az eredeti feladatkiírásod tételeit tovább bontsd fel addig, amíg nem lesz benne olyan pont amit ne tudnál megírni, ezt ha így szépen lebontod, akkor fogod meglátni, mennyi munka egy ilyesmi, illetve menniy mindent kell tudni, nem csak nagyjából, hanem halál pontosen precízen, bele értve minden előforduló eset hibakezelését is, ami még a felhasználót is tájékoztatja, hogy ha valami nem megy, annak mi is az oka.

  Ez a lebontott feladat halmaz igen ki fog tenni pár oldalnyi szöveget, minden kiindulási sorból lehet lesz annak 20-50-szerese is, és még az sem a program, hanem csak a a vázlata, ötlet a megoldásra.

  Csinálok én is pl. egy feladatot  már jónéhány jónapja és csak a todo list, meg a közben előjött ötletek, megoldások, linkek olyan 20 ezer sort tesznek ki egy sima jegyzettömb file-ban. Pedig maga a feladat nem tűnik bonyolultnak egyáltalán, meg nem is most kezdtem már programokat írni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előbb fogsz pár jó könyvet az alapokat biztosan megtanulni (pld https://www.libri.hu/konyv/john_sharp.microsoft-visual-c-2005-lepesr.. ), és utána felkutatsz egykét blogot, mint pld ezt: Sending and receiving data over a network using TcpClient és összerakod magadnak, amit szeretnél. Ha bárhol bármi nem működik, egyesével levizsgálod a függvények visszatérési értékeit, vagy ha crash elszáll, berakod try-catch blokkba az egészet, és az exception szöveges visszajelzését írod ki - elárulja önként is, mi baja, csak meg kell kérdezni tőle.

  Ui.: De ha nagyon lusta vagy, dobsz nekem 5k-t zsebbe, küldök neked üzenet küldő / fogadó c# program párost, ami működik 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel nem vagy egyedül. Mivel kb. senki sem szeret állandóan >egy helyben ülni<, ezért a bér-egyhelyben-ülésnek magas lett az ára.

  ¯\_(ツ)_/¯
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tudomány nálam itt megáll:
  server

  TcpListener listen = new TcpListener(IPAddress.Any, 1000); Console.WriteLine("Listening"); listen.Start(); TcpClient client = listen.AcceptTcpClient(); Console.WriteLine("Client connected"); NetworkStream stream = client.GetStream(); byte[] buffer = new byte[client.ReceiveBufferSize]; int data = stream.Read(buffer, 0, client.ReceiveBufferSize); string ch = Encoding.Unicode.GetString(buffer, 0, data); Console.WriteLine("Message jött" + ch); client.Close();
  kliens

  TcpClient client = new TcpClient("127.0.0.1", 1000); Console.WriteLine("try to connect"); NetworkStream n = client.GetStream(); Console.WriteLine("Connected"); string szoveg = Console.ReadLine(); byte[] msg = Encoding.Unicode.GetBytes(szoveg); n.Write(msg, 0, msg.Length); Console.WriteLine("SENT");
  A csajozással meg nincs gondom.. megy az rendesen :D :D :D


  De nem gondoltam volna, hogy egy "egyszerűnek" látszó chatappot ilyen nehéz összerakni.
  A szakma nem érdekel annyira, hogy éveket szánjak rá, és még tanuljam is. Nem bírok ennyit egy helyben ülni.. Ezért is sportolok. Csak jó ötletnek tűnt egy ilyen chat app, de hát #rohadt bonyolult :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még 200k sem kell hozzá, csak ész és idő. Még ha nulláról kezded is, de van jó eszed, türelmed, és tényleg meg akarod csinálni, a második év végére már biztosan működni fog a pöpec app-od. A könyvekre szerintem 20k-nál több nem fog elmenni, a 2 évnyi idődet pedig elszámolod 0 forintba, és máris belül vagy a költségvetésen.

  Apropó egy chatet üzemeltetni nem elegendő az android app, kell hozzá egy netes szerver is, arra is kell az alkalmazás + annak üzemeltetési költsége is lesz. A fejlesztést illetően veszel valahonnét egy használt gépet (amit 100k-ig megkapsz, már elég lesz), lopsz rá egy win7-et (de nem én mondtam neked  ), felraksz rá egy wamp csomagot, veszel a szerverhez egy domain név regisztrációt is (évi 3k most? valahogy úgy), és még mindig maradt a 200k-ból még egy halom oktató anyagra, mert webszervert is gyártanod kell a chat-ed mögé. Azzal is elmegy majd nem kevés idő, ha nulláról tanulsz bele, de a 2 év tapasztalattal a hátad mögött újabb 1 év alatt már biztosan pöpec lesz az is. A működési teljesítmény más kérdés. Ha sok felhasználót kell kiszolgálni, bináris appot kellene gyártani sokszálasan, számolj rá újabb 5 évet tanulásra, mire normálisan tudni fogod csinálni. De abban az esetben csak a szerver üzemeltetési költsége át fogja lépni a 200k minden hónapban.

  Ha mindent csak pénzzel akarsz fizetni, és arra vagy kíváncsi, hol mozognak a reális alkalmazás fejlesztési költségek, elárulom neked, 30-35 ezer eurós ajánlatokat fogsz kapni olyan cégektől, amit már komolyan is vehetsz. Átszámolod, az 10 milla. Az a 2 milla egy nagyon olcsó ajánlat volt, de freelancerektől kaphatsz olyan ajánlatot is, aminek az apróbetűjében persze az is benne van, hogy programozói dokumentációt nem kapsz mellé (értsd: még ha meg is kapod a forráskódot biztonsági analízis célra, valójában nem tudja másik fejlesztő átvenni a projectet zökkenőmentesen, és ha az eredeti fejlesztővel összeveszel, kezdhetsz mindent a nulláról).

  Nagyjából a fenti körkép fedi le a lehetőségeidet még azzal kiegészítve, hogy amit vélhetően választani fogsz: csüccs le egy bögre forró kakaó mellé, és gondolkodj rajta addig, míg rájössz, csajozni a neten sokkal szórakoztatóbb lesz, mint alkalmazásfejlesztéssel foglalkozni, úgyhogy inkább hagyd a fenébe az egészet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Viber skype whatsup messenger telegram és még vagy negyven ilyen chatapp van okostelefonra. Ezek már ismertek népszerüek van mögöttük egy vagy több nagy cég kimerithetetlen anyagi forrásokkal és sorban állnak a tapasztalt programozok akik fejlesztik. Tényleg szükségét érzed egy ujabb chat alkalmazás létrehozásának, amihez nincsenek meg a kapcsolataid vagy az anyagi háttered?
  (Google vagy youtube: how to make/write smartphone chat app ios/android)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a lanyokon kattintgass inkabb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • illetve tudtok ajánlani ilyen "összekattintgatós" dolgot? Mert én nem ismerek egyet se, gondolom ti igen.
  Olyat szeretnék,amiben lehet másik féllel való kommunikálást megoldani. Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, egy kb messenger szintű app-ot szeretnék kihozni belőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdés nem az hogy mire lesz képes, hanem hogy Te mit vársz tőle. Szerintem ha most megkapnád 200e-ért azokat amiket kértél, akkor sem jönne vissza soha a befektetett pénzed. Ha magad csinálod legalább lesz valami hasznod belőle, elmehetsz dolgozni ilyen össze kattintgatós nagymesternek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha összekattintgatok egy olyat, netalántán sikeresen, akkor mire lesz az képes?
  Gondolom hatalmas csodát nem lehet tőle várni.. vagy tévedek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valami webes keretrendszerben össze tudsz kattintgatni magadnak bejelentkezést meg chatet, aztán abból tudsz APK-t fordítani. Magad is meg tudod oldani és még tanulsz is belőle... Gondolom középiskola környékén vagy, ilyenkor a spórolt pénzt inkább piára meg nőkre költsd, ne chatszoftverre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ekkora számokba én bele se gondoltam.

  Drank kérését teljesítve:
  Én nem gondoltam konkrét munkaadásra, csak kíváncsiságképp tettem fel a kérdést, DE 200ezer forintom van, amit összespóroltam. De ennyiért gondolom még válaszolni se válaszol egy fejlesztő, nemhogy nekiáll kódolni :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magát a Facebookot, mint webes platformot újraírni nulláról ugyanazon a színvonalon, amit most nyújtani tudnak, akkora feladat lenne, amit el se nagyon tudsz képzelni. Több ezer szoftverfejlesztő mérnök, fejenként havi többmilliós fizetésért dolgozik a cégnél, a rengeteg szerverfarm, telephely, stb. fenntartási költsége pedig sokmilliárdos tétel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nyugodtan, szegyenerzet nelkul ird ki te mennyit fizetnel es probald meg ugy megversenyeztetni a fejlesztoket. Most mar lattal arajanlatokat, mi is kivancsiak vagyunk mennyit kereshetnenk ezzel a lehetoseggel. 

  Angliaban minden allashirdetesnel kinn van a fizetes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolj bele a facebook appokat egy team fejleszti hosszu hosszu evek ota. Hanyszaz millio lehet vajon a beruk azota...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit szeretnél azt kiépíteni (normálisan) ilyen áron még mindig alul van licitálva, nem kicsit.
  Azok a fejlesztők, akik egy ilyen kaliberű appot hivatásként csinálnának, havonta ennél többet visznek haza, és nem 1 hónapos projekt lenen az amit akarsz(inkább 3-6).
  Alapból több eszközre, több nyelven kéne programrendszereket írni hozzá.
  Mellesleg ehhez egy szerverre is szükséged lenne, amihez karbantartás+fenntartási költség is járulna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Facebook mobil appokat? Szerintem siman koltottek annyit ra. De inkabb tobbet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csak egy szimpla chat lenne..
  Akkor egy "facebook"-ot lefejleszteni 100milla?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Plane. Ha teljesen egyedi chat kell soksok userrel akkor a 2 milla az kezdoertek... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 500k ba az kerul hogy vmi crossplatform szrba osszedobja es berak egy tucat chatet importtal :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne gondold, hogy ezeket az összegeket nem gondolták komolyan! Felteszem, fogalmad sincs róla, hogy néz ki egy szoftverfejlesztési projekt és mennyibe szokott kerülni általában... 500 EFt-tal nagyon jól járnál, ha tényleg #nemkókler kell.

  Szót sem ejtettél róla, hogy hány felhasználót akarsz kiszolgálni. Ezek az összegek havi üzemeltetési díjként is megjelenhetnek, ha elég sok felhasználód van!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok vagy keves?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 80-100 óra munka, amit a tervezéssel, fejlesztéssel, javítással el kell tölteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A választ inkább nem minősítem, ha nem haragszol..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kifejtenéd mi kerül 500 ezerbe?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd