AR/VR & Hololens innovatív fejlesztő ( + verseny)

AR/VR & Hololens innovatív fejlesztő ( + verseny)
2017-09-20T21:10:07+02:00
2017-10-09T21:03:51+02:00
2022-10-19T09:25:30+02:00
 • Időközben csepegtethettünk néhány új információt és publikus tartalmat:
  Látod, pedig nincs is ott!

  Egy kis egyeztetés után továbbá úgy alakult, hogy amennyiben valaki úgy kívánja, email-en keresztül az egészen konkrét bérigényét is kifejtheti, amire természetesen szívesen reagálunk. Konkrétan többen kerestek meg már minket időközben ilyen kérdéseket beleszőve a levelekbe és úgy véljük erre szívesen válaszolunk a továbbiakra tekintettel másoknak is.

  Keressetek bátran minket továbbra is!
  rthier "kukac" grepton "pont" hu

  Thier Richárd István
  IT szakértő, R&D intraprenour
  Grepton Zrt.
  www.grepton.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Esetleg arról is van egy videó?"
  Hogyne már! -> YouTube 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha beleírták volna a hirdetésbe, hogy versenyképes fizetés, azzal előrébb lennél?

  Na igen. Nyilván versenyképes, de szerintem abba egyesek bele se gondolnak, hogy azért a konkrét összegek kiírását nem csak a sóherság tarthatja vissza. Lehetnek például különbségek egy vállalat részlegei között, vagy akár feladatkörök között - például akár nem-fejlesztők és fejlesztők között és ha egy vállalatnak jól megy, akkor se feltétlenül normális helyzetek alakulnak ki. Nem vagyunk startup és nem csak ezzel foglalkozunk...

  Viszont azért annyiban lássunk tisztán, hogy az én célom itt nem az volt, hogy elvegyem a HR-esünk feladatait, hanem az, hogy legalább ezen a részterületen legyen egy kis rálátás a jelentkezőknek a munka jellegére azáltal, hogy nem egy fejlesztéstől tök független ember írja ki nektek a lehetőséget. Egyébként sokszor leírtam, hogy a feladatsor nem (csak) szűrésre van ott, hanem etekintetben hasznos információt szolgáltat.

  Én egyébként az lyeneket akkor is meg szoktam nézni kíváncsiságból, ha nem is akarok állást váltani és nem is akarok jelentkezni, így abban bízok azért, hogy a megfelelő embereknek ez nem hogy nem teher, hanem igazából hozzáadott érték, mivel a legtöbb feladat teljesen egyedileg, csak nektek lett kidolgozva.

  intrapreneur van vagy enterpreneur.

  Intrapreneur

  MADE:

  viszont a jelentkezők kb. semmit nem tudnak meg arról hogy mit kéne csinálni

  Ha a feladatsor jellege nem árul el semmit, akkor az is lehet, hogy csak nem téged keresünk. Üzleti formok jsf-es fejlesztéséhez nyilván nem ezeket a feladatokat írnám ki, ha egyáltalán bármit kiírnék. Egyébként meg ha tényleg érdekel, akkor jelentkezz és személyesen is megnézheted mit akarunk csinálni.

  figurákat/képet elhelyezni egy hololensen nem túl nagy szám, mikor random userek megvalósítottak reallife yugioh-t benne

  Nyilván nem fogjuk mutogatni az akár fejlesztés alatt lévő, akár kész ipari partneres projekteket a saját szakállunkra, de például a Blenderes integráció, vagy az IOT-s vizualizáló is kicsit bonyolultabb dolog, mint random user-ek yugioh-i

  Egyébként mindenkinek sok sikert!

  ui.: Egyébként nem csak csocsó, billiárdasztal, céges borozás, hétvégék stb. vannak, de sok más is például heti gyümölcs-adag meg hasonlók. Nyilván nem egy lepukkadt gyártelep a munkakörnyezet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah altalaban engem is ez erdekel. Mit kell csinalni. Mennyi az annyi. A tobbi mellebeszeles :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem. Ne hulyeskedj. Ha megkeres linkedinen akarki munkaval az az elso, hogy ezt kerdezem meg. Te nem?:) Es nem egy ilyen bullshit valaszt varok, mint amit irtal. Nezd o akar jo fejlesztot, akkor o tegyen ajanlatot. Ez igy mukodik altalaban. Az hogy Magyarorszagon meg igy mukodnek a dolgok az engem nem erdekel. Remelhetoleg hamar megvaltozik, mert igy csak rabolja mindket fel egymas idejet, energiajat es penzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "van csocsóasztal"-t meg a "délutáni sörözés"-t legalább beleírhatta volna, az a menő manapság a magyar álláshirdetésekben.

  Viccet félretéve itt van egy wall of text, a feladatokból ugyan le lehet szűrni a jelentkezők minőségét, mely nyilván jóval hatékonyabb szűrés mint cv-kből bogarászni, hogy mi a kamu és mennyire, viszont a jelentkezők kb. semmit nem tudnak meg arról hogy mit kéne csinálni és miért cserében.
  Meg említette, hogy "videókkal kifejezve minden szónál többet lehet bemutatni" és igen, elég sokat elárul egy (mobil?) kamerával felvett tévé adás alacsony hang és videó minőséggel. Nem mellesleg az információ tartalma is meglehetősen alacsony a videóknak(figurákat/képet elhelyezni egy hololensen nem túl nagy szám, mikor random userek megvalósítottak reallife yugioh-t benne YouTube ).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha beleírták volna a hirdetésbe, hogy versenyképes fizetés, azzal előrébb lennél? Nyilván adnak pénzt, Mo-n meg egyébként sem szokás konkrét összeget (vagy akár fizetési sávot) kiírni hirdetésekbe.

  @senki: intraprenour az nincs, intrapreneur van vagy enterpreneur.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tökéletesen egyetértek. Kifejezetten érdekesnek találtam az egészet, de sehol egy említés erről, így inkább sztornóztam magamban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig az a legfontosabb. Igy kiszortad a senior fejlesztoket, akik el se olvassak a 20 oldalas tesztfeladatot mig nem latnak erteket;), igy maradnak az ifju titanok. De valoszinu oket is kerestek, nagyon arra hajaz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A díjazás minden esetben egyéni megállapodás tárgyát képezi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • látja hogy melyik az a csapat amit össze akarunk hozni

  Azt látom, hogy éhes egy fenevadat etetnétek, és a reklámotokból kimaradt, hogy mennyit tudtok hozzá tejbe aprítani? Esetleg arról is van egy videó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlök mindenkit!

  Régi motorosként vagyok már itt és továbbra is elsősorban fejlesztői minőségemben írok, de mivel tudomásomra jutott, hogy keresünk embereket a téma címében is (és másban is), ezért gondoltam sokkal jobb ha én írok és keresek közvetlenül, mintha ezt valamely szakmától független ember próbálja. Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan szóljatok hozzá / kérdezzetek.

  Arról, hogy miről szól ez az egész, videókkal kifejezve minden szónál többet lehet bemutatni, így álljon itt néhány:

  Mit keres egy űrhajós az irodámban?
  YouTube
  YouTube

  Szóval röviden is velősen akkor örülnék ha együtt dolgozhatnánk, ha ezek (legalább részben) valamelyest igaznak tűnnek:

  - Nem csak enterspájz üzleti appokat akarsz / szeretsz írni.
  - Érdekelnek algoritmusok, 3D grafikai megoldások, szeretsz új ötletekkel előjönni a problémáknál - sőt új megoldandó problémákkal!
  - Ki szeretnél találni új eljárásokat, megoldásokat viszonylag szűz területeken és viszonylag jó a probléma-megoldó képességed is.
  - Nem Java programozó, C# programozó, Javascript programozó, vagy C++ programozó vagy, hanem "programozó".
  - Ha kell nem csak meg tudod írni, de le is tudod írni: Amennyiben nagyon pró vagy, akkor esetleg eltekinthetünk a dologtól, de jobb esetben nem csak egy-egy algoritmus és megoldás születik meg, hanem amikor szükség van rá lehet hogy ebből valamilyen dokumentum is készül azért, hogy mások is megérthessék a megoldásokat és szükség esetén egyes variációkat esetleg még a komolyabb kódolás nélkül is elemezni kellhet kis POC szinten szelektálva a megvalósítási irányok között.
  - Olyan ember vagy, aki úgy gondolja, hogy (pl. akár az egyetem alatt elsajátított) mélyebb elméleti ismereteit is kamatoztatni tudná ha lenne lehetőség használni is azokat.
  - Szeretsz effektív lenni, előnyben részesíted a light-weight megoldásokat és szívesen belemész egy war-room helyzetbe is közösen a csapat érdekében amennyiben annak értelme van és ha valami nem halad akkor velünk közösen megtolod előre mondjuk azért, hogy a későbbi túlórák helyett mindig amennyire lehet haladjunk rendesen előre nyomás nélkül is.

  A projektek nem csak Hololens-only dolgok lesznek és elég sok érdekes megoldás terítékre kerül majd. Van szó secure megoldásoktól, MI-n át sok mindenről és egyes esetekben még egyszerűbb egyedi HW megoldások is készülhetnek, ha éppen az tűnik a legjobb iránynak, így semmiképpen se tartson vissza, ha esetleg ezt így magában túl szűknek találnád!

  Továbbá nagy pluszpont ha segítesz majd nekem id-software hangulatot kelteni és erőből is, trükkösen is, egyszerűen is, de csinálni valami nagy dobást - lehetőleg úgy, hogy legalább esély legyen rá, hogy ne csak jó, de igazán király dolgok is keletkezzenek

  Nincs kolbászból a kerítés és a feladatokhoz is tényleg jó ha van egy kicsit komolyabb kombinációs, problémamegoldó skill-set nálad, de úgy, hogy az itt-ott meglévő tökéletlenség sem zökkent ki a fő csapásirányból és inkább működő megoldásokat választasz, mint soha el nem készülő, de tökéletesre csiszolt eljárásokat.

  Azért, hogy teljesen világos legyen kiket keresünk a következő linken elérhető egy feladatsor is:
  tesztfeladatok.pdf

  Ennek a feladatsornak van egy olyan érdekessége, hogy bármilyen arányú kidolgozottságot elfogadunk és egy kísérőlevélben nyugodtan írjátok le, hogy miért és mivel foglalkoztatok, mi tetszett és mi nem. Nem azért csináltam, hogy tehernek érezzétek, hanem jó eséllyel szórakoztató is kicsit ha már annyi időt szántam ennek a kidolgozására a szabadidőmben - nem beszélve arról, hogy meg is kell majd nézegetnem, miket küldtök vissza. Én úgy gondolom, hogy mivel általában nem fogtok mindenre küldeni választ (cáfoljatok meg ), ezért inkább egy jó lehetőséget kell látnotok abban, hogy hányféle feladatot találtok itt. Jobb egy nagy csokorból oldani meg 2-3 feladatot ami érdekel is, mint az a helyzet, ha van egyetlen feladat és ezért a szerencsén múlik, hogy az embernek éppen az áll-e kézre. Későbbi közös munkánkban is szeretek majd lehetőséget adni arra, hogy a csapat tagjai ne ücsörögve várják a kiosztott feladatot, függetlenül attól, hogy mi fekszik nekik és mi nem - hanem mivel egy csapat vagyunk, ezért aknázzuk is ki, ha valamit szívesen csinálsz / ha valamihez értesz.

  Emellett szerintem sokkal jobb úgy csinálni a dolgokat, hogy ha már interview-ra kerül sor, akkor ott eleve szakmai dolgokról beszélhessünk és ne kelljen annyira azon parázgatni egyáltalán mit várhattok az interview-n. Aki esetleg ezen beparázna, az attól még lehet hogy éppen a leges-legértékesebb ember most nekünk... Ennek elkerülésére egy nagyon jó alapot ad az, hogy van egy olyan feladatsor, mint ez is és így rögtön szakmai mederben zajlik majd minden. Ezt kipróbáltuk korábban egy kisebb tesztkörrel és az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a dolog.

  Korbeli megkötés (aka "ifjú titán követelmény") az nincs. Ehhez hasonlóan arra vonatkozó követelmény sincs, ami mondjuk akkor zárna ki valakit, ha bár minden topcoder és acm versenyt megnyer és hobbiból driver-eket írogat, de nincs papíron munkatapasztalata még. Aki idáig eljutott az olvasásban, szerintem egyébként ezt az egészet már úgy is érti és látja hogy melyik az a csapat amit össze akarunk hozni.

  Mindezek után már csak annyi, hogy az érdeklődéseket, megkereséseket, megoldásokat a következő címen várom:
  rthier "kukac" grepton "pont" hu

  Viszont ha közérdekű információkra vagytok kíváncsiak / hibát találtok egy feladatban, nem értetek valamit akkor persze itt is írhattok a társalgóban.

  Szép napot mindenkinek!

  Thier Richárd István
  IT szakértő, R&D intraprenour
  Grepton Zrt.
  www.grepton.hu

  ui.: Az külön öröm és boldogság lenne, ha még ismerném is valakinek az itteni munkásságát. Van akinek etekintetben azt is elnézem, ha a hello-world jellegűt se küldi el, csak azt mondja, hogy érdekli a dolog.

  ui2.: Mivel nem a HR körökből jövök, csak egy ehhez a hírdetéshez épp minap szabad kezet kapott szakmai ember vagyok, ezért meglehet, hogy nem mindenre tudok azonnal válaszolni és abban sincs túl sok tapasztalatom, hogy egy ilyen kiírás vajon mekkora email forgalmat generál így lehetőleg legyetek türelmesek a válaszaim sebességét tekintve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd