Meg akarsz gazdagodni? Csináld meg ezt az okostelós appot!
2017-07-15T00:35:57+02:00
2017-07-19T23:24:04+02:00
2022-07-19T04:03:12+02:00
 • Nem ismerem az előadót, de remek genetikája lehet. Én ha 10 kilóval túllépem az ideális testsúlyom, már kezdődnek a gondok, amelyek láthatóak akár a bőrömön is. Neki viszont gyönyörű a bőre, és látszik, hogy kiváló formában van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól megy az angol, nézd meg ezt a videót:
  Big Willie G's Startupfest pitch

  Amerikában talán el lehet adni, de minálunk tuti lefogyna a srác.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van biciklid nem? Amugy se egeszseges az olaj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne légy már ennyire borúlátó, te!
  Amúgy, meg #mindmeghalunk előbb vagy utóbb, de az utódok majd megoldják a problémákat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdés megválaszolása felesleges, mert szvsz nem fog elfogyni (legalábbis belátható időn belül), legalább két okból:

  - a kereslet eleve csökkenni fog az alternatív megoldások miatt, így valószínűleg kitolja ezt a dátumot (1988-1990 körül nekem még azt tanították, hogy 20 éven belül elfogy)
  - ha ennek ellenére vészesen leszűkül a kínálat, az ára felmegy, ami újabb két dolgot eredményez:
      a.) egyre több területen térnek át más, immáron olcsóbb technológia alkalmazására, csökkentve a felhasználást
      b.) ma még nem megtérülő bányászati megoldásokat is bevetnek, hiszen a magas ár miatt már megéri majd kitermelni, így ez növeli a kínálatot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyan egy kicsit már off, de ha elfogy az olaj, szerinted miből lesz annyi elektromos áram, hogy jelenlegi méreteiben a közúti forgalmakat fent tudja tartani? Biztos jól hangzik, hogy akkor majd megyünk árammal, meg hogy majd lesznek atomerőművek, csak hát azoknak fűtő cellák kellenek, amiket szintén olaj-energiával finomítanak. Szóval egy kicsit vicces lesz a szitu, amikor az olaj tényleg elfogy. Lesznek majd a szép elektromos kocsik, szépen fognak mutatni a garázsban, lehet majd szórakozásból kocsit mosni, meg lehet majd velük fényképezkedni a divatlapok címoldalára, sőt még gurulni is tudnak majd - lejtőn lefelé. Fölfelé vontatni már pacival fogják.

  http://www.ezfasza.com/wp-content/uploads/utos/2012/03/utosUj_lovask.. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, ebben a topicban az Amazon Cloud-ot hirdetem, az előzőben a Microsoft Azure-t, a következőben pedig a Google Cloud-ot fogom.

  megemlíteném, hogy ha a jövőben elfogy az olaj, vissza fogsz még te is térni a pacira

  Hogy segítsek autóipar területén is kicsit felzárkózni a XXI. század vívmányaihoz, egy kis olvasnivaló:

  Betiltják a dízelautókat 2025-től Párizsban, Madridban, Athénban és Mexikóvárosban

  Norvégiában 2025-től betiltják a benzines és dízeles autókat

  A Volvo 2019-től teljesen átáll elektromos és hibrid autókra

  Úgyhogy ha elfogy az olaj, lehet, hogy te visszatérsz a pacira, részemről majd inkább valamilyen elektromos kocsit választok majd az addigra bőséges kínálatból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oké, ha éppen viccelődni van kedved, egyrészt megemlíteném, hogy ha a jövőben elfogy az olaj, vissza fogsz még te is térni a pacira, másrészt a múltkor elfelejtettem megkérdezni, neked az a munkád, hogy amazon cloud szolgáltatást értékesítesz jutalékért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen érvelést már mintha hallottam volna... várj, meg is van:

  A ló mindig itt lesz, de az automobil csak egy újdonság, egy hóbort.

  (A Michigan Savings Bank elnökének tanácsa Henry Ford ügyvédeinek, 1903-ban.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És még mindig azt javaslom, amit ott is javasoltam. Részemről nem hiszem el neked a saját pénztárcám terhére, hogy igazad lenne. De tekintsd a tényt, egyenlőre nincsen olyan csapat, aminek a sorsáért bármiféle erkölcsi felelősséggel tartoznék, és a te véleményed veszélyeztetné a jövőbeni fejlődésüket, szóval egy kicsit sem érzékelem bármiféle problémának a véleménykülönbségünket 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy tűnik, kicsit elbeszélünk egymás mellett.

  Hosszan fejtegeted, hogy mekkora zsákutca, amikor túlterhelődik a szerver, meg mennyibe kerül a szerverpark ill. az üzemeltetése, miközben pont arról beszélek, hogy megfelelően megtervezett, skálázható megoldás esetén egyszerűen feltekered a csúszkát, és kész.

  Déjà vu érzésem volt, úgyhogy rákerestem: valóban, már itt sem értetted meg a koncepciót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én erre a dilemmára scale out képes megoldást választanék.
  Legyen cloud ready és legyen képes hybrid cloudban is működni.
  Openstack/mongodb|rethinkDB/Nodejs|GoLang.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Had mutassak rá, hogy a logisztika realitása kicsit keményebb, mint amilyennek feltételezted.

  Első körben a hozzá nem értők közül senki sem feltételezi, hogy maximális hatékonysággal kellene fejleszteni, ami azt jelenti, hogy aránytalanul több szerver vasat fog használni az app a kelleténél. Az igazi probléma, amivel nem lehet mit kezdeni csak hozzáértés alapon, az pont a szerver vas. Elindul a felhasználószám fölfelé, és egy hype alkalmazás pontosan addig fejlődik, amíg nincsen túlterhelve a szerver. Arról már megvannak a tapasztalatok, hogy pontosan a túlterhelés a legillúziórombolóbb tényező mindegyik közül. Ugyan azt az appot használod, de ami addig jó volt, hirtelen sza* lett. Talán tetszett is, szívesen bíbeblődtél vele, talán hozzá is szoktál, de abban a pillanatban, amikor laggolni kezd, széttörik az illúzió, és az a végét jelenti egy hype app-nak. Szóval sosem jutsz el addig, hogy több vas legyen az app alatt, mert nem lesz rá pénzed (ha kicsiben kezdenéd), mert nem jut el a felhasználószám addig, hogy bárki felfigyeljen rá.

  És a helyzet még annál is rosszabb, mert a csapatmunkának is megvan a maga méregfoga. Még ha milliós beruházással indulsz is, még akkor is elbukhatsz. De ha nem milliós beruházással indulsz, biztosan sehova sem jutsz. Bizalmat sem érdemel egy olyan történet. Csak az egészen tapasztalatlanok hiszik el, hogy úgy is lehet bárhová jutni.

  Az egyetlen kiskapu, hogy pénzbe kerül a szerver park és az üzemeltetése, a ráfordított szakember munkaóra, de ha mindazt felkínálják a csapathoz csatlakozók, akkor elvileg elindulhatsz "ingyen". Az sem ingyen indulás, az is milliós beruházással indulás, csak éppen nem pénz hanem egyéb apport formájában.

  A reklám bevételek kb 2..5%-ot hoznak az üzemeltetés költségeiből (szakember munkaóra teljesen külön történet), és nem bevételi forrásnak vannak, hanem negatív marketingnek a mindenkori felhasználói számot leszabályozni. A dollármilliókért eladott startupok esetén pedig nincs mit látni. Azok a startupok pont hogy nem olyasmiért kapták meg azokat a milliókat, amit látni lehetne, hanem éppen az ellenkezőjéért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez itt most lényegtelen. Én általánosan reagáltam arra, hogy ma nem feltétlenül kell milliós befektetés ahhoz, hogy az egyébként kivételesen jó ötleted megvalósítsd globális elérhetőséggel (mármint fejlesztőként, ha megírod magadnak).

  Ha hirtelen rácuppan 10M ember, akkor az önmagában is felkeltheti a befektetők érdeklődését (médiavisszhang), de valószínűleg amúgy is könnyebben találsz ilyen fázisban már pénzforrást. Ráadásul ekkora mennyiségű, rendszeres felhasználónál már a reklámbevételek is jelentősek. Ld. még a dollármilliárdokért eladott, egyébként veszteséges startupok sorát.

  Szóval a kérdés inkább az, hogy hogyan jut el az ember ebbe a fázisba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami az orvosok esetét illeti, az összes, ami ki fog sülni, hogy aki jobb orvost akar, menjen magánklinikára, és fizesse ki az árát - amit vagy meg tud majd tenni, vagy nem. Remélem, nem az volt a legjobb tipped, hogy nyílt titkokat akarj eladni?

  De megközelíthetjük más oldalról is a problémát. Amit a programozóktól kérsz, minimum 5k munkaóra felépíteni fejlődésképesen az alma appot meg a szerver back-et. Te azt kéred grátiszba. Nem ártana egy kicsit nagyobb összefogás, mielőtt olyan kérésnek bizalmat szavaz a nép. Az üzemeltetéséhez internet szerver is kelleni fog. Ha sikerül megnyerned magadnak valakit, akinek van legalább 1 nagyon erős szervere (vagy több kisebb), és bevállalja, hogy fizeti rá az üzemeltetési költségeket a kedvedért futtatni azt az alkalmazást, kapni fogsz programozói helpet is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsánat, elolvastam az indító hozzászólásom, és valóban nem írtam bele, hogy fizetős appra gondoltam. Tudod, a Playban csak azt követően tudod letölteni, hogy kifizetted az árát. Hasonló alkalmazásokért jellemzően 1000 Ft-ot kell fizetni.
  Azt is tudom, hogy most azzal jössz, hogy senki nem fizetne.
  Biztosan állítom, hogy rengetegen fizetnének azért, hogy meg tudják, ki a jó orvos adott területen. Ott nem babra megy a dolog, az nem játék.

  Apropó, nyilván az első egy évben lenne ingyenes, amíg összegyűlik kellő mennyiségű adat, utána lenne fizetős, és ezt bele lehetne írni a Felhasználói szerződésbe is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te "fizető felhasználó"-t említesz. Konkrétan miért fizetnének a felhasználóid?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • „Kétlem, hogy fel tudnád mérni csak a kihívás dimenzióját, amit a szervereid kapnának.”
  Ne viccelj már, itt írják a kollégák, hogy nagyon gyér lenne  a látogatottsága eleinte. Ahogy nőne a felhasználók száma (jeleztem: fizető felhasználókról beszélünk) úgy skálázod felfelé a szerverkapacitást. Mit lehet ezen nem érteni? Bárcsak eljutnék oda, hogy a szerver feldobja a talpát a sok kérés miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor erre sem lesz app :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • /off

  A jelek szerint régebbi autód van. Egy jelenkori normális autót amikor megveszel, a gyártótól kapsz telefonszámot lerobbanás esetén felhívni. Ha a civilizált világ korlátain belül vagy, bárhol is ér a baj, légvonalban 60 km-nél közelebb van egy autómentő állomás (még ebben az országban is), ami azonnal indul érted. Maximum egy órán belül ott vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És akkor vissza is érkeztünk a leglényegesebb kérdéshez: miből lesz a bevétel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Honnan tudja az ember, hogy pont a xyzdskjd.... nevű appodat kellet volna letöltenie, hogy megnézze melyik szobafestő a legjobb a környéken ?
  2. Mi van az adatbázisodban, amikor még senki sem hasznája azt ?
  3. Hogyan lesz benne bármi is, ha még senkinek sem érdekes, mert üres az adatbázis ?

  Ez egyáltalán nem programozási kérdés, hanem marketing és termékmenedzsment.
  Ha erre van jó ötleted, akkor találhatsz befektetőt, akkor meg lesz programozód is.

  Nem tudom, de nagyon érdekelne, hogy szeritetek hogyan lehet appokkal felvenni a versenyt a facebookkal vagy a googleval.
  Lehet, hogy ezt is inkább valami google vagy fb komponensként lenne érdemes megcsinálni.

  Ps.: Múltkor lerohadt a kocsim egy hétvégi kiránduláson, és azon gondolkodtam, hogy hogyan keresnek az emberek ilyenkor autómentőt, amivel haza tudják vinni a gépet. Nekem csak a google jutott az eszembe, de nem kezdtem autómentőkereső appokat keresni a storeban. Szerencsére a sógorom ismert egy jó szakit, aki eljőtt értem és hazavittük a járgányt meg a családot felár nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az olcsó szerverek csak félig-meddig szerverek erősen korlátozott funkcionalitással, és zéró közeli teljesítménnyel. Olyanokból 1 szerver kb semmire sem elég. Ami alkalmazást megpendítettél, az egy eszetlen média hype. Anno voltam egy marketing ügynökségnél, ahol szépségverseny féleséget raktunk webre. Olyasmi, mint ami a facebook filmben is volt. Kapsz 2 képet, és szavazz a kettő közül az egyikre, melyik tetszik jobban. Hát meg ne tudd, milyen sebességgel jöttek a szavazatok. A hosting cég (és ráadásul egy drágábbik fajta) az első nap azt jelezte, hogy az alkalmazásunk elromlott, mert képtelenség, amennyi szerver kraftot lenyel, és visszamondta a szolgáltatási szerződést. Át kellett raknunk saját szerverre, hogy megnézzük, mi a baj. Nem volt semmi baj. Épp csak 360 ezer szavazat ment le naponta, és az tényleg egy kicsit ette a szervert. Az a verseny csak egy kicsi helyi verseny volt néhány lánnyal (fotómodellekkel). Amire te készülsz, az ugyan az nemzetközi szinten minden létező kategóriában. Kétlem, hogy fel tudnád mérni csak a kihívás dimenzióját, amit a szervereid kapnának.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tipikusan ilyen ötletek prototípusaira remek választás egy felhőszolgáltatás.

  Megírod okosan, skálázhatóan, havi pár dollárból elketyeg. Ha bejön az ötlet, csak feltekered a csúszkát, és persze fizetsz, de akkor már kéne lennie bevételednek is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dehogy!

  Vannak olcsó hosztingok, havi 1-2 dollárért.
  Hostgator... ilyenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenesetre, a lényeg, hogy kiszimatold a piaci rést, kielégítetlen és égető szükségletet

  Ilyen mar nem letezik. A fejletebb orszagokban nincs mar egeto szukseglete senkinek ami ne lenne kielegitve, vagy ne lenne ra millio lehetosege.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az valami extra low-power szerver lehetett, amin semmi terhelés sem volt egy éven át, és internet forgalma sem volt semmi. Normális forgalom mellett csak a net többe kerül minden egyes héten per server.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Béreltem szervert, egy év talán 50 dollár volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem találod, mert már eltűnt a süllyesztőben, ahova való 

  Egyébként sem tudom, mennyire kell ahhoz beszívni, hogy valaki azt nagy ötletnek higgye. Ki kell fejleszteni egy appot, és üzemeltetni a szervereket jegyezni a felvitt adatokat. Az mind kiadás, nem is kicsit. Bevétel miből is lenne? Hm?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem állítom, hogy nem írsz igazságokat.

  Az ember elnézi, hogy egy-egy ilyen app mennyire befut.

  Pl. az airbnb (meg van gaybnb is tudtommal , a booking.com... most a tévében látom, hogy agyba-főbe nyomatják a trivágót, tehát amögött komoly befektetői tőke lehet.

  Igazából, rengeteg a jó ötlet, de nem mindegyik születik szerencsés csillagzat alatt. Sok minden múlik a véletleneken is. Ez egy ilyen műfaj.

  Mindenesetre, a lényeg, hogy kiszimatold a piaci rést, kielégítetlen és égető szükségletet, és legyen valamennyi kezdő tőke a startuphoz, no meg védd le is magad jogilag (pl. a téged koppintók megfenyegetésével perekkel, vagy akár a „szintén zenészek” felvásárlásával). Megmondjam az őszintét? Sikert, bombasikert csak olyan startup tud elérni, amely mögé keményen odaáll nagy pénzes entitás, legyen az nagytőkés(csoport) vagy akár egy titkosszolgálat (amely adatokra éhes). Szóval, az élet ilyen prózai. Szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd