Lottóvariáció ellenőrző progit szeretnék, sikerdíj vár.
2017-05-27T18:01:14+02:00
2017-06-02T15:19:17+02:00
2022-07-21T13:06:43+02:00
 • több korrekt ajánlatot is kaptam, úgyhogy úgy néz ki, a projekt megoldásra kerül.

  Talán inkább -> a probléma megoldódik, a projekt megvalósul...
  És az sosem baj, ha egy programozónak van humora is...
  És a feladatba az is benne van, hogy hány százalékos esélye van a nyerésre / megtérülésre egy kidolgozott és megfinanszírozott variáció feladásának (például ezen hét szombatjának 12:00-ig)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves hozzászólók!

  Köszönettel venném, ha ez a topic nem térne el az eredeti témájától.

  Egy programozói közösség fórumán keresek egy feladat végrehajtásához használatos progit / alkalmazást, illetve olyan programozót, aki ilyet csinálna.

  A szerencsejátékos és egyéb gasztro - diabetesz jellegű (off) hozzászólásoknak ha kérhetem nyissatok egy önálló topicot, akit érdekel a téma!

  Ui. több korrekt ajánlatot is kaptam, úgyhogy úgy néz ki, a projekt megoldásra kerül.

  További szép napot kívánok mindenkinek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Én a héten minden nap tele eszem magam, te semmit nem eszel. Hétvégére te meghalsz én élek, pedig átlagban mindketten 50%-nyi kaját ettünk. Na hol a hiba?

  Szerintem ott a hiba, hogy nem mindketten ettetek 50%-nyi kaját, hanem ketten együtt. 

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bosc az offer-t, de rendkivul csalodott vagyok: Ilyen xart ne vegyetek (SB Audigy FX) Ez annyira 1.0-as, hogy bodulet (nem a hw, az sw). Vegul forrasztottam egy nonfigurativ csatlakozot es most van stereo meg subwoofer a 0 forintos Realtek Integralton it. Nem rossz ez a hangzas se es 0ms delay van a line-in-en!

  Bocs az offert, de hogy rohadnanak meg! 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáltam neked az imént privát üzenetet küldeni, de nem engedte a rendszer, rendszerhibára hivatkozva. Holnap megpróbálom újra!

  Jó éjt!

  Üdv.: Zoli
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En hangkartya nelkul nem birom ki vazz, nemhogy kaja nelkul (rofl)
  Vettem egy Sound Blaster Live utan egy Sound Blaster Audigy FX-et, es hogy az mekkora egy kalap xar, vazz :S Szetvet az ideg :/

  De hogy ne alaptalanul vadaskodjak:
  - telt SB hangzas megvan
  - Line In 100ms delay-al jon (probalj erre zongorazni :S, lenyomsz 2 hangot es a masodik lenyomasa utan szolal meg az elso)
  - Stereo support: a youtube csak az elso ket csatornat rezegteti meg, a subwooferedet nem.

  Szoval de ideg vagyok. Ezt a xart nehogy megvegyetek! Egy 2002-es SB Live a win7-en merfoldekre lekorozi (software-ben, a hw meg ua.).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tul nagy a szoras, mi? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kaja nélkül még kibírhatod, bár elég ramaty állapotban lesz a biokémiád, viszont ha inni sem iszol, a mostani melegben esélyes, hogy nem éled meg a hét végét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na hol a hiba?

  Ott, hogy egy het alatt nem hal meg egy egeszseges ember etkezes nelkul? Persze csak ha az atlagot nezzuk :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azaz az átlagos kifizetési arány: ~ 33%

  Én a héten minden nap tele eszem magam, te semmit nem eszel. Hétvégére te meghalsz én élek, pedig átlagban mindketten 50%-nyi kaját ettünk. Na hol a hiba?

  Átlagot a mérnök ember nem használ, mert pont a lényeget fedi el.

  De átlagban jó vagy :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amennyiben a matlab nem megoldás, akkor ott az R. Az is sokat tud, ráadásul ingyenes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ezzel az elmélettel és korlátlan tőkével, jobbak az esélyeid, mint pl. az összes lehetséges variáció megjátszásánál. Ráadásul jóval kisebb tőke is kellene hozzá."

  Ez a mondat sántít 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "1.) Senki nem állította, hogy a múltbeli események hatással vannak a jövőbeliekre. Nincsenek."

  De ennek ellenére te ebben a topicban aktívan megprobalod FELHASZNALNI a multbeli esemenyeket.

  2.) -> Tul sok a holye, aki ennek ellenere is bemenne. A 90es evekben ment az itt a piros is, pedig az tuti veszteseges, de mindig volt balek :D A jatek nem csak penzt ad, hanem a penz elveszthetosege miatt adrenalint is, azt is meg kell fizetni.

  Továbbá a 0-ra, mint számra is lehet önállóan fogadni.

  Ha a 0-ra fogadsz es vesztesz, akkor hanyszorosara kell emelni a tetet? 36x-re? Ez gyors jatek lenne igy, hacsak nem vagy elegge szerencses (ami persze matematikailag azota is ertelmezhetetlen).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.) Senki nem állította, hogy a múltbeli események hatással vannak a jövőbeliekre. Nincsenek.

  2.) Mágnesnek nem sok értelme lenne. Egyrészt amiről 2 ember tud, arról szinte már mindenki tud... Ha véletlenül kiderülne, akkor meg többet ott ember nem játszana... Ezt a kockázatot senki nem vállalná be, egy kaszinó tulajdonos részéről. Továbbá a 0-ra, mint számra is lehet önállóan fogadni. 

  3.) Az igaz, hogy a Rulett az egyik "legkíméletesebb" játék az valóban így van. átlagos a feltett összeg 36/37-ét tudod visszanyerni, azaz az átlagos kifizetési arány: 97,3%

  4.) A lottónál, az aktuális törvényi és adózási szabályozástól függően nagyságrendileg valóban az 1/3 kerül csak kifizetésre, azaz az átlagos kifizetési arány: ~ 33%
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapvetően kaszinójátékokra gondoltam, de lottóra is van hasonló módszer, csak teljes más irányban, mint gondolnád!

  Ott egyforma szelvényeket töltenék ki, csak minden játékhéten más-más mennyiségben.
  ha nem nyerek akkor minden héten annyi db-ot, ami a legkisebb nyerőosztállyal is nagyságrendileg visszahozza az addigi befizetéseim értékét. Ez a fix nyereménykifizetésű játékoknál jobban célozható (pl. kenó) lottónál csak becsülni lehet egy átlagos 2-es találat nyereményét.

  Ezzel az elmélettel és korlátlan tőkével, jobbak az esélyeid, mint pl. az összes lehetséges variáció megjátszásánál. Ráadásul jóval kisebb tőke is kellene hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt kéne belátni, hogy a rulettnel a multbeli esemenyek nincsenek hatassal a jovobeli esemenyekre. Teljesen mind1, hogy mi volt 1 perccel ezelott, a kovetkezo fekete/pirosranal 18/37 az eselyed a nyeresre es 19/37 a vesztésre. A tét osszegetol fuggetlenul. (Es ezt csak akkor, ha a pálya nem lejt a kaszino oldalara: rengeteg a kamera, itt ott egy rejtett elektromagnes, hehe :p)

  Az, hogy okos vagy es kiszalsz 100rongynal az a te dontesed. Nem a veletlen. De ugyanugy az is benne van, hogy el sem ered a 100 rongyot es -100-nal vagy kenytelen kiszallni. De semmi gond, a kovetkezo fizeteskor ujra megprobalhatod :D

  Es a rulett az még az egyik legkimeletesebb jatek, a lotto sokkal károsabb ugyanis a beszedett penznek garantaltan csak az 1/3-at osztja vissza.


  Megoldas a maximalis tet problemara ->
  1. oszdd el a tul magas tétet 2 részre és
  2. a kovetkezo 2 korben jatszd 2x ugyanazt az osszeget emeles/csokkentes nelkul!
  3. ? 
  4. Profit 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ha nincs is plafon a megtehető tétekre, bármikor jöhet egy akkora vesztő széria, amit már nem viselsz el.
  Martingale-módszer – Wikipédia

  korlátlan tőkével szinte minden szerencsejátékra ki lehetne találni jó stratégiákat

  Pont az általad vázolt lottóstratégiák nem léteznek: korlátlan tőkével bár feladhatnám az összes lehetséges szelvényt és biztosíthatnám a maximális kifizetést, a kifizetések értéke nem érné el az összes szelvény feladásának árát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ez így van! :)

  Bár "elméletileg" korlátlan tőkével szinte minden szerencsejátékra ki lehetne találni jó stratégiákat, de vagy a maximális tétek korlátozása, vagy a rendelkezésre álló tőke korlátai miatt a gyakorlatban ezek mégsem kivitelezhetőek.

  A legklasszikusabb példa, a duplázás ruletten (színek, páros/páratlan, vagy kicsi-nagy esetében)

  Elkezdek ugyanarra játszani pl. pirosra, s ha nem nyerek, a következő körben duplázom a tétet, egészen addig, amíg nem nyerek. Nyertes kör után, pontosan a kezdőösszeggel megegyező nyereségem van. (Elméletileg ez tényleg így van...) Aztán kezdhetem elölről. De NEM ajánlom mégsem senkinek, mert hamar beleütközünk a maximális tétbe, amit éppen az ilyen esetek kivédésére találtak ki. (gyakorlatban a maximális tét miatt viszont mégsem működik.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Vajnabácsi viszont tuti örül ezeknek az elméleteknek, neki ez nem csak elméletben hozza a profitot. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MATLAB-ról sem hallottam még sajnos, de utánna nézek

  Nem hiszem, hogy ez lenne a legmegfelelőbb eszköz a számodra. Már csak pusztán azért sem, mivel nem ingyenes.

  Pricing and Licensing - MATLAB & Simulink

  120EUR áfa nélkül, személyes felhasználásra (nem üzleti, akadémiai, stb..)
  Üzleti célokra, pl egyéni vállalkozóként meg 2ezer EUR áfa nélkül..

  Amennyiben az algortimus adott, úgy a potenciális fejlesztőnek, akivel lefejleszteted még csak a matematikához sem kell feltétlenül túl mélyen értenie.. EXCEL-nél szerintem nagyjából bármilyen elterjedt modern nyelven történő implementáció jóval gyorsabb lesz :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gauss!

  Már a felhasználóneved is azt mutatja, hogy a matematika és a számelméletek egyik koronázatlan királyával nagy barátságban vagy... (Carl Friedrich Gauss az egyik legnagyobb matematikus elme a világtörténelemben)

  Nem mondom, hogy kicsi a világ, mert töb mint 20 ezren használják a különböző variációs könyveimet a világ több tucat országában, inkább az lepett volna meg, ha nem botlok előbb utóbb olyanba, aki találkozott is velük.

  Bár öregnek nem mondanám magam, (46 vagyok) de a programozás világától már egy kicsit messzebb kerültem. Így szívesebben veszem igénybe a fiatalabb és ezen atéren tapasztaltabb kollégák segítségét egyes problémák megoldásához. Ahogy ezt már korábban is kefejtettem, a variációk előállítását azt más módszerekkel oldom meg, de a saját és mások által elkészített variációk utólagos ellenőrzéséhez, illetve részletes esélyeket bemutató találati táblázatok elkészítéséhez használnék vmilyen korszerűbb alkalmazást. Nem azért használom az excelt, mert ezt találtam a legjobbnak, csak egyszerűen ehhez értek és a szükséges feladatok 98%-hoz ez is elegendő volt... MATLAB-ról sem hallottam még sajnos, de utánna nézek, ha más szóba került. De mivel maximalista vagyok, szeretném még tovább fejleszteni a repertoáromat, s minnél részletesebb leírást adni a játékosoknak.

  privátban beszélhetünk a részletekről.

  üdv, Gábor
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hasznosságáról még nem tudok véleményt nyilvánítani,

  0
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv. Kedves teletipp!

  Egész vélelenül Én már csináltam ilyen programot (algoritmust) MATLAB-ban. :) Két éve kezdtem el lottózni (előtte soha sem lottóztam). Édesapám is lottózik, ketten több mezőt adunk fel (6-os és Skandi). Az első pár hét után megúntam, hogy pl. a Skandin minden alkalommal 14...20 játékmezőt kell összehasonlítanom 2×7 kihúzott (kézi, gépi) számmal. Innét született az ötlet, hogy ha már egyszer "bűvölöm" a Matlabot, csnáljak egy olyan script-et, amiben ezt a feladatot a gép megcsinálja helyettem. :) Én mátrix műveletekkel dolgozom (ezt a Matlab nagyon hatékonyan csinálja). Egy mátrixban letárolom az Én "szerencseszámaimat", egy másikban pedig a hetente kihúzott 2×7 új számot írom be, és egy algoritmussal (saját agyszülemény :) ) kiírja nekem a programom, hogy hány db. 7 találatos szelvényem van, hány db. 6 találatos szelvényem van,...stb. A "szerencseszámaimat" is és a kihúzott számokat is Excell fájlban tárolom, és onnét olvasom be (A Matlab tudja ezt is), és az eredményeket is oda irom vissza. Én azért használom az Excell helyett a Matlabot, mert sokkal gyorsabb, hatékonyabb, programozni lehet az adott feladatra, és nagyon bonyoult matematikai peoblémákat is meg lehet vele oldani (Én nemlineáris differenciálegyenleteket oldok meg vele, néha parciálisokat is)! Egyébként a "szerencseszámaimat" is Matlabbal generáltam a könyveidben is leírt kombinációs és variációs elvhez hasonlóan! :) Illetve ezt csak gondolom, mert a matematikai elvet a könyveid nem ecsetelik (nagy sajnálatomra), de ha valaki ért a valószínűségszámításhoz, és tudja programozni a Matlabot, azelőtt nincs akadály :) Egyébként 3 könyvedet tegnap hozta a posta és egész véletlenül találtam erre a topic-ra! :) Látom, hogy itt többen is szkeptikusok és negatívan állnak hozzá bizonyos dolgokhoz. Én egyenlőre pozitív hozzá állást tanusítok, és a könyvek megvásárlásával is az a célom, hogy egy általam kedvezőnek vélt variációt kiválasztva teszteljem az általam írt Matlab scrip-el, a találatok számát és a nyerési esélyeket. :) Úgy látom, hogy neked is pont ez a célod... :)

  UI.: Egyébként elismerésem a könyvekért! Nem kis munka ekkora adathalmazt előállítani és kontrollálni! A hasznosságáról még nem tudok véleményt nyilvánítani, mert még nem nagyon volt időm böngészni, de előbb-utóbb, ahogy időm engedi tesztelem Én is a variációk helyességét! :)
  Ha pedig érdekel ez a program, megbeszélhetjük... :)

  További szép napot!
  Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Biztosan rentábilisan egyik variációval sem tudsz játszani. Hiába töltesz ki 43 millió játékot jól, az ugye 10 milliárd forint feletti összeg és egy tuti öttalálatos, a nyereményed csak 0,2 - 1,5 milliárd lesz, attól függően, hol tart a mézesmadzag.

  Nekem az egész rendszer gusztustaslanságával van bajom. Az állam a legszerencsétlenebb embereket - akiknek nincs reális lehetőségük az életük megváltoztatására - zsákmányolja ki. Jópár olyan embert láttam, aki a gyereke és saját kiflipénzét hozta a lottóra, volt aki verseskötettel akart fizetni, nem is sorolom, mert úgysem hinnétek.

  Évi 384 milliárd árbevétel. Ez havi szinten 32 milliárd. A szervezet fenntartásra elmegy 2-3%, a nyereményekre (na ezt nem egyszerű megtalálni) állítólag 25%, de ha összeadod a nyilvános kifizetett összegeket egy évben, akkor kiderül, hogy csak kb. 10%, és a cégkivonatban meg kijön, hogy adózott eredmény 10 milliárd.

  Tehát 280 milliárd még "kerül valahova" és le is papirozzák .... Nem véletlenül tartoznak közvetlenül a PM alá. De ez már nagyon
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alapvetően jó s megközelítés​, de.
  1.) Nem a variációk elkészítéséhez kell progi/alkalmazás - az megoldott probléma - hanem az ellenőrzésekhez.
  2.) Jelenleg is ellenőrzöm őket géppel, csak tudom hogy nem eléggé hatékonyan. (Excel, VBA)
  3.) Magam is rendelkezem programozói alapokkal (30-35 évvel ezelőtt szereztem...) A kornak megfelelően BASIC nyelven tanultam a 80-as évek elején. De mivel nem fejlődtem tovább a korral, így értelemszerűen nálamnál okosabb programozókat keresek (találok) a felmerülő problémák kezelésére. 
  4.) Igen, ez alapvetően olyan üzleti modell, ami a variációk eladására épül. Könyveladáson keresztül. Nyomtatott vagy elektronikus formában. Erre a tevékenységre váltottam ki a szabad szellemi vállalkozásra használható engedélyt anno 1988-ban... Néhány hónap múlva lesz 30 éve... Hát nem ma volt. 

  A 80-as évek végéig az akkor állami OTP Sportfogadási és Lottó Igazgatósága rendszeresen adott ki ilyen jellegű "szakkönyveket" amit Lottózókban lehetett megvásárolni. A Szerencsejáték Ft. Idejében megszűnt ez a gyakorlat, ezért próbáltam a keletkező űrt kitölteni. 

  Mivel a variációim zöméhez kevesebb játékmező kell, ugyanakkora nyeremény eléréséhez, mint a korábbi kiadványokban szereplő variációknak, így joggal gondolom, hogy jobbak, hatékonyabbak mint a korábban megjelent variációk. Persze ebből még nem következik, hogy bármelyik variációval garantáltan lehetne rentábilisan játszani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt ilyen lottóklubom, ami szelvényvariációkkal dolgozva csoportban lottóztatta a játékosokat, úgy, hogy szerveztük a csoportokat, vittük a nyilvántartást (komplett számlavezető rendszer kellett) kezeltük a befizetéseket,  megtettük a fogadásokat és kezeltük a kifizetéseket.

  Minden tisztán ment, Sz.Rt engedéllyel. A befizetők előre megkapták, hogy hány szelvényen, milyen számokkal és hány fős csoportban játszanak. Így húzáskor mindenki azonnal tudta, hogy mekkora nyereményre számíthat.
  A csoportnak ott volt értelme, hogy nem egyedül kellett a "variáció" szelvényeinek árát kifizetni. (kollektív lottózás idegenekkel) Németországban akkoriban a heti forgalom 20%-át a lottóklubok adták. Itthon ez 0% volt (nem volt még lottóklub), de a heti szelvényforgalom 5 + 2 millió db volt !!! (ötös, hatos)

  A matematikusnak az volt a feladata, hogy olyan, pl. "egyhibás" szelvénykitöltési szabályokat (köznyelv számára "variáció") készítsen, amelyek minimalizálják a szelvényszámot az "egyhibás" ígéret biztosítása mellett.

  Egy konkrét feladat pl: Ha 15 tetszőlegesen kiválasztott számot szeretnék ötöslottó szelvényeken játszani, akkor MENNYI az a legkevesebb szelvény ÉS HOGYAN kell azokat kitölteni, hogy amennyiben a 15 számból lesz az öt kihúzott szám, akkor BIZTOSAN legyen a szelvények között legalább egy db négytalálatos plusz a reszli, ha négy számot talátlunk, el akkor biztosan legyen x db hármas ...stb.

  A matematikus, aki a lottóklubom számára a "variációkat" készítette értelemszerűen algoritmizálta a problémát, én csak arra emlékszem, hogy ez egy közelítéses (szélsőérték?) probléma volt, ahol a szelvényszámot viszonylag gyorsan le lehetett szorítani a minimum közelébe, de ott már egy-egy szelvénnyi optimalizálás viszont aránytalanul sok gépidőt vitt el.

  Így mi a 15 számot százegynéhány szelvényen játszottuk.

  Tehát a topiknyitó olyan programozót keres, aki algoritmizálni és futtatható kóddá tud varázsolni egy ilyen problémát. A játékosok esélylatolgatása nem része a feladatnak. Az üzleti modell ezen "variációk" eladásában merül ki.

  Azon egy picit csodálkozom, hogy valaki harminc év alatt nem jön rá arra, amire mi a cégindítás ELŐTT, hogy ehhez programozó matematikus kell és kész.
  Mi kicsengettük rendesen a variációk árát és az hozta is az "ígéretet". (ne feledjük, nem az az ígéret, hogy pl. 100 szelvény "variációs" kitöltése nagyobb esélyt ad a nyerésre mint száz szelvény véletlenszerű kitöltése, hanem azt, hogy ha a száz szelvény között van egy nagy találat, akkor a kicsikből több lesz mint a random kitöltésnél)

  Ezt persze a lottózók esélynövelésként érzékelik (hamisan) A szakirodalom ismeri a "szubjektív valószínűség" fogalmát, a marketing pedig jól ki is használja.

  Szóval a feladat matematikailag és algoritmizálásként izgalmas, programozásként átlagos, üzletként pedig figyelemre méltó. (mi is elnyertük mások figyelmét, így inkább kiszálltunk)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2x2 valóban 4, nem 5. Sorry 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak 13 mérkőzéssel számoltam, mert a +1 csak játszik, ha az előző 13 jó. 

  Így 13 alatt a 2 a számítás eleje ha +1-et is belevennénk akkor 14 alatt a 2 az jó kezdet, viszont a hiba az 5-ben van, az a valóságban 2*2 azaz 4 és nem 5. Így jön ki a 78*4 =312, vagy 91*4=364 ha +1el is számolunk.

  De a 455 az teljesen rossz megoldás!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismered azt, hogy a méret a lényeg? Mennyi az annyi? Van esetleg szabály a prog.hu hirdetésekre, ami megtiltja konkrét számok megemlítését publikusban? Vagy talán félsz valamitől?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a 13*12/2*4 vajh' hogy jött neked ki? Ahhoz, hogy garantálni tudd, hogy lesz egy olyan szelvény, amin kettővel többet találok el a rengeteg szelvény kitöltésével, mintha csak feladnám ezt az egyet, minden lehetséges elrontható tipp-páros összes lehetséges variációját fel kell adni. (Persze ha feltételeztük, hogy az eredeti szelvényemen <=12 jó találat van.)
  (14 alatt 2 =) 91-féleképpen lehet a két rossz elem a szelvényemen, egy tipp-párost összesen 5-féle módon lehet megpróbálni kijavítani. A választás és a javítás függetlenek egymástól, így összesen 91*5=455-féle szelvényt kell kitölteni, hogy garantáld a legalább kettővel nagyobb pontszámot. Hol a hiba?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd