Szenzorhoz hasznalt driver a gyarto-é vagy nem?
2017-05-11T13:55:25+02:00
2017-05-11T18:14:33+02:00
2022-07-21T13:36:47+02:00
 • milyen filtereket hasznaltak, milyen modon vanez a fuzio a kodban,

  Ezeket a termékadatlapból elég jól ki lehet saccolni általában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • diploma munkamhoz kene, dokumentalni a kodod.  de akkor az igaz lessz ha azt irom,  h a szamitasokat,  a szenzor meresehez a invensense driver vegzi,  ami nem publikus ezert konkret algoritmust ra nem tudok mondani,.... hogy pl.  milyen filtereket hasznaltak,  milyen modon vanez a fuzio a kodban, hogy megkapjuk a szenzor ertekeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magamtól úgy gondolnám, hogy az algoritmus egyik része on-chip, másik része PC-n fut. A readme is valami ilyesmit ír

  The linux-mpu9150 code uses the InvenSense Embedded Motion Driver v5.1.1 SDK to obtain fused 6-axis quaternion data from the MPU-9150 DMP. The quaternion data is then further corrected in the linux-mpu0150 code with magnetometer data collected from the IMU.

  A linuxos rész viszont forráskódban van, bátran nézd meg, mi van implementálva. Semmi könyvtár vagy hasonló nincs ott (legalábbis nem látom). Úgyhogy ami nincs a forrásban, az embedded.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Számít valamit? Az algoritmus nem publikus, nem fogod tudni használni/módosítani a saját céljaidra, valamint nem engedélyezett más/saját fejlesztésben felhasználnod a kódjukat, könyvtárukat, ha valahogy sikerül is kitúrnod.
  Amúgy mihez is kellene?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szenzorhoz hasznalt driver a gyarto-é vagy valaki megirta most hozza?
  Ezt hasznalom:
  mrbichel/linux-mpu9150

  Ezt irjak a giten rola:

  "The linux-mpu9150 code uses the InvenSense Embedded Motion Driver v5.1.1 SDK to obtain fused 6-axis quaternion data from the MPU-9150 DMP. The quaternion data is then further corrected in the linux-mpu0150 code with magnetometer data collected from the IMU."


  kerdeztem a gyartot,hogy a szenzor hogy mukodik - milyen konkret algoritmust haszsnal, ez volt a valasz:

  The sensor fusion in the Invensense software is calculated either on-chip or in a proprietary algorithm library running on the processor. The algorithm is proprietary so we do not provide details on the internal calculations of the algorithms.


  Ami megzavart az az,hogy ezt irtak:
  "or in a proprietary algorithm library running on the processor."

  Ez amit en kuldtem linux-mpu9150 akkor ez most melyikbe tartozik

  1 - The sensor fusion in the Invensense software is calculated either on-chip 2 - or in a proprietary algorithm library running on the processor.  A kerdesem,az hogy most rejtett az algoritmus abban amit en haszsnalok,hogy megkapjuk a szenzor mert adatait,vagy ez mar modifikalt,sajat algoritmust hasznalnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd