Gyakrabban dobják vissza a női fejlesztők kódjait, mint a férfiakét
2017-05-03T10:22:24+02:00
2017-05-03T21:04:00+02:00
2022-07-21T13:46:42+02:00
 • "A tanulmány hitelességét ráadásul a Facebook is kétségbe vonta, azt állítva, hogy az hiányos és pontatlan, valamint megkérdőjelezhető alaposságú adatgyűjtésen alapul."

  Ez akkor mitől hír, olyan mint  a Nibiru, közelít, közelít, de sosem ér ide. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Brit tudósok bebizonyították, hogy a férfi programozók egyik felének nagyobb eséllyel dobják vissza a kódjukat, mint mint a másik felének.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy nem igazán jellemző, de így férfiak esetén is kockázatot jelent ez, nem?

  Ráadásul ez nem is mindenhol ilyen egyszerű: pl. Norvégiában az 1 éves támogatott babázásból 10 hetet csak az apa vehet igénybe. Simán lehet hasonló szabályozás máshol is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nők kódjaival szívesebben, érdeklődőbben és alaposabban átnézik a kollégák, míg a férfiakét leszarják. A férfiak ismét hátrányosan vannak megkülönböztetve.

  Ez is lehetne a cím.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megint egy semmi ertelme tema. Meg az en kodjaimat is visszadobtak anno, mikor mondjuk az egyeduli fejlesztesi projectekbol egy githubos team workot kellett prezentalni. Mellesleg ha uj helyre kerulsz, akkor altalaban a cegen belul is teljesen mashogy programoznak igy fel kell venned a fonalat. Mindenkinek mas a szep, mindenki mashogy kodol, mas a jo neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az is fontos, hogy mennyi ideje szivsz már ugyanazon a projecten, a kieges miatt ugye.
  Azzal, hogy a noknek allitolag sokkal kevesebb a munkajuk, nekik tobb idejuk van agyilag regeneralodni. Nemde?! :D
  Pl ahelyett, hogy ma dolgoznek, inkabb csak irogatok mindenhova ossze vissza es megallapitottam, hogy a Stokholm-Szindrómám az valojában csak egy Concorde effektus, vagy más megkozelitesben "Sunk Cost Fallacy". Never Ever Quit!!
  Tehat egy kipihent noi agy sokkal hatekonyabb lenne, ment az enyem, csak nem tudja azt, amit en 4 ev alatt megtudtam, szoval tanulas miatt honapokig nem termelné napjaink legfelsôbb Istenét, a pénzt.

  1.5 honapot szamolok, aztan vege ennek az aktivabb szakasznak, de tok komolytalan, mert ezt evek ota igy gondolom... (google -> Sunk Cost Fallacy :D)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a fentebb leírt tényező egy férfi alkalmazott esetén nem jelent kockázatot

  Amit eddig en lattam palyafutasom soran, teljesen irrelevans a szulessel, kapcsolatos felvetesed, a tobbseg igyis-ugyis elmegy par even belul es vissza se jon. Nem erdemes azzal tervezni hogy valaki evtizedekig marad a cegnel. (sot a startupoknal arra se erdemes hogy tobb mint 2 evig eletben marad a ceg)

  A kivalsztasnal persze ettol fuggetlenul lehet hogy van szerepe a szulesnek, de a gyakorlatban nem latom hogy barmi plusz kockazatot jelentene.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Majd kigúvad a szemem, de az alabbi dolgok kozul melyiket fizeti a munkaado?
  Milyen juttatások járnak szülés után? Pénzbeli támogatások-kismamáknak járó pénz támogatások!
  Vagy arra az idore is jár a havifix? o.O

  Még kész 'szerencse', hogy a lassu es fokozatos kihalásunk ezeket a céges problemakat kompenzálja. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ez a fentebb leírt tényező egy férfi alkalmazott esetén nem jelent kockázatot.

  Nem annyira a szülés a probléma ebből a szempontból, hanem utána a GYED-időszak. Ezt pedig – legjobb tudomásom szerint – apa/férfi élettárs is igénybe veheti az anya helyett. Tudom, hogy nem igazán jellemző, de így férfiak esetén is kockázatot jelent ez, nem?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A férfi és a nő lehet hogy egyenlő, de nem egyforma, egyik jobban fut mint a másik, egyik magasabb, mint a másik, nagyobb az agytérfogata, izmosabb, és a többi, miért lenne egyforma a programozói képességük ? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez nem ennyire egyszerű. Nyilvánvalóan lehet és szerintem van is ráhatása a nemeknek, de még a külső megjelenésnek is, hogy felvesznek-e valakit egy adott pozícióra, vagy sem.
  Pont úgy, mint ahogy a fizetés sem (csak) az alapján dől el, hogy mennyire jól szerepeltél a teszten/mekkora a valós tudásod, hanem hogy mennyire tudod eladni magad.

  Igen is egy kis cégnél komoly probléma lehet, amennyiben egy pár éve felvett női alkalmazott, aki már nagyon benne van a céges ügyekben egyszer csak elmegy szülni. A cégnek ez komoly kiesés, amit állnia kell (nem csak közvetlen anyagi, mint személyi ráfordítás, annál sokkal több lehet közvetve, pl meghiúsul egy új projekt..) és komoly problémát jelenthet a középtávú pótlás is. Mert hát ha vissza jön, akkor helyet köteles biztosítani számára. (Lehet hogy el kell bocsáltani a pótlására felvett munkaerőt).

  Ez a fentebb leírt tényező egy férfi alkalmazott esetén nem jelent kockázatot. Biztos vagyok benne, hogy igenis szerepet játszik a nemiség is a kiválasztásban, pont úgy ahogy a megjelenés, magabiztosság, stb.. amúgy irreleváns tényező az elvégzett munka minőségének szempontjából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szívemből szóltál, csak én nem mertem leírni :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hosszabb kutatás után előbb-utóbb rájönnek, majd, hogy a női egyenjogúság nem azt jelenti, hogy minden területen azonosan tudnak teljesíteni. És ezzel nincs is semmi gond. Nyilván vannak olyan területek, ahol jobbak, vannak, ahol rosszabbak.

  Ha sokat kutatnak, még a végén eljutnak a felismerésig, amit egy óvodás is tud. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az is csak egy fétis, nem vagy egyedül vele: Steam Greenlight :: Attack Helicopter Dating Simulator 

  (Ja: off, meg vicc)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kódokat azért dobnak vissza, mert azzal valami baj van.

  Ennek akkor lenne értelme, hogyha ugyanolyan képességű és tudású fejlesztőket hasonlítanának össze, ugyanolyan körülmények között. Meg kellene nézni, hogy a két nem közt kód minőségben, hibákban vannak e eltérések(szinte biztos, hogy van) és kideríteni, hogy mi okozza ezt. Utána majd lehet méricskélni, hogy tényleg csupán nemi alapon van megkülönböztetés...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahogy így.

  Egyébként ha meg esetleg pontos volna a felmérés, akkor is elgondolkoznék, hogy vajon biztos e, hogy az ellenőrző kollégák szexisták, és nem csak arról van szó, hogy itt ütnek vissza az egyre jobban erőltetett nemi kvóták és a pozitív diszkrimináció.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ebben hol a szexizmus, és miért következne mindebből az igazságtalanság? Kaptunk valami adatot, és ennyi. Normális következtetést ebből nem lehet levonni sehogy se.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En ha tesztelem es hibas, akkor 100%-ban dobom vissza...
  Még akkor is, ha nemi identitás alapján azt a kódot egy Apache helikopter írta is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd