Kiderült mi a legvonzóbb egy állásban a fejlesztők számára
2017-04-13T08:23:43+02:00
2017-04-30T14:40:00+02:00
2022-07-19T03:57:56+02:00
 • Meglepődnél az indiai fizetéseken. Volt egy kollégám akitől megkérdeztük, hogy kb. mennyit keres egy senior fejlesztő indiában és ő olyan 400e-et mondott nettó. Ami bár elmarad az itteniektől (500-700e között) de azért olyan messze sincs tőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk attól nem tartok, hogy alkalmatlan programozóként Indiában olyan sokat keresne. Helyileg esetleg, globálisan biztos nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és lehet több lóvét keresett mint te :)
  Nehéz ez. Volt egy ismerősöm, nem tudom mennyire volt jó programozó srác, de mondjuk az alapvető coding dolgokat nem tartotta be a kis projektjénél. Még verzió kezelője sem volt.
  Viszont a "kis programocskájával" volt olyan év amikor 40 misit akasztott 2003-5 környékén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne benakkal legyek korulveve, mert az a lelki allapotomnak nagyon nem tesz jot

  Látod ebben különbözünk. Én például nagyon szeretek mentorálni

  A hülye és a kezdő nem ugyanazt a halmazt jelölik - persze a két halmaznak ettől még nem lesz üres a metszete. A kezdő azért nem tud valamit, mert még nem hallott róla, de utána a fejében összeállhat a kirakós. A hülye fejében nem történik semmi említésre méltó.
  A Forum Nokia-n végigkövettem egy igazi hülye pályafutását. Az összes mobil platformon az volt a küldetése, hogy egy XML-ből összerakjon egy programlistát, és a választott stream-et elindítsa a beépített akármilyen lejátszóval vagy API-val. Az évek folyamán a Nokia-nak volt Symbian C++-a (illetve erre még volt OpenC/C++ és Qt is), Java ME-je, Python-ja, Maemo-ja, WP-je meg egy Androidos kiruccanása, és valahol közben volt még valami WebRuntime-os izé is, ja meg akkor már FlashLite is. Amikor kijött az új technológia, a csávó pár hónapon belül feltűnt, hogy hogyan kell XML-t parse-olni. Soha nem fogta fel a SAX/Pull parsereket (kezdetben csak ezek voltak a kevés memória miatt), de amikor lett DOM, még azt sem. Egészen biztos, hogy ma sem tudja mik ezek.
  Egy kezdőnek azt is el lehet magyarázni, hogy a "kéne egy lista egy XML alapján, és benne szövegek meg gombok, és amikor a gombra kattint, akkor induljon el a lejátszás" kérdés igazából három, mert szétvágható (kb.) az "és"-ek mentén. Egy hülyének (pl. ennek a konkrét példánynak) nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A törvényben foglaltakon felül lehet adni még szabadságot. Láttam is már olyan hirdetést, ahol a juttatások között volt a nyári +1 hónapos fizetett szabadság.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak úgy megjegyzésképpen ez a cikk amcsiból lett fordítva és itthon biztos nem igaz. Eleve amerikában nincs olyan, hogy törvényileg kötelező szabadság. Ezért ez egyfajta cafetéria ami általában annál magasabb minél magasabb pozícióban dolgozik valaki. Ha jól tudom pl. a befektetési bankoknál VP 4 hét, ED 5 hét, MD 6 hét fizetett szabadságot kap. Itt meg annyi van amennyit a törvény ad és kész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne benakkal legyek korulveve, mert az a lelki allapotomnak nagyon nem tesz jot

  Látod ebben különbözünk. Én például nagyon szeretek mentorálni. Persze az is jó ha én is tudok kitől tanulni, kérdezni. Én inkább az olyan kollégákat nem szeretem, akik szerinte a google a barátom és a wiki a barátnőm. Persze ez nem mindig a kollégákon múlik, hanem inkább a munkahelyen. Kérdés, hogy van-e idő arra, hogy megvitassunk egy viszonylag egyszerű témát, ha valaki nagyon belebonyolódik. Vagy amikor segítséget kérsz, akkor vajon a másik ingerülten válaszol-e, mert Ő is úszik a melóban. És lehet hogy több idő megy el vele, mert ketten dolgozunk rajta, de mindketten úgy megyünk haza hogy ma csináltunk valamit. Az egyikünk annak örül, hogy segíthetett a másiknak, a másik pedig annak örül hogy túljutott egy számára nehéznek tűnő ponton. Így másnap is örömmel megyünk be, ahelyett hogy a reggeli kávé mellett új munkahelyet keresgélnénk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nalam a penz penz es a megtobb penz utan az, hogy ne benakkal legyek korulveve, mert az a lelki allapotomnak nagyon nem tesz jot. :) a felesleges koroket es kommunikaciot is ide sorolhatnank, valamint a varakozast. Egyszoval talan profizmusnak hivnam. 
  Ami meg fontos lenne az a pihenoszoba. Nem tudom ilyen van e letezik e vagy csak almodozom. Tehat ha mondjuk mar nagyon kivagy akkor ledolsz vhova, lefekszel es pihenteted magad. Azaz nem a kva szekben ulsz meg allsz egesz nap.

  A kihivas szo szamomra ertelmezhetetlen. Ugyanis minden projectben van. A legkisebben is. Szoval ez a szo mindenhol megallja a helyet. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Tetszik"-eltem, bár gondolom nem én vagyok az egyedüli, akinek a "jó" megoldás(ok) meg sokszor akkor jut(nak) az eszébe, amikor éppen mást csinál, pld. a "kertben kapál",

  apropó: miért nem látok ilyen hirdetéseket: a cégnek saját háztájija és istállója van, ahol pihenésképpen kapálhatsz, meg ganézhatsz, és a céges bulin megeheted a ...-t (a ház(táji) munka (agyi) "kikapcsolódásnak" legalább annyira jó, mint a csocsózás, meg a társaik, szerintem...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azzal nincs is.. de cserébe máshol meg a túrórát számolják és nem nullázzák minden nap végén. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az "igazi programozó" nem megy el csocsózni, amíg érdekes feladata van.

  Na innen levezetve: ahol a csocsó üzemel, ott nincsenek érdekes feladatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A jelek szerint nem, nem derült ki, mi a legfontosabb a fejlesztőknek, az ugyanis: "munka nélkül sok pénz"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF:

  Már majdnem 13 éve regisztráltam ide be magam és max. 2-3 évvel később frissítettem a profilképem utoljára. A PCForum-on frissebb vagyok, az ottani (már rövid hajú) képem "csak" 6-7 éves.

  Egyébként immár 39. éves családapa vagyok. 7. éve kizárólag rendszergazda vagyok (immár a második állami intézménynél), de előtte voltam webfejlesztő (backend) meg Delphi-s (amikor még a Delphi 6-7 volt, azaz a fénykorban), az előtt meg hardcore Assembly, Pascal programozó voltam. Na ebben hőskorban regisztráltam be ide. Előtte "megízleltem" a Clipper-t (ma már sajnos a fiatalok nem is tudják, mi ez), meg egy kicsit a PC-k előtt Comodore +4 gépen "toltam".

  Szóval én már pont hogy a kiöregedő generáció vagyok. Az avatarommal csak "fiatalítom" magam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a számokból jól látható, hogy a felmérés kitöltői közül a többség messze nem Magyarországról, de még csak nem is Európából szárzamazik. Nálunk természetes a 20+ törvényileg garantált szabadnap (meg az "ingyenes" egészségügy), szemben az USÁ-val. (Egyébként érdekelne, hogy valójában átlag hány napot is jelenthet a "Vacations/days off". Gondolom közelében sincs a mienknek.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • rofl, ha az a te profilképed akkor te még nagyon messze vagy a kiöregedéstől lol...
  A távmunka az nekem is bejövős egyébként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még nem lájkolhatok, de kommentben megteszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos a csocsóasztal sokkal olcsóbb, mint egy egész irodának megemelni a fizetését...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csatlakozom, a csocsóasztal és társai engem is taszítanak. Inkább legyen jó fizetés, meg adják ki rendesen a szabadságot, stb.
  Az önálló irodának viszont tudnék örülni az openoffice után.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na most esett le az állam...
  Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok már annyira kiöregedett és cinikus az ilyen sörözős meg csocsózós hirdetésekkel szemben, és azt hittem (de tényleg), hogy ezzel csak én vagyok így. Erre most meg látom, hogy másnak is hidegrázást okoznak az efféle álláshirdetések. Hát tényleg megleptetek. Jó értelemben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • semmi céljuk, csak eljárnak dolgozni, hogy otthon ne unatkozzanak a négy fal között. Nekik kellenek ezek a hangzatos mondatok, hogy jó társaság, sörözés, játékszoba.

  En mondjuk a probaido veget sem varnam meg egy olyan helyen, ahol nem jo a tarsasag. Azt meg a tavmunkaval sem lehetne kivaltani, dehat ez megint egyen es szocializacio fuggo. Pont, mint ahogy az is, hogy kinek mi a jo tarsasag. :)
  Epp ezert hulyeseg/felesleges beleirni egy hirdetesbe, hiaba szukseges a legtobb embernek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerencsére nincs első kézből származó tapasztalatom az embertelen és teljesíthetetlen határidőkről, de attól ez még egy létező jelenség. Igaz, olyan elő-előfordult, hogy a határidővel nem volt gond, csak bizonyos feature-ök átcsúsztak a következ milestone-ba. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az ilyen csocsó, sörcsap meg hasonló szlogeneket már a bulizósabb emberek sem kedvelik, csak az ilyen munkáltatók le vannak maradva 10 évvel.
  Ugyanis ezzel lazaságot akarnak hirdetni, valójaban viszont aki kicsit is átlát az ilyen szlogeneken, ez épp a lazaságot láttatni akaró, de görcsös munkahelyi közösségek sajátja, ahol nem magától jön, hogy jól érzed magadat a munkatársaiddal, hanem erőltetett jópofizás van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, csak en latom jelensegnek, de neha ugy erzem, hogy a munkakat ugy kinaljak, hogy a fizetes teljesen mellekes

  Sok embernek tényleg mellékes, elvannak otthon a szülőkkel, vagy már megkapták a háza(ka)t, autót, megvan a passzív jövedelem, és nincs különösebben semmi céljuk, csak eljárnak dolgozni, hogy otthon ne unatkozzanak a négy fal között. Nekik kellenek ezek a hangzatos mondatok, hogy jó társaság, sörözés, játékszoba. Úgy látszik az itteni cégek őket keresik elsősorban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyanígy vagyok vele.. émelygek ha csocso, ping pong, stb -asztalt, sörcsapot stb-t látok, de amitől messzire kerülöm én is a hirdetőt, ha kihívást, változatos projekteket, és versenyképes bérezést tüntetnek fel, mert azok rendszerint (tisztelet a kivételnek) épp az ellekezőit jelentik.

  Reménykedem benne, hogy azért ezt az eredményt figyelembe veszik a hazai munkáltatók is (legalább egy részhalmazuk) előbb vagy utóbb, kiváltképp ha csak a fele igaz annak, hogy mennyire "hiány van fejlesztőkből"..

  Az eredmények második fele mondjuk szerintem nem túl releváns.. gondolok itt arra pl, hogy kit érdekel milyen a menza, az idoda, stb. ha egyszer úgyis home office akarok dolgozni.
  A munkakörnyezet esetében sem ugyanarról beszélünk ugye.. távmeló esetén az a fejlesztőn múlik ez is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, hogy kihivas, hogy elkeszulj hataridore? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy az se semmi, amikor a "sorozest a kollegakkal es a fonokkel" emlitik a hirdetesben.

  Lehet, csak en latom  jelensegnek, de neha ugy erzem, hogy a munkakat ugy kinaljak, hogy a fizetes teljesen mellekes, hisz van csocso asztal, sorozes, kutyat be lehet vinni, csaladi hangulat, csapat epito training, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj a kihívás szóval, hogy bár elméletileg jelenthetne érdekes feladatot, mégis inkább a határidők terén jelenik meg gyakran, vagy éppen akkor, amikor le kell kódolni egy újabb kör alakú négyzetet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy a legtobb helyen a legegyszerubb dolgokat kihivasnak nevezik mar, ergo majdnem minden allashirdetesben szerepel. :) Azert az erdekesebb es valoban kihivast (persze ez szubjektiv is) jelento projektek nem lennenek rosszak, csak abbol tenyleg keves van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a kutya vacsorája. Vagy van vagy nincs, vagy jó pénz, vagy aprópénz, és ez többnyire nem rajtad múlik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt próbálják a többi látszat hülyeséggel palástolni. (játékszoba, de az is csak ebédszünetben stb.)

  Már rosszul leszek, ha csocsóasztalt látok a juttatások között, pedig nem is keresek munkát. :) De az igazi pofátlanság, amikor a kihívást, mint juttatást tüntetik fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd