Kiderült mi a legvonzóbb egy állásban a fejlesztők számára
2017-04-13T08:23:43+02:00
2017-04-30T14:40:00+02:00
2022-07-19T03:57:56+02:00
 • (Ó, ne aggódj, van olyan cikk+téma is: Ettől a 10 dologtól lesznek a legszomorúbbak a fejlesztők )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azt látom, hogy ezek a főbb gondok a magyar begyöpösödött cégekkel:
  - S3gg3ld le a 8 órádat percre pontosan, természetesen az ebédidődet dolgozd le, nehogy már azt a fél órát ne a gép előtt töltsd (miért nem droidokat alkalmaznak akkor? :) )
  - "Izgalmas projektek, modern technológiák" = gányold a régi rendszerünket, ami valami elavult technológiával lett írva, egy fakezű buherátor által
  - Távmunka nincs, biztos nem dolgozik a paraszt otthon
  - Túlóra túlóra hátán, seniorok helyett gyakornokokat keresnek akik inkább csak a pénzt időt és energiát viszik (persze valósínű azért, mert egy internt talán még rálehet venni, hogy valami sz@rt gányoljon...)
  - Nem megfelelő munkakörülmények értem ez alatt a szoftvereket és hardvereket. (pl.: nem fizetik ki a jó minőségű IDE-t, ami könnyítené a munkát)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megkérdezték tudok e Delphi-ben programozni. Nem igazán, erre adtak egy vastag valamit, hogy akkor ezt Excelbe rögzítsem be. Neteztem pár órát aztán hazamentem, azóta se mentem vissza. Elég nagy épületük volt Kecskeméten, ami ma már valami szállodának ad helyet.

  sokat veszitettel, mekkora cs partikat nyomtunk anno a telephelyek kozotti csapatokkal :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen logikus, amikor az ember agyára száll a köd, és majd leragad a szeme, akkor aki valaha valóban dolgozott már, az tudja, az így eltöltött munkaidő gyakorlatilag kidobott idő.
  Ha csak 10-15 percet szundiz az ember, onnan egyből ismét fog az agya!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt azért nehezen tudom elhinni, hogy mindenhol csak rossz tapasztalatod volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyanról tényleg hallottam, hogy próbaidőn pörgetik a népeket, de ez azért nem a multik szokása. Meg egy ilyen helyen valószínűleg nem ez az egyetlen, ideálistól eltérő "furcsaság".
  A munkareőkölcsönzés és a munkaviszony egyébként nem ugyanaz. Sőt, eredetileg még a "konzultáns" sem a "kölcsönrabszolga" szinonímája. Bár erről nagyon tanulságos történeteket lehet olvasni, akár a Google kapcsán is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, Magyarországon is van 1-2 jó multi, ahol pl. van masszírozás (munakidőben), vitorlás szakosztály(szabadidős tevékenységként, de a cég szervezésében) stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából lehet(és célszerű is lenne) véleményeket írni az adott munkahelyekről.
  Feedback nélkül az adott cég sem tud változtatni, valamint az állást keresőknek is segíthetnél vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legrövidebb munkahelyem kerek egy napig tartott, ahova kiközvetítettek. Megkérdezték tudok e Delphi-ben programozni. Nem igazán, erre adtak egy vastag valamit, hogy akkor ezt Excelbe rögzítsem be. Neteztem pár órát aztán hazamentem, azóta se mentem vissza.  Elég nagy épületük volt Kecskeméten, ami ma már valami szállodának ad helyet. Pesten se voltak sokkal különbek, híres-neves multik, hiába a hangzatos három betűs módszerek/eszközök, meg minden. Most egy nagyobb állami cégnél húztam meg magam, de ha elkezdenék mesélni ott is mi megy... Mindenesetre legalább elvagyok, jó a fizetés, fejlődni, meg kihívást keresni úgyse a munkahelyen kell, nem ott adják a világmegváltó feladatokat ugye.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • USA-ban azért dolgozol, hogy élj, magyarban meg azért élsz, hogy dolgozz, nagy különbség! Sajnos nem nevezhetem, meg azokat a m.o-i multikat, ahol ilyen körülmények vannak, mert még a végén én mennék börtönbe, pedig milyen jó lenne egy ilyen fekete lista. Nyílván nagy a fluktuáció, konkrétan szinte naponta változik az ülésrend, csak hogy még egy általános iskolás hasonlatot írjak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jobb nekünk a saját birodalmunkban királykodni, az tuti. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat ez tenyleg embertelen. Ilyen helyeken nem szivesen meloznek.

  Gondolom más se, ezért viszont azt is gondolom, hogy ilyen helyek hosszabb távon nem léteznek...

  Masnap lehet otthagynam oket, hiszen ok fuggnek tolem es nem forditva.

  ... pontosan ezért, lásd multis megjegyzés ("Multinál hasonló helyzetben gép azonnal leállít, több emberrel kíséret a bejáratig"), iskolás szavak használata ("igazolatlan nap" - mi a f*szom, ha egy cég nagyon akar valamit, elküld fizetett/fizetés nélküli szabadságra). Lehet, hogy a hiányzó 20000 informatikus (meg persze a fejenként 10 SIM kártyájuk) hülyeség, de azért nem szalagmunkáról beszélünk (egy új ember kerítése és beüzemelése szabad szemmel is jól látható időmennyiségbe, azaz pénzbe kerül, a réginek meg ott a 3 hónapnyi felmondási idő/végkielégítés), és mellesleg nem is úgy fizetik (értsd: fejlesztőként tipikusan nem halsz másnap családostul éhen, ha megszűnne a munkád - különösen ha közben kapsz még 3 havi fizetést, pláne egy jól fizető multitól).

  Valahogy olyan ez, mintha M.Seal az USA-ról írna (ott elvileg létezhet ez a másnapra kirúgunk, meg a sztereotípia, hogy az emberek a munkahelyen kívül sem bírnak másról beszélni, csak a munkáról), de közben azt állítja, hogy mindez Magyarországon van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk az is igaz, hogy míg Zürichben egy lelket sem láttam a Google-vidámparkban, Budapesten a Nokia-nál (később NSN) a céges szauna meglehetősen pörgött. Mondjuk erről nem járták be fotók a világot, helyette csak használják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat ez tenyleg embertelen. Ilyen helyeken nem szivesen meloznek. Gondolom kreativ munka sincs nagyon. Meg leugatnak az milyen mar? Masnap lehet otthagynam oket, hiszen ok fuggnek tolem es nem forditva. Aztan el lehet gondolkodni..:) szerencsere mindig vallalkozasban dolgozom igy akkor fekszem le es akkor tornazok amikor akarok. Ez valahogy mindent meger ez a szabadsagerzet.

  Szoval kis helyeken meloztam eddig amit megfizetnek eleg jol, cserebe jofejek altalaban, meg sosem volt elcse.zett munkaltatom. Olyan haveri jopofizas megy altalaban. Meg olyan se akadt aki leugatott valamiert. Bar kva jo vagyok. :) ha a nagy helyeken ilyen ridegseg megy, akkor en nem csodalkoznek, hogy nincs jo szakember..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A te beszamoloid a garanciak szamomra, hogy en mar sosem fogok bejaros munkat vallalni. 
  Akar igazak, akar nem. (Mert eleg mmeredekek.) Meg egy kiserletet sem er meg lol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én a spanyol inkvizíció módszerét használom: a projekt menedzsert elhivom egy rövid, de emlékezetes sétára, ha nem tudja plasztikusan elmagyarázni valamelyik világnyelven a Liskow-ot, akkor még egyszer találkozunk... ha eltudja, akkor kétszer....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sérvre azt mondanák, hogy kapsz egy kényelmes széket, üljél azon. Szünetet tarthatsz, de nem fekvéssel, maximum átmész a másik szobába a többiekkel diskurálni a projekttel kapcsolatban, vagy a kijelölt helyre lemehetsz cigizni szintén a projektről dumálni. (legtöbben még a wc-n is a projektről dumálnak egymással, de láttam már kondi parkban is emberkéket órákig a munkahelyről beszélni) Kb. ennyi, amit megtehetsz egy komolyabb magyar cégnél pihenésképpen. 

  Kis pár fős cégnél az egyik csókos behozott egy kanapét, mondván, hogy azon majd jókat lehet pihenni. Egyszer picit rosszabbul lettem, fájt a hasam ebéd tán, gondoltam kicsit ledőlök. Na, aztán jött is a főnök, hogy mit csinálok, nem dolgozok, biztos valaki bemártott (vajon ki?). Aztán mondták is, hogy vagy orvoshoz megyek és, ha indokolt a dolog (ilyen cinikusan), akkor kapok igazolást, vagy igazolatlan nap, amúgy meg legyek szíves dolgozni, többet ilyen ne forduljon elő. Multinál hasonló helyzetben gép azonnal leállít, több emberrel kíséret a bejáratig (már csak a bilincs hiányzott), másnap már a papírjaimért kellett bemenni. Így megy ez a vasfüggöny mögött.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mazli, hogy nem dolgozom ilyen helyen. A gerincem nem birna :)

  En ugyanis servvel kodolok. Viszont ha jol tudom orankent 10 perc szunetet kell tartani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a boxzsákért sem szokás addig szólni, míg nem a meetingek vagy az ügyfél után mész püfölni, mert csak 1 zsák van, és nehogy már lefoglald azt valamelyik felettesed elől...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen mas tapasztalatom van. Egy nagyon jo cimboram egy zurichi biztositonal napi szinten kihasznalja a piheno szobat, azaz napi fel orat ott pihen. Hivatalosan a napi 8 oras munkaba ez beleertendo, felette kell csak tulorakent ledolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én amikor ezt látom egy hirdetésben, akkor rengeteg túlórát látok magam előtt. Általában hozzáírják a fiatalos csapatot is. Vagyis egy fiatal, aki nem is igazán akar hazamenni, nem is várja otthon senki, ott is elaludhat éjszakára. Persze csak amíg nekik jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A pihenőszoba, meg a többi csak a látogatók kedvéért van, hogy ott milyen modern és profi a környezet.

  Ez bizony így van. Jártam a Google-nál Zürichben, ott készültek a híres fotók a játszó-pihenő szobákról meg a vicces/tematikus meeting-környezetekről. Egy lélek nem volt ott a googler ismerősömön meg rajtam kívül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kínában meg konkrétan többet keresnek a fejlesztők, mint Magyarországon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehat ha mondjuk mar nagyon kivagy akkor ledolsz vhova, lefekszel es pihenteted magad.

  Másnap már nem kéne bemenned, ugyanis legtöbb helyen a szabályzat előírja, hogy fittnek és kipihentnek kell lenni, az épület területén belül pedig folyamatosan és lelkesen kell dolgozni (kivéve ebédszünet). A pihenőszoba, meg a többi csak a látogatók kedvéért van, hogy ott milyen modern és profi a környezet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, azért multit írok, mert azt tudod összehasonlítani. Megnézel egy pénzügyi céget vagy valami olyan techet akinek itthon is van irodája.
  A vidéki kis cég se fog neked itthon 1M bruttó fizetést adni (ami 660 nettó).
  A link amit küldtél pedig nem senior emberre vonatkozik és én arról beszéltem. Azokra 1M-1.2M rupia bérek jönnek ki.

  Amiben még módosítja az össszehasonlításod, hogy Indiában sokkal kisebbek az adók nem 34% mint itthon hanem 10% körül (ezt találtam a neten) vannak. Tehát értelmetlen a bruttó összehasonlítása. 1.2M rupiával meg ki is jön a 400 nettó.

  Oracle Senior Software Engineer Salaries in Bangalore, India

  Pont itt egy másik topicban néztük az ukrán programozó fizetéseket és nettó azok is magasabbak voltak annak ellenére, hogy a totál munkáltatói költség kisebb mint az itteniek mert alacsonyabb arrafelé az adó. Itthon az állam elviszi a munkáltatói költség majdnem felét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Salary: Software Engineer - amúgy van egy pár indiai ismerősöm, és ők sem véletlenül jöttek Európába.
  A nagymultit meg most költötted hozzá, ők Magyarországon sem az említett 5-700e-t fizetik (brutto, mert ugye a GlassDoor-os számok is azok).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lassan már mi megyünk Indiába házra gyűjteni. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nézd meg a glassdooron mekkorák az indiai fizetések egy nagyobb multinál (jóval 1 millió rupia felett vannak évente). Az a 400e havi fizetés lesz forintban. Mint mondtam ezt egy olyan srác mondta aki velünk dolgozott itt Budapesten 1.5 évig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a 400e szerintem éves fizetés lesz ám, rúpiában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már nem tudom, hogy hol és mikor, de tanulmányaim során ez már előjött, hogy az emberek egy bizonyos fizetési szint felett, a szabadidőt többre értékelik, és ez így van Európában is, szakmától függetlenül is. Tőlünk nyugatabbra teljesen normális a részmunkaidő (bár utóbbi időben itthon is láttam ilyen hirdetéseket), hogy valaki csak 80%-ban vagy még annyit sem dolgozik. Ez pl. Németországban és Svájcban is teljesen általános, még a hiredtésekben is pl úgy szerepel, hogy pl. 80-100%-os elfoglaltság, vagy min. X%, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd