Merre induljak? Kérdések OOP ügyben
2017-04-11T15:54:39+02:00
2017-04-18T18:58:38+02:00
2022-07-21T14:01:44+02:00
 • Ha a Spring-ben GUI-t is akarok csinálni Javaval, akkor mit érdemes ott használni, nem web felületén, hanem Swing-et hazsnálva vagy ilyesmi ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (A Spring/Hibernate+Oracle mellett Flex az UI, és ezért még bejön képbe egy GraniteDS. Annyit tudok, hogy WireSharkkal megtekintve eszelős mennyiségű adat mászkál elhanyagolható mennyiségű adat megjelenítése érdekében. Mivel Java-ul meg Flex-ül elég jó vagyok, azt is tudom, hogy ők maguktól ilyet nem csinálnának, tehát marad a többi, meg persze a kolléga. És azért azt tippelném, hogy az Oracle sem beszélget közvetlenül a klienssel)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem igazan ertem. A spring/hibernate nem zarja ki a restet sot ugy szokas altalaban hasznalni. Nem arra gondoltal higy spring/hibernate/jsf monolitikus rendszert csinalt a kollegad es azt irja at spring/hibernate/rest-re.
  Bár szerintem egyik sem oskovulet. Eleg gyakori es hatekony a spring bar en inkabb a javaee-t  preferalom a spring helyett.

  Annyi biztos hogy manapsag inkabb a restful backendek es hozzajuk csatlakozo javascriptes webkliensek illetve mobil appok a legjellemzobb struktura.
  A restre gyakorlatilag barmilyen ui-t egyszeruen ra lehet huzni.

  Az meg hogy a backendben mi gyartja le a rest funkciokat mar izles kerdese. Nodejs manapsag elegge felkapott, divatos, trendi. A java veszett stabil es professzionalis. Persze php is alkalmas erre, de pl lattam mar C-ben megírt rest backendet is. Ja megne sertsem a .net hivoket termeszetesen lehet c#ban is sot visual basicben is rest backendet osszehozni.

  Megis hogy javasoljak valamit a topic indito kerdesre. Ha mindenkeppen exe-t akarsz gyartani akkor .net rendszert valassz, azzal lesz a legegyszerubb dolgod, de ez nem csupan azt fogja jelenteni hogy viszed az exet es fut mindenhol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem nincs vele tapasztalatom, de a keresgélésem során összeszedtem minden elemet már ami egy nagyobb project elkészítéséhez alkalmasnak látszott, így került ez is bele, amit meg kell majd csinálnom, arra nekem elégséges lesz, ezt állapítottam meg, a letöltött példák közül párat sikerült működésre bírnom, így azok alapján, annak mintájára a saját dolgokat is be tudom illeszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Furcsa a Spring/Hibernate-ről hallani. Szovjet kolléga elkészített vele egy nehézkes, monolitikus rendszert, és az utóbbi két évben épp írja át RESTful-ra, mert az varázslat (nem az), meg kéne az össz-európai integrációhoz (tényleg kéne). Szándékosan nem foglalkoztam vele (nem igazán kedveljük egymást), de a meglévő rendszer szörnyűsége és az új rendszer el-nem-jövetele miatt magamban ősi leletként könyveltem el a Spring/Hibernate (és mögötte nekünk Oracle van) párosítást (attól még, hogy nem kedvelem a fickót, nem tartom teljesen hülyének, szóval valami jó nagy lukra rá kellett valahol futnia).

  Ja, amúgy a kérdező Windows desktop alkalmazást szeretne helyben futó adatbázissal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Utóbbi hetekben webes dolgokra megteszteltem pár rendszert, PHP Laravel, Python Django, Java Hibernate Spring Boot, utóbbi mellett döntöttem egyelőre. Node.js-t is láttam már régebben, tulajdonképpen az is lehetne, pár nap alatt mindet meg lehet tesztelni egyenként, nulláról , legalábbis én ezelőtt nem foglalkoztam egyikkel sem. A hülyéjükre rá kell jönni, utána mennek azok mind szépen, lehet építeni a rendszert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jobban jarsz, ha a NodeJS t kezded el tanulni. javascript html es css ugyis elengedhetetlen. A nodejs ben csinalj egy websocket chat et. Ha ez megvan akkor rajossz, hogy a php apache mysql el mar nem erdemes foglalkoznod. megelni ugyse tudsz belole mert rengetegen nyomjak. nodejs el sem mert nem keresnek magyarorszagon embert mivel ganyolnak php vel. szoval a node al is tudsz windows on futo alkalmazast csinalni. a legjobb nyelv a c#, de mire egy alap dolgot megtanulsz autodidakta modon... hat jo sok ido... amit te szeretnel arra tokeletes a nodejs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Microsoft.Office.Interop.Excel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha felugrasz a szerelvényre, jó, ha van alattad sín... NET frameworkot kell telepiteni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként a .NET kb. minden windows-on fent lesz lassan...

  Nem olyan lassan
  A jelenleg támogatott összes Windows-ban van valamilyen .NET: .NET Framework version history - Wikipedia (sőt, még a múlt héten támogatottakban is xD
  Ami még érdekes lehet az a kompatibilitás: Version Compatibility in the .NET Framework
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Access-el az a bajom, hogy az abban írt alkalmazásból nem tudok futtatható .exe állományt készíteni, így csak olyan gépen futtatható, amelyen szintén fel van telepítve az Access.

  Ezért nem árt tudni az Access Runtime nevű varázslatról. Van belőle mindenféle változat, https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=4438 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=10910 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39358 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=50040

  Szerk: azt hittem van normális címe a lapoknak, szóval a linkek az Access 2007, 2010, 2013, 2016 verziókhoz valók, ilyen sorrendben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anno volt valami 'clickonce' telepító build lehetőség, ami magával vitte a .NET keretrendszert - vagy mondjuk internetről letöltötte. Ez most már nincs?

  Egyébként a .NET kb. minden windows-on fent lesz lassan... Én linux-fan vagyok, de azért amikor régen win asztali appokat csináltam, akkor a .NET tűnt a leggyorsabb választásnak már a múltban is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosanbban mondva .Net runtime-enviroment nevű termék kell hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ez mindenre igaz, hogy kell hozzá futtatórendszer."

  Ha jók az információim, akkor a C# a programkód fordításakor automatikusan létrehozz egy .exe állományt, amely önmagában is futtatható, így nem kell hozzá külön környezet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez mindenre igaz, hogy kell hozzá futtatórendszer. Ha az Access már pengén megy, jöhet az Apache+Php+MySql kombináció (persze Unixon), böngészős klienssel, de az még odébb van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Access-el az a bajom, hogy az abban írt alkalmazásból nem tudok futtatható .exe állományt készíteni, így csak olyan gépen futtatható, amelyen szintén fel van telepítve az Access.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Access pont jó neked.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a választ mindenkinek.
  Az excel táblás verzió csak azért merült fel bennem, mert egyelőre még nincs kellő ismeretem ahhoz, hogy egy önálló adatbázissal működő progit készítsek, az excel táblám viszont már megvan.

  Az adatbázis kezdetben ugyanazon a gépen lenne, ahol az ügyintéző is kezelné a progit (bevitel, lekérdezés, stb.), hosszú távon viszont többfelhasználós lenne a progi, melynek egyetlen adatbázisa egy szerver gépen lenne.

  Azóta én is tovább olvasgattam a témában, s már körvonalazódik bennem, hogy jó lesz nekem a C# és az SQLite :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Windows desktop fejlesztesre c# kell neked.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a c# a legjobb nyelv, ugyhogy rosszul biztos nem jarsz vele
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha excellel akarsz dolgozni, akkor ahhoz akár VBS-ben is írhatsz "valamit" ami egész biztos hogy bármilyen Windows-os gépen elfut, más kérdés hogy mennyire szép.

  A Windows Form Application akkor lesz "adatbázis kezelő", ha a programodba beraksz olyan részleteket amik képesek egy adatbázis szerverrel kommunikálni.
  Viszont egy exceltáblából való adat kiszedést/belerakást nem nevezném adatbázisnak. Ugyan megoldható Windows Form Application-ba az, hogy egy excel fájlt beolvasson/módosítson.
  Vagy arra gondolsz hogy a te gépeden van egy excel tábla és azt egy másik gépről módosítsa a programod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudok olyan alkalmazást írni ezzel a nyelvvel, amelynek mondjuk egy excel táblázat az adatbázisa?

  Igen tudsz, de nem jársz vele jobban, mintha egy MSSQL adatbázist használnál EF CodeFirst alapon 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Mindenképpen meg szeretnék tanulni valamilyen nyelven programozni, de az ideális nyelv kiválasztásához tanácsra lenne szükségem.
  Irodai alkalmazások - elsősorban valamilyen adatbázison alapuló nyilvántartások, katalógusprogik (szerződés-nyilvántartás, bérlők nyilvántartása, stb.) - saját célra történő létrehozásával, fejlesztésével szeretnék foglalkozni.

  A célom az, hogy bármilyen, a fenti kategóriába tartozó, - bármelyik kollégám windows-os gépén elfutó - egyszerűbb 
  alkalmazást tudjak készíteni, fejleszteni. A számítógép használatában nem vagyok kezdő, a felhasználói szinttől magasabb szinten kezelem az office-t, a CAD szoftvereket, sőt MS Access-ban már készítettem működő egyszerűbb alkalmazásokat ,stb., de a programozáshoz kevés a tudásom (korábban Delphi-ben, Visual Basicben már próbálkoztam).

  Most a C#-ot néztem ki magamnak, el is kezdtem autodidakta módon tanulni, de nem vagyok benne biztos, hogy ez kell-e nekem pontosan. Nem szeretnék úgy járni, hogy beleölök rengeteg energiát, majd amikor már kezdem átlátni a nyelvet, akkor jövök rá, hogy nem ez a legmegfelelőbb nyelv a fenti célom eléréséhez.

  Ha jól gondolom, nem lesz elegendő egy programnyelvet megtanulnom (jelen esetben a C#-ot), hanem meg kell ismerkednem valamilyen adatbáziskezelővel is (pl. MySQL)? Vagy egy C#-ban készített látványos WPF vagy Windows Form Application alkalmazás mitől lesz adatbáziskezelő? Tudok olyan alkalmazást írni ezzel a nyelvvel, amelynek mondjuk egy excel táblázat az adatbázisa?

  Kérem szíves tanácsotokat, hogy mi az amit meg kellene tanulnom ahhoz, hogy a fenti igényeimnek megfeleljek?

  Előre is köszi a segítségeteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd