Mostantól nehezebb lesz programozónak menni az USA-ba
2017-04-04T08:47:31+02:00
2017-04-04T15:15:38+02:00
2022-07-21T14:16:55+02:00
 • Nem olyan vészes. Mondjuk, nem L1B vízummal kell kimenni. Én kanadai turista vízummal dolgoztam anno 2 hónapot Unalaská-ban. Pedig repülővel mentem Juneau érintésével Umnakra.

  Nekem más volt a szerződésem a Brit Kolumbiai céggel amikor kinn jártam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itthon szerintem gyakoribb, hogy a multik L1B vízummal küldik ki a dolgozót, mert az céghez kötött. Azzal is lehet szerezni zöldkártyát egyébként. A H1B vízum a kvóta nagysága miatt igazából eddig is kicsit lutri volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Programozó" == kapott egy diplomán valamelyik indiai egyetemen.

  Gyakorlatilag mivel ez a vízum a munkáltatóhoz köt téged (csak addig lehetsz az USA-ban, amíg van munkád az adott cégnél) hatalmas erőkülönbség lép fel, ezért lehet sokkal kevesebbet is fizetni neked, míg neked gürizned kell mint az állat. Persze van egy 5-10% aki tényleg magasan képzett szakember és csak így tudják alkalmazni (de ugye vannak más vízumok is pl. ami a fióktelepek miatt adható ki), de a többség az kezdő akit azért vesznek fel, mert még egy diplomás pályakező is elkérhet $100.000 dollárt a nyugati parton pl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én mondjuk nem értem, hogy mitől átlagos egy programozó, itt például ez áll:
  "41 percent were for positions at the lowest wage level, defined as jobs requiring people to perform routine tasks that require them to exercise little judgment on their own."
  Nekem a cikkben ez jött le mint definició, akik csak rutin munkát végeznek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több munka az ("őshonos") amerikaiaknak és több munka nekünk is(kénytelenek lesznek kiszervezni). Én nem látok ebben olyan nagy problémát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd