Napi humor: Kik vagyunk mi? És mit akarunk?

Napi humor: Kik vagyunk mi? És mit akarunk?
2017-03-04T10:05:06+01:00
2017-03-19T09:44:55+01:00
2022-07-21T14:43:11+02:00
 • Igen, bőven van arra is példa, hogy a mai szoftverkörnyezetben csak lélegeztetőgéppel életben tartható projekteket akarnak toldozgatni-foltozgatni úgy, hogy gyakorlatilag lehetetlen már őket továbbfejleszteni, mert minden módosítás egy életveszély. Csak itt most ugye a H.D.D-ről (Hype Driven Development) volt szó. Feltételezem, azért nem írt senki olyan példát, amit te.

  Lehetne egy cikk a SOOP (Stack Overflow Oriented Programming) módszertanról is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én inkább ennek a fordítottjával szoktam találkozni: van egy szép, nagy kódbázis amit senki sem fog újraírni, de még csak refaktorálni sem, mert hogy a businsess-t aki végül is a fejlesztést fizeti nem igazán érdekli, hogy a kódodban mi van, hogy mennyire elavult, mennyire rosszul tervezett, neki csak azok a számok a lényegesek, amit a folyamat végén egy excelben megkap. És amíg ezek a számok jók, ők nem igazán foglalkoznak azzal, hogy az azt előállító kód maga az őskáosz, és max. akkor ébrednek fel, ha az derül ki, hogy a technológiának aminek a kód épül a kiterjesztett supportja fél év múlva lejár, és akkor kezdenek vakarózni, hogy akkor most kellene portolni az egészet a legújabbra, hogy utána a következő 10 évben ne nagyon kelljen pénzt költeni erre.

  A legjobb ilyen amivel találkoztam, az még a DOS-os idők végén volt: egy magyar cégnél valami nagyon ügyes ember fejlesztett egy egyszerű nyilvántartási rendszert QuickBasic-ben, de úgy hogy semmiféle adatbáziskezelőt nem használt, az egész fájl alapon volt megoldva. És veszítette az adatokat rendesen, az illető aki csinálta végül angolosan távozott. Megnéztem a kódot - maga volt a programozott káosz. És amúgy nem csinált túl sok dolgot, csak úgy volt megírva, ahogy...
  Ráadásul a user interfész is egy vicc volt: mindent kódokkal oldott meg, volt ilyen kód és olyan kód és amolyan kód, viszont nem csak a comboboxot nem ismerte, hanem a hotkeyre megjelenő érték választó ablakot sem, így a userek kinyomtatták az egyes kód táblázatokat, és papíron keresték ki, hogy hova, milyen kódot kell beírni.

  Felajánlottam, hogy megcsináljuk windowsosra Delphiben, vagy DOS-osra Clipperben, de nem mentek bele, mert hogy ennek az illetőnek már kifizettek egy rakás pénzt, és nem akarták veszni hagyni. Inkább ezt faragjam tovább... Nos, nem kötöttünk üzletet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lopom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel a modszertani tanacsado cegek is igy vannak. Vicces amikor ugyan az a ceg nehany evvel ezelott meg az agile modszertanban hitt es azzal ert el hatekonysagot es orok eletet, manapsag meg az elvult es lean-el hirdeti ugyan ezt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem talán az a kedvencem, amikor valaki egy már bizonyítottan jól működő kódot elkezd átgyúrni, és meg sem áll, míg legalább 5 trendi tervezési mintát bele nem zsúfol, plusz 15 hibával természetesen, így elérve a - bizonyos, (nagyon) szubjektív szempontok szerint értelmezett - "szép" kódot, aminek éppen csak a működése csorbul egy "kicsit".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen, ez így megy. A másik ilyen a módszertan, na azzal remekül lehet frenkizni. Ha pl. tőlem megkérdezik, követek-e valamilyen módszertant, általában csak mondok valami random betűszót (pl B.U.S.H.), azzal meg is elégednek, mert nem ismerhetik be, hogy sosem hallottak róla.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • You are welcome :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a legjobb dolog, amit mostanában láttam. :DD

  Köszi, you made my day <3
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem béna lett a humor. A régi változat jobb volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valahogy ez jutott eszembe:
  How it feels to learn JavaScript in 2016
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • - Mikorra lesz kész?
  - Karácsonyra
  - Karácsony van!
  - De nem mondtam melyikre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • - Mikor akarjuk elkezdeni?
  - Ej ráérünk arra még.
  - De 3500 $
  - Már kész!

  - Haló, doki, mid van tavaszi fáradtságra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • -Mikor akarjuk elkezdeni?

  -Hétfőn!

  -Ma hétfő van.

  -Jövő hétfőn!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ők azok akik Buzzwordokben beszélnek? :V
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd