NAV téma : adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatá
2017-02-20T19:28:25+01:00
2017-02-22T19:24:36+01:00
2022-07-21T15:26:55+02:00
 • Ja-ja. Én is csak a freeformatter.com-on lévő XML validátorral ellenőriztetem a modulokat, de azért jó lenne egy teljesen hiteles, bizonyosságot jelentő webservice vagy bármi egyéb szolgáltatás a részükről... :D Dehát itt már megszokhattuk, hogy adni nem szeretnek, csak kapni. Mondjuk a fejetlenséget nem csodálom, mert ami ámokfutást a kormány leművel össze-vissza hozott szabályokkal, hát a könyvelők elég gyakran emlegetik az anyukákat... :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az tetszik, hogy addig nem bírtak eljutni, hogy teszt feladásokat lehessen feltölteni egy nav-os honlapra.
  Mert ugye az xml séma alapú teszt annyi, mint egy program lefordítása, szintaktikai hiba nincs, de ettől még lehet teljesen hibás a program.

  Félek, hogy a nav-nál ez olyan szinten áll még, hogy a fogadott xml állományt text editorral nézegetik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Gondolom itt a kérdéses XML-t legeneráló modulról beszélünk. Mert ugye idén 07.01-től már érvénybe lép ennek a durvított verziója, amikor a "számlázóprogramnak be kell lennie kötve a NAV rendszerébe", fogalmazta meg a maga módján egyszerűen egy nagytudású pártkatona... :) Természetesen ez nem fog megvalósulni júl. 01-ig, ugyanis a NAV sem tud SEMMIT az ügyben, 2 hete kaptam választ tőlük:

  "Az előzőekben említett, a törvény végrehajtását szolgáló részletes szabályozás, külön jogszabály még nem került kihirdetésre, ezért azzal kapcsolatosan nem áll módunkban tájékoztatást adni."  Ez volt a NAV hivatalos válasza az érdeklődésemre :)

  Vagyis eddig még csak a szándék van meg, semmi technikai részlet nem érhető el az ügyben, senki nem tud semmit. Ráadásul a könyvelőlobby ellenállása is hatalmas, szerintem nem lesz belőle semmi...

  De, hogy valamit a kérdésre is írjak, én Delphi-ben fejlesztettem a modult Firebird backend-hez, ami működik is tökéletesen, de azért itt vannak saját ügyviteli rendszerre szabott keresési feltételek is, saját komponensek, mivel korlátlan számban lehet számlatömböket létrehozni, így nyilván a számlaszám -tól -ig verziónak nálunk nem sok értelme van, csak számlatömbönként.

  Ha gondolod, szívesen segítek az ügyben, amit tudok, bár Lazarus-szal nem dolgoztam még. De mivel nálunk is külső modulként működik a dolog - ezt megengedi a jogszabály, ha a programozó azt nyilatkozza, hogy a modul a programcsomag része - az is megoldható, hogy kapok egy adatbázisszerkezetet és hozzá igazítom, de egy kis kiegészítéssel akár a felhasználóra is lehet bízni, hogy összerendelje a megfelelő mezőneveket. Nyilván innentől pedig teljesen mindegy, milyen nyelven íródik a dolog. :)

  Ha bármiben segíthetek, jelezzél nyugodtan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oké, akkor nyitok egy új témát, mert így lehet nem sokra jutok tényleg

  Valójában 2 dolgot szeretnék megtudni :

  1. Lazarusban (freepascal) megírta-e már valaki ezt a NAV átadó modult ?
  2. Ha igen, akkor tanácskoznék vele a témáról vagy megvenném tőle.
  3. Ha nem, akkor lenne-e valaki aki megírná - természesen nem ingyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No offense, de a feltett kérdésedre a válasz igen vagy nem. Lehet ha konstruktívabban megfogalmaznál akkor részválaszokból össze tudnád rakni ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm válaszodat, de a hangsúly a LAZARUS-on volt. (freepascal)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • épp csak 735 hozzászólás született ebben a témában:
  Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás (2016)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv

  Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e a fórumon olyan tag, aki Lazarusban már írt számlázó programhoz
  "adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" funkciót ?

  Azaz e rendelet (23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet - a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az ele) 3 mellékletében szereplő XML fájlt.

  Köszönöm segítségeteket : Kovács Attila
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd