2+2+0 = a 220volt munka ajánlata

Címkék
2+2+0 = a 220volt munka ajánlata
2017-02-15T08:16:45+01:00
2017-02-28T07:33:06+01:00
2022-07-21T15:21:49+02:00
 • Sziasztok!
  Megtalaltam a Hauser indukcios fozolapomnak a garanciajegyet. Enelkul is intezitek, hogy megjavitsa a szerviz. Koszonom. 

  Hasznaltok NodeJS es MongoDB t? Abban szivesen fejlesztenek. Ott lennenek kreativ otleteim.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen mézesmadzagra gondolsz? Te mit tekintenél mézesmadzagnak?

  A reklámotok hiányos. Persze lehet neo-hippi-feelingelni is, ha nektek az tetszik - szívetek joga - viszont a mai világban a sportszerűtlen előny a menő. Van abból is?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Milyen mézesmadzagra gondolsz? Te mit tekintenél mézesmadzagnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretem az egyedi és poénos embereket, valószínűleg szegények még nem hallották elégszer ezt a "poént".... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Addig nincs is ezzel gond, amíg egy szerencsétlen munkanélkülit akarnak odavonzani. Ha viszont az a cél hogy egy jó szakembert elcsábítsanak egy másik cégtől, akkor jó lenne az a bizonyos mézesmadzag. Hirdetések százával vannak, de ez is csak annyiban más, hogy a főoldalon van a cikkek között Szakmailag viszont kimondottan igénytelen. Bárki jöjjön, aki túl van a PHP 24 óra alatt című könyv első bekezdésén.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már jófejségből gondoltatok diplomát szerezni, elsőként szólni kellene a főnöknek, hogy Magyarországon 2008 óta már a legutolsó kicsi falu hálózatát is lecserélték 230-ra. A 220 majd egy évtizede elavult. Ideje lenne váltani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Ez azért érdekes, mert te pont ezt csinálod fél oldalon keresztül.

  Nem, én arról beszéltem, hogy semmit sem lehet levonni ebből, a céget pedig nem különösebben véleményeztem. 
  Az a furcsa, hogy úgy írsz, mintha az lenne az általános, ha megadnák a bért (a szokásos unalmas bullshiten kívül, hogy "versenyképes fizetés", meg "kiugró bérezés", blaaaablaaablaaa).
  Tudsz mutatni egy álláshirdetést ahol írnak konkrétumot?
  Illetve kb egy arányt, hogy hány százaléknál van infó róla? (Most átfutottam a prog.hu-n kiírt legutolsó 50 álláshirdetést - sehol se láttam, és nem is rémlik, hogy láttam volna valaha is magyar álláshirdetéseknél - persze biztos van egy-két kakukktojás)

  Potenciális munkavállalói szempontból persze jó lenne, ha adnának valami irányt a fizetéssel kapcsolatban, de a jelenlegi helyzetben (értsd: nem kötelező megadni és nem is adja meg senki) szerintem irreális ezt követelni a hirdetőtől.


  Egyébként pl. Ausztriában se jobb a helyzet, pedig ott kötelező megadni. Ott az lett az általános, hogy megadják a szakmabeli minimálbért és mellé a megjegyzést, hogy kvalitástól függően hajlandóak többet fizetni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem semmi, hogy itt egyesek egy álláshirdetés alapján képesek egy teljeskörű analízist készíteni egy cégről

  Ez azért érdekes, mert te pont ezt csinálod fél oldalon keresztül.

  Valószínű a multimilliárdos hirdető cég a béren kívül azért ír ki minden mást, mert ettől lesz kiugróan jó a többihez képest, nem azzal, hogy itt nettó 700-1m a fizu.  Láttál te már mostanában állás hirdetést amúgy? Párat azért nézz meg, mielőtt véleményezel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem semmi, hogy itt egyesek egy álláshirdetés alapján képesek egy teljeskörű analízist készíteni egy cégről

  Nem tudom, hogy a Dunning-Kruger hatás miatt van e ez, vagy senki sem dolgozott 2-3 fősnél nagyobb cégben, esetleg csak a trollkodhatnék ütött mindenkin ilyen erősen ki

  Laza a hirdetés. És? Ebből annyit lehet levonni, hogy a hirdetés írója laza és szabad kezet kapott (jelen esetben az ügyvezető írta, szal ez adott).
  És akkor páran a hirdetés laza szövegéből azt következtetik, hogy a vezető komolytalan, és vele együtt az egész cég is.
  Na ilyenkor szokott a Sting valamilyen gyönyörű "a te érvelési hibád" oldalt belinkelni.
  1) Az ügyvezetőnek nem is kell értenie a programozáshoz (persze ártani nem árt, ha valamennyire konyít hozzá - olcsóbban tudja üzemeltetni a cégét, mert kevesebbszer vágják át az alkalmazottak vagy alvállalkozók). Főleg nem, ha nem is egy szoftvercég.
  Bizonyos méretek felett pedig már (még szoftvercégeknél is) az a ritka, hogy ért hozzá.
  2) Lehetnek egy cégben (ideglenesen) inkompetens figurák (pl a marketingosztályon), ebből még nem következik az, hogy a fejlesztők is azok

  A lazasággal és a sörözéssel kapcsolatban pedig, hogy ez nem mozgat meg komoly fejlesztőket: ezt milyen minta alapján szűrtétek le? Azért, mert titeket nem mozgat meg? Akik amúgy se terveztek állást váltani?

  Ha egy komoly fejlesztő állást keres, akkor szerintem helyből csacsi lenne, ha csak amiatt, hogy itt sörözés is van, nem megy el egy ilyen céghez interjúra - ahol aztán kiderül az is, hogy milyenek a bérek, bejelentés, bérenkívüli juttatások, stb. De persze ezt itt szerintem nem is gondolja senki komolyan - csak jól esik a trollkodás, meg a magamutogatás, hogy áhhhh, én egy többmilliárdos forgalmú céghez túl komoly figura vagyok.

  Na és amíg nem ti vagytok a céges hangulat elrontói, bőven nem mindegy, hogy milyen az átlagos hangulat egy cégnél: Fényképes
  -mágneskártyás ki és beléptetés, öltöny, mindenhol kamerák, cserébe nívósan kinéző komoly hely, vagy egy laza, ahol néha el lehet menni szüpürtyölni a kollégákkal, meg általánosságban oldott a hangulat (de a termékminőség ugyanaz). Mindenkinek máshoz van ízlése.

  Egyébként meg érdemes lehetne az itt fanyalgóknak egyszer elmenni dolgozni a bwinhez, Google-höz (vagy valamelyik nagyobb szoftveres multihoz) és kiderülne, hogy a laza légkör az elterjedtebb - legalábbis nyugaton. (A google zürich idei karácsonyi buliján például élő rockkoncert volt pogoval, ingyen szesz minden mennyiségben - ahogy a hűtőből is minden nap, ha meguntad a munkát, nyugodtan kiveheted a doboz sört és leülhetsz elkortyolgatni. Néha meg a kollégák is eljárnak néha munka után sárgaföldezni)

  Ja, azon pedig végképp nem csodálkozok, hogy ilyen hirdetéssel jöttek ki - egyszerűen akkora a szakemberhiány, hogy valamivel muszáj kitűnni a tömegből - a régi Morgan Stanleys hirdetés-cikkekhez képest meg úgyis egy kvantumugrás a marketingértéket nézve

  Ja és az ég világon semmi közöm a 220 Volthoz, még csak nem is MO-n élek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia

  köszönjük az építő észrevételeket!

  valóban nagy kérdés a külsős cég vs. belső saját csapat előnye / hátránya, igazából minden azon múlik, hogy milyen az adott munkaerő, mindkettő lehet jó és rossz is, a kérdés h hozzáértő e a feladathoz, és akar e dolgozni az adott személy,  legyen az belső vagy akár külsős munkaerő!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szoljatok ha igen es dragaer' repulok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Cég pro:
  - Jobb eséllyel megy oda profibb ember - persze leginkább azért mert jobbak a fizuk, körülmények
  - Elvileg könnyebben tud rá tenni specialistát egy-egy feladatra. A gyakorlat viszont az, hogy egy-egy dologgal általában fix csapat foglalkozik

  Cég kontra:
  - Ha bejön egy új, jövedelmezőbb dolog, akkor a nem túl fizetőképes hazai kis cégecske könnyen a tápláláklánc alján találhatja magát. Azaz az ütőképesebb embereket szépen átrakják oda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Remélem a képet csak poénnak szántátok, ha nem akkor gondolkozzatok el egy designer felvételén is.

  A többi hsz-hez visszatérve, szerintem nem baj az, hogy nem külsős céggel akarjátok megoldani, a nagy része úgyis a saját már félkész valamilyüket akarja majd rátok tukmálni. Saját csapattal meg tudtok olyat fejleszteni ami a saját igényeiteket elégíti ki, se többet, se kevesebbet. Ami nem nagy baj, hogy nincs/nem lesz teleszemetelve 600 fölösleges funkcióval, amit soha az életben nem fogtok használni.
  Cserébe azt tegyük, hozzá, hogy ez a profi külsős csapattal is megoldható.

  A leírásba pedig én is belekötnék annyiban, hogy oké szép ez a felsorolás és 1 db framewokot is tartalmaz, de mivel már gondolom fejlesztitek egy ideje, talán kicsit bővebben is lehetett volna, esetleg a kor elvárásaihoz megfelelően (csak segítség képpen):

  • PHP (OOP alap gondolom, MVC szemlélet alap gondolom, framework amit ismerni kéne: laravel, symfony, slim, yii, stb... ???)
  • HTML (5 alap gondolom)
  • CSS (3 alap gondolom, less, sass, stb..., , framewok: bootstrap, materialize, stb ???)
  • JavaScript (jQuery ok, ES 5-6-7?, esetleg valami modernebb: vue.js, angular, react, stb...?)
  • jQuery <- ez framework
  • MySQL <- ez meg gondolom SQL akart lenni inkább és zárójelbe MySQL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eskuszom, hogy rocky már majdnem olyan jókat ír, mint bovit. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a "megszorzom egy megfelelő konstanssal" tökéletes kalkulációs mód egy csokor hóvirágtól a Paks II-ig. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha általánosságban nézzük, a vállalati rendszer részletes, mindenre kiterjedő specifikációját egy ZIP-be tömörítjük, majd megszorozzuk egy konstanssal, akkor kijön az eredmény, hogy mennyi a munkaóra, azt még megszorozva egy másik konstanssal, meg is van az árajánlat értéke.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk valószínűleg nem lenne gond a bérigényemmel sem, egy olyan cégnél, ahol hetente a bulira két-három victoria secret lány is vendég. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • még nem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szia ha azt gondolod van komplexebb és jobb megoldási javaslatod, vedd fel velünk a kapcsolatot, nyitottak vagyunk minden használható ötletre. 
  A lényeg: stabil programozói háttérre vágyunk, stabil saját VIR-el, ez az egy konkrét célunk van!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Természetesen attól sem zárkózunk el, ha egy teljesen külsős team (cég) meggyőzi a vezetőséget, és maga  a külsős team oldja meg ezt a problémát és gyárt a mostani VIR-ünk alapján, egy teljesen uj rendszert, karbantartással! Ezt is be tudjuk integrálni az elképzelésünkbe!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Apropo androidost kerestek?;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amugy ha ismerem azt a kemeny 6 'nyelvet', amit felsoroltatok, akkor maris jo leszek? Tehat semmifele frameworkot nem hasznalok, hanem pure php t? Merthat mondjuk 7 eve meno voltam ezekben, de azota megjelent kismillio cucc. :).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egész fénypontja ez a rendkívül színvonalas kép a comic sans-szerű fonttal és a "Tecccik"-kel. Esetleg ez lenne a cég és/vagy a céges grafikus színvonala?

  Ez az, ami remélhetőleg poénnak lett szánva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk rendre landolnak olyan hosszútávú projektek, mint amit említesz. Az nem derült ki számomra, hogy Ti a programozáshoz mennyire értetek, mert ha tudtok programozni, nincs kérdés, ellenben nálatok jó nagy szerencse volt.

  Ha már terítéken van röviden összeszedem az előnyöket hátrányokat a cég vs alkalmazott programozás témában a megrendelő szempontjából.

  Alkalmazott:

  Előny:

  - Papíron olcsóbb, mint egy cég
  - mindig bent van az irodában, jó elérhetőség
  - csak a céges projekt(ek)en dolgozik.
  - rugalmas a változtatásokra

  Hátrány:

  - helyet kell neki biztosítani, ez adott esetben többlet költséget jelent.
  - általában kisebb a létszám, mint egy fejlesztő cégnél, nem ritka, hogy egyedül dolgozik, ezért sok esetben lassabban talál megoldást, mivel nem tud segítséget kérni.
  - nem vonható felelősségre sem a kompetenciái alapján, sem ha késik a munkákkal, nincs kötbér.
  - Ha elmegy a cégtől űrt hagy maga után, nincs aki átadja a folyamatokat a következő fejlesztőnek, akik rendre mindent előröl akarnak írni, mert sokkal jobban megoldanák és mert más kódja mindig büdös.

  Cég:

  Előny:

  - Szerződés kötelezi, felelősségre vonható
  - Sok projekten dolgoznak, nagy a tapasztalat egy helyen, gyorsabb jobb megoldások születhetnek
  - Rendelkeznek saját hellyel
  - A feladaton mindig az arra legalkalmasabb tud dolgozni (pl adatbázis szakértő az adatbázison, backendes a backenden és frontendes a fontenden).
  - Összességében precízebb végeredmény

  Hátrány:

  - Hajszálnyit nehézkesebb kommunikáció (nem lehet mindent mindig szóban elmondani, a feladatokat írásban kell átadni) - ez viszont egyben védi is a megrendelőt...
  - Papíron drágább ár


  Az árral kapcsolatban azért írtam, hogy papíron olcsóbb vagy drágább, mert a valóságban egy jó cég olcsóbb lehet összegében, hiszen figyelembe kell venni, hogy a hatékonyabb és gyorsabb fejlesztésnek köszönhetően előbb lehet bevételt termelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy összességében kevesebb energiát kell fektetni a technikai kérdésekben a megrendelőnek, tehát több ideje jut a terméken gondolkodni és nem annak kivitelezésén. Végül a minőség is fontos tényező, mert a specifikus fejlesztők, akik adott területen mesterek, általában jobb kódot készítenek , mint a full stack programozók.


  Szívesen veszem az észrevételeket, hogy még miket lehetne figyelembe venni mind 2 oldalnál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván valamilyen úton-módon eldöntötték a belső ERP kifejlesztését. Megjegyzem vannak előnyei és vannak hátrányai: például külső fejlesztői erőforrástól függetlenné válnak, de cserébe akár elszálhatnak a költségeik is.

  Nem tudom pontosan mennyire speciálisak, stabilak/változók, ne adj isten dokumentáltak (értelmezésem szerint átgondoltak) a cég működési folyamatai, de gyaníthatóan sok sörözésbe fog kerülni azok implementálható állapotú kicsiszolása. Szerintem ez az "érlelési" folyamat a siker egyik kulcsa,

  Mindezek mellett az implementáló csapat "szintre hozása" a stack-ben már részfeladatnak minősülhet. Szerintem szerencsésebb lenne a friss tudás behozatala a keresett fejlesztői poziciókon keresztül, ami az álláshirdetés "finomításával" kivitelezhetőnek tűnik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennél ellentmondásosabb hirdetés az Állás rovatban is ritkán van, amit néha garázs bt-k raknak ki, nem pedig "milliárdos forgalmú" cégek. :)
  Az egész fénypontja ez a rendkívül színvonalas kép a comic sans-szerű fonttal és a "Tecccik"-kel. Esetleg ez lenne a cég és/vagy a céges grafikus színvonala?
  Ezen kívül csatlakozok az előttem szólókhoz, ha egy IT cég azzal reklámozza magát, hogy céges buli és esti sörözés, azt eleve képtelen vagyok komolyan venni, mert általában valamit kompenzálni akarnak, vagy a minimálbért, vagy a semmilyen, agyf.sz projekteket napi 10 órában, esetleg mindkettőt együtt. Értem én, hogy a jófejséget akarja ez tükrözni, de komoly fejlesztőket ez nem mozgat meg. :)
  Ezen kívül a HTML és a CSS nem programnyelv, ezeket leíró- vagy jelölőnyelvnek hívjuk, és itt befejeztem a fikázást, sok sikert a 220voltnak. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Twois most nem felvágni akarok, de én és a kollégám tudtunk csinálni erp-t készletezéssel, logisztikával, számlázásal, de ehhez az kellett, hogy legyen még valaki aki a napi egyéb feladatokat (pl. karbantartást) ellátja.

  És bizony a tapasztalatok után én úgy gondolom, külsős cégre nem biztos hogy mertem volna bízni a feladatot, mivel azután, hogy elérhetük a használható állapotot, utána folyamatosan kellett változtatni a rendszert és nem azért, mert rosszul írtuk meg, hanem mert csomó olyan új igény is megjelent, amire előtte nem gondolt senki sem (logisztikai dolgok pl.), vagy optimalizálni kellett folyamatokat, mert menet közben kiderült, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, hogy ha... Az idő meg szorít.
  Egy külsős céggel szerintem ez kínszenvedés lett volna, és igen csak megdobta volna a költségeket szerintem, főleg a support miatt.
  És igen, abban viszont igazad van, hogy a főnök tippelt, hogy X idő alatt kész kell lenni eleinte, aztán mi tippeltünk és egy idő után azt is meg kellett szorozni kettővel, mert olyan bonyolúlt lett a rendszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamit nagyon félre értettél, nem a felelősség végett nem fogja vállalni, hanem mert kinek hiányzik az a feszültség, hogy meggyőzze a laikus főnökét, hogy amit csinál az miért úgy van ahogy állítja.

  Nincs nagyobb ideg, mint hozzáértőként olyanok közt lenni, akik képtelenek arra, hogy megértsenek.

  Mikor a főnök megmondja, hogy Gézukám ugye megleszel ezzel a feladattal hétvégéig, ez nem nagy munka csak pár adatot kell lementeni ami jön a pontból az adatbázisba...

  A valós munka:

  Jön 1000 féle adat ugyan abból a pontból, amit aztán validálni kell, ha rossz az adat akkor arról részletes hibajelzés, hogy hol szált el a folyamat, ha technikai akkor azt persze megbízható módon naplózni kell, majd az adatbázis modell megtervezése, hogy az a jövőben fejleszthető legyen és lehetőleg ne migrációs scriptek 100-aival. Értelemszerűen a rendszer legyen többnyelvű, hiszen ez 2017-ben evidens (de már 10-en éve is az volt). Ha sikeres a mentés arról is kell jelzés. Persze az is evidens. hogy ezt az adatot csak akkor vegye figyelembe, ha egy admin, vagy egy ezzel a joggal megáldott személy próbálja lementeni... - Az ilyenkor egyébként számtalan technikai korlátról nem is beszélve ami menet közben derül ki.

  És ilyenkor van az, hogy a laikus főnök megmondja, hogy túlbonyolítod, most beszélt a másik junior sráccal ő nem mondta ezeket és a hétvégén megcsinálja akkor 2 nap alatt.


  Persze közel sem biztos, hogy a 220Volt-nál pont ez a helyzet állna fel, ez egy jó régi saját tapasztalatom, ahol az akkori főnökömnek semmi köze nem volt a programozáshoz. Ő eladott hasra ütés szerűen x órát és az alatt lehetett megváltani a világot...

  Én csak azt mondom, hogy ha laikus fejlesztési munkát akar csináltatni, akkor céget bízzon meg, mert, így vagy őt verik át, vagy Ő maga fogja elűzni a jó fejlesztőt. Annak, hogy ez működőképes legyen nagyon sok csillagnak kell összeállnia.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én szeretnék victoria secret lányokkal bulizni. Hol lehet jelentkezni? :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pont arra vágyok, hogy 40 kilós pálcika lányokkal bulizgassak. (komolyabb kaliberű lányokra bukok, akik inkább edzőterembe járnak, de már amúgy is foglalt lettem) Van én nekem fontosabb dolgom is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd